11.2.15

Προς ένα νέο ΕΑΜ!



Δυστυχώς για όσους είμαστε από την άλλη πλευρά, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ο Τσίπρας στις προγραμματικές ήταν εξαιρετικός σε όλα: στο ύφος, στην εκφώνηση, στη διάρθρωση των επιχειρημάτων, στη χρήση του συναισθήματος―σε όλα.



Δεν έλειψε βέβαια και η απαραίτητη πινελιά γελοιότητας (στην Ελλάδα βρισκόμαστε―το θυμίζω, γιατί πολλοί προσπαθούμε να το ξεχάσουμε αυτές τις μέρες...), όταν από το βήμα της Βουλής ο Τσίπρας ευχαρίστησε τον Καμμένο.


Επιστροφή στα πέτρινα χρόνια;



Μέσα στα επόμενα 24ωρα η «αριστερή» κυβέρνηση που μας προέκυψε δίνει την μητέρα όλων των μαχών, από την έκβαση της οποίας θα κριθεί το οικονομικό, και όχι μόνο, μέλλον μας.
Προσωπικά, ότι βλέπω εδώ και δεκαπέντε μέρες περίπου είναι σχεδόν όμοιο με αυτά που προέβλεπα ή και φανταζόμουν.
Γενικό μπάχαλο, οπισθοδρομικότητα, έλλειψη σχεδίου, και κούφια λόγια του… αέρα.
Ζούμε δηλαδή ένα καθεστώς υπαρκτού … σουρεαλισμού.
Με τελικό αποτέλεσμα το να πηγαίνουμε ολοταχώς στα βράχια, δηλαδή  βουρ για τη δραχμή.




Διότι αν ήταν να μην πάμε στη δραχμή, δεν θα είχαμε αιχμή του δόρατος στη μάχη που λέγαμε τον πολύ Μπαρουφάκη, τον φανατικό υπέρμαχο της «περήφανης» χρεοκοπίας μας.
Ούτε θα είχαμε υπερυπουργό στο πιο κρίσιμο υπουργείο τον επονομαζόμενο και Δραχμαζάνη…

Βενεζουέλα: Ούτε χαρτί υγείας, ούτε και … προφυλακτικά!



Οι ταλαίπωροι πολίτες της Βενεζουέλας, που ήδη πρέπει να στήνονται επί ώρες σε μεγάλες ουρές για να προμηθευτούν κρέας, ζάχαρη, φάρμακα, και άλλα βασικά είδη που βρίσκονται σε μόνιμη έλλειψη, τώρα πρέπει να υποστούν μια ακόμη προσβολή: Τα πανάκριβα και σχεδόν απλησίαστα πλέον προφυλακτικά.




Όπως θρηνεί ο 31χρονος Jonatan Montilla, «η χώρα είναι τόσο διαλυμένη, που πρέπει να στηνόμαστε στην ουρά ακόμη και για να κάνουμε σεξ…».

Αν δεν το ξέρετε, ο Πόλεμος τελείωσε το 1945…



Η αναφορά του Γιάνη Βαρουφάκη σε ναζιστικό κόμμα στην ελληνική Βουλή προκάλεσε ένα μικρό σοκ. Οχι γιατί ήταν ψέμα, αλλά για λόγους ευγένειας η λέξη «ναζισμός» δεν αναφέρεται μπροστά σε Γερμανούς πολιτικούς.
Και το πώς θα αναφερθεί, όμως, έχει τη σημασία του.



Εχω νέα. Ο Πόλεμος τελείωσε το 1945.
Τον χάσανε οι Γερμανοί, άλλαξε το πολίτευμα, ξαναστήθηκε η βιομηχανία και η χώρα τους έγινε πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη.
Το γουστάρουμε δεν το γουστάρουμε, έτσι έγινε.
Για την Ευρώπη λοιπόν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι μια αρχαία ιστορία...

Πάγκαλος … λάβρος!



Σκληρή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε σήμερα (σημ. χθες) μέσω του ΒΗΜΑ FM o πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος. 




Ο πρώην υπουργός αποκάλεσε τον κ. Βαρουφάκη «άθλιο υποκείμενο» απαντώντας στη χθεσινη ατάκα του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή «την ώρα που οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και το τροφαντό κατεστημένο τους δείχνει το δάχτυλο λέγοντας "μαζί τα φάγαμε", η υπόθεση των μεταρρυθμίσεων έχει χαθεί»…

Μια Ελβετίδα στη Θεσσαλονίκη…



Μια ευγενής 45χρονη Ελβετίδα από τη Γενεύη εμφανίστηκε χτες σε Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης και διηγήθηκε την απίστευτη περιπέτειά της με την ελληνική γραφειοκρατία.



Η γυναίκα θέλει να ανοίξει μια επιχείρηση πώλησης τουριστικών πακέτων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ελβετία μέσω του Ιντερνετ.
Πήγε, λοιπόν, στην εφορία, όπου της ζήτησαν μια σειρά από δικαιολογητικά, ανάμεσα στα οποία και η εγγραφή της στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών...

Η μπλόφα, τα λάθη και η αντικατάσταση Βαρουφάκη…



Με ένα παιχνίδι πόκερ, το οποίο η Ελλάδα παίζει για να χάσει καθώς φανέρωσε πολύ νωρίς τα καλά χαρτιά της και πλέον δεν μπορεί να μπλοφάρει, παρομοιάζει άρθρο του Guardian τη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος.
Μάλιστα, αναλύοντας τα σενάρια για το μέλλον, η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο ακόμη και για πιθανότητα παραίτησης της κυβέρνησης ή αντικατάστασης του Γιάννη Βαρουφάκη.




«Το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται σε κάτι που φαίνεται απίθανο: τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία», γράφει ο οικονομολόγος και αρθρογράφος Ανατόλι Καλέτσκι στη βρετανική εφημερίδα…