12.6.15

Απίστευτο, μας είπαν ψέματα!



Από (προ)χθες βράδυ, δεν πιστεύω στ΄ αυτιά μου.
Το ακούς  παντού. Η κυβέρνηση, λέει, ζήτησε παράταση του μνημονίου για 9 μήνες!




Κάτι είχα ψιλιαστεί  με τις πρωινές  δηλώσεις  Μητρόπουλου περί μνημονίου αλλά  άκουγα τον Φίλη που τον έβαζε στη θέση του.
Ε, τώρα, που κι αυτός  ομολογεί ότι  το μνημόνιο  δεν σκίζεται, δεν έχω πλέον αμφιβολίες. Μας είπαν ψέματα!



Κρατάω πάντως, χαρακτήρα ακόμα και  δεν  αγανακτώ.
Ούτε βγαίνω στα κάγκελα με τη Ζωή και τη Ραχήλ  να  ξεμπροστιάσω τον Αλέξη. Περιμένω πρώτα να μας οργανώσουν αν  χρειαστεί, ο Μιχελογιαννάκης με τον Διαμαντόπουλο.
Και στο κάτω κάτω, ας τελειώσει πρώτα ο αγώνας  που δίνουν τα παλικάρια μας  στις Βρυξέλλες  και μετά  έχω χρόνο να κλάψω το άδειασμα.
Είναι πολλοί από μας που δεν το περιμέναμε. Και προεκλογικά και τώρα ακόμα, ακούμε φωνές γεμάτες αυτοπεποίθηση, αντικρίζουμε βλέμματα  γεμάτα  αποφασιστικότητα (ιδιαίτερα αυτό του Στρατούλη).

Να, και τώρα που γράφω, είμαι σίγουρος ότι σε κάποιο  ραδιόφωνο, σε κάποια σοβαρή εκπομπή της τηλεόρασης, θα  υπάρχουν δυνατές επαναστατικές φωνές που θα  σκίζουν  μνημόνια, θα κάνουν προσλήψεις και  θα καταργούν φόρους (κυρίως τον ΕΝΦΙΑ...). 
Άσε που  άκουσα τον Βούτση στην πλατεία της Νίκαιας τις προάλλες, να λέει πως  συμβιβάστηκαν ήδη οι «τοκογλύφοι» και μας διαγράφουν χρέος.
Όχι, αρνούμαι  να το πιστέψω ότι  ο Αλέξης  είπε επίτηδες ψέματα.
Κάποιος  τον ανάγκασε να το κάνει. Θυμάμαι  κι εκείνη τη θρυλική  ομιλία στη Ρόδο με το πήδημα  και μου ανεβαίνει η libido.
Παρόλα αυτά, περιμένω τη συμφωνία.
Κάποιοι «Γερμανοτσολιάδες» βρήκαν τώρα ευκαιρία και αποκαλύπτουν  διάφορα για τους φόρους. Και του μνημονίου που θα μεγαλώσει ακόμα 9 μήνες και για το άλλο  που ετοιμάζεται.
Δεν μας  ζητάνε λέει, οι δανειστές να μειώσουμε συντάξεις, να κόψουμε το ΕΚΑΣ, δεν μας προτείνουν τίποτα για τον ΦΠΑ, δεν απαιτούν  συνέχεια  του ΕΝΦΙΑ και άλλα πολλά.
Το ξεκαθάρισε, επιμένουν, το απόγευμα της Παρασκευής και η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, ότι κανείς από το Brussels Group δεν ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση συντελεστή 23% ή οποιοδήποτε άλλο ποσοστό για τον ΦΠΑ, επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά είναι ελληνικές ιδέες και έτσι πρέπει να είναι».
Οι ξένοι εξισορρόπηση της οικονομίας θέλουν και έσοδα για να μπορούν να εισπράττουν τα χρωστούμενα.
Στην πραγματικότητα, αδιαφορούν  πως θα συμβεί, με την προυπόθεση πως ό τι γίνει να  είναι βιώσιμο.
Κι αυτό ψέμα δηλαδή; Θα  βγουν σιγά σιγά, στα κανάλια και θα λένε παντού την αλήθεια;
Ότι δηλαδή, μόνοι μας τα ζητάμε τα μνημόνια επειδή  τα κάνουμε πάνω μας, όταν σκεφτόμαστε  την απώλεια της εξουσίας και δεν τολμάμε να συνεννοηθούμε;
Κι όμως, έχω ακόμα λίγες  ελπίδες.
Μέχρι βέβαια να πάω στον λογιστή  για τη δήλωση.
Και μέχρι να  μου έρθει  και ο πρώτος ΕΝΦΙΑ. Απ ό τι μαθαίνω, μόνο  το 10% έχουν υποβάλει προς στιγμήν, δήλωση.
Οι άλλοι δεν θέλουν, όπως κι εγώ, να χάσουμε τη φαντασίωση.
Τουλάχιστον, να έβγαινε και το καλοκαίρι πιο ήσυχα.

Ανδρέας Ζαμπούκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου