12.6.15

Waiting on a friend...

Rolling Stones
Η ανακατάληψη της Αγίας Παρασκευής κι ο ΣΥΡΙΖΑ TV…Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Όταν η προηγούμενη κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ, τα συναισθήματα που κατέκλεισαν τους Έλληνες ήταν εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.
Από τη μια ήταν το συναίσθημα κι η δημοκρατική ευαισθησία πολλών για το «μαύρο» στις τηλεοπτικές οθόνες, το οποίο ιστορικά και δημοκρατικά ήταν απαράδεκτο κι ακατανόητο.Από την άλλη ήταν ο ορθολογισμός εκείνων που επικρότησαν την απόφαση.
Βλέπετε, τρία κρατικά τηλεοπτικά κανάλια και δεκάδες ραδιοφωνικά ανά την επικράτεια, είχα τεράστια ελλείμματα και μηδενικές τηλεθεάσεις κι ακροαματικότητες.
Με σκάνδαλα και συνεχή «μαύρο» στις οθόνες από τις θλιβερές συνδικαλιστικές παρεμβάσεις…

Πήραμε τον Αλέξη στον λαιμό μας…Ας διαβάσουμε την ιστορία μας και αλλιώς.
Αλέξης, γεννηθείς το 1974. Το 2014 πιάνει την πρώτη του δουλειά.
Το stage του κάνει αν το καλοσκεφτείς. Επάνω μας.
Του έλαχε να κυβερνήσει την Ελλάδα στην πιο δύσκολή της ώρα.
Και γιατί να μου φταίει ο Αλέξης;
Με τρομάζει πρωτίστως με τι τεράστια ευκολία παραδίδουμε τις τύχες μας, σε «Αλέξης».
Πόσο φρικτά αποκομμένοι είμαστε από τον υπόλοιπο σύγχρονο κόσμο της ελεύθερης οικονομίας και των προσόντων που απαιτεί.
Αλλά και των ωραίων αντίθετων. Των φιλοσοφημένων.
Υπάρχουν και τέτοιοι…


Η νέα ΕΡΤ της καρδιάς μας!Μέσα στα πλαίσια της συνεχούς ανανέωσης, ο ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ εγκαινιάζει από σήμερα (δοκιμαστικά) μια νέα ενημερωτική ενότητα, με θέμα το πρόγραμμα της νέας ΕΡΤ (της καρδιάς μας).
Ένα πρόγραμμα, που όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός (υπό το άγρυπνο βλέμμα της ΠτΒ) θα είναι πλούσιο, και θα έχει ως επίκεντρο τον  άνθρωπο.
Ιδού λοιπόν το πρόγραμμα του τρέχοντος διημέρου…

Μια ιστορία για την ΕΡΤ της καρδιάς μας…Υπήρξα αρχισυντάκτης στο γραφείο ρεπορτάζ (desk) της ΕΡΤ (ΝΕΤ) από τον Απρίλιο του 2007 έως τον Ιούνιο του 2010.
Θα σας πω μια μικρή ιστορία, από τις πολλές που έζησα στα τρία χρόνια της θητείας μου (με σύμβαση).
Μια μέρα ανακάλυψα ότι μια δημοσιογράφος-μόνιμη υπάλληλος (έχει σημασία) έπαιρνε εκπαιδευτικές άδειες (ως φοιτήτρια του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου - ΕΑΠ) που δεν δικαιούταν.
Είχε πάρει κοντά 25 μέρες ενώ η σχετική υπουργική απόφαση προέβλεπε 2 ημέρες ανά μάθημα, και μόνο την περίοδο των εξετάσεων (μάξιμουμ 3 μαθήματα -άρα μάξιμουμ 6 ημέρες τον Ιούνιο).
Το είπα στον προϊστάμενο (μόνιμος κι αυτός). Μετά το αρχικό «τι λες; σοβαρά;», δεν έδωσε σημασία (ως όφειλε)…


Η Μπριζίτ Μπαρντό, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι φαντασιώσεις μας…Πάνε χρόνια που μας άφησε και έμεινε αξέχαστος. Ήταν ένας αληθινός ευπατρίδης. Γνωστός στο χώρο των δικηγόρων της Αθήνας, αλλά και στην πέριξ των Εξαρχείων αριστερά.
Ο ευπατρίδης αυτός, είχε ένα ακατανίκητο πάθος: Το άλλο φύλο.
Όμως, το παράστημά του δεν τον βοηθούσε καθόλου. Έτσι, ανέπτυσσε όλες τις δυνατές τακτικές, για υπεραναπλήρωση των φυσικών ελλείψεων.
Μία από τις «τεχνικές» του, ήταν να εμφανίζεται ως εραστής επώνυμων γυναικών, με πρώτη απ’ όλες – ποιαν άλλη; – την Μπριζίτ Μπαρντό.
Έλα όμως που μετά τις πρώτες διηγήσεις του, στο τέλος ταυτίστηκε με τα ψέματά του και τα πίστευε, σαν να είχαν πραγματικά συμβεί.
Τον θυμάμαι να διηγείται, ενώπιον πλήθους γυναικείου ακροατηρίου – όταν απέναντί του είχε μόνον άνδρες, έπληττε αφόρητα – πώς γνώρισε την Μπριζίτ Μπαρντό, πώς μια βραδιά, σε κάποια δεξίωση, την κέρδισε από τον Μπομπιντού κ.ο.κ.

Πολιτικοί που αυτοκτονούν δεν είναι χρήσιμοι.Πριν λίγες μέρες ο Βενιζέλος έκανε μιαν εξαιρετική ομιλία στη Βουλή.
(Προ)χθες ο Ψαριανός έκραξε, στα σωστά ντεσιμπέλ, ένα από τα σούργελα της ΚΟ της κυβέρνησης που για μια ακόμα φορά είπε με όλο της το θράσος πως αυτός "είναι με τους δανειστές".
Όποιος έχει χαρακτηρίσει κατ' επανάληψη και δημόσια τους πολιτικούς του αντιπάλους προδότες και γερμανοτσολιάδες θα έπρεπε να είναι πολύ λιγότερο εύθικτος, κι αν δεν είναι, διατίθεται δωρεάν ξίδι.
Ο καθένας από όσους αντιπαρατίθεται στους αλλοπαρμένους, που η μόνη ορθολογική τους κίνηση είναι να αγοράζουν ψήφους με λεφτά των φορολογουμένων, έχει τα προσωπικά κίνητρα, το στυλ και την ιστορία του, και σίγουρα δεν αγιοποιείται (αυτό αφορά την ιστορία του Βενιζέλου)…

Η δημοσιογραφία στα καλύτερά της... (βίντεο)

Δημοσιογράφοι της φρέσκιας αμερόληπτης ΕΡΤ, στριμώχνουν την κα Κωνσταντοπούλου...Δείτε πιο κάτω το βίντεο, που θα διδάσκεται πλέον σε όλες τις σχολές δημοσιογραφίας...Απίστευτο, μας είπαν ψέματα!Από (προ)χθες βράδυ, δεν πιστεύω στ΄ αυτιά μου.
Το ακούς  παντού. Η κυβέρνηση, λέει, ζήτησε παράταση του μνημονίου για 9 μήνες!
Κάτι είχα ψιλιαστεί  με τις πρωινές  δηλώσεις  Μητρόπουλου περί μνημονίου αλλά  άκουγα τον Φίλη που τον έβαζε στη θέση του.
Ε, τώρα, που κι αυτός  ομολογεί ότι  το μνημόνιο  δεν σκίζεται, δεν έχω πλέον αμφιβολίες. Μας είπαν ψέματα!