8.9.15

China Girl...

Iggy Pop




Αριστερά όπως μπαίνουμε ή όπως βγαίνουμε;



Τελικά, αποφάσισα να γράψω αν και παίζανε όλο αυτό διάστημα και «δεύτερες σκέψεις» περί αποχής. Είναι ο λόγος για τον οποίο κάτι αναρχοχριστιανοί φίλοι μου, με «ψήνανε» για εκδρομή στον Αγ. Ευστάθιο στο Καπανδρίτι, μέρα που θα’ ναι.



Ας βάλει και ο άγιος το χέρι του… όμως στο βαθμό που θέλουμε να δείχνουμε μια λογική χώρα που δεν θα την έχουνε πάντα «κλωτσοσκούφι» θα πρέπει να βάλουμε και μεις ως πολίτες το χέρι μας. Και να το βάλουμε σωστά. Με λογισμό και μ’ όνειρο που θα’ λεγε και ο «μεγάλος μας»…


Η συνέπεια του κυρ-Φώτη, και οι πολιτικές ευθύνες του…



Μερικές βιαστικές σκέψεις καθώς παρακολουθώ τα όσα λέγονται δημόσια για την εμμονή του Φώτη Κουβέλη στην συνεργασία του με τον ΣΤΡΙΖΑ, δηλαδή την ηγετική δύναμη του εθνικολαϊκισμού.



Το πρώτο που σκέφτομαι είναι ότι αυτή η συμπεριφορά του είναι απόλυτα συνεπής στο πολιτικό παρελθόν του και κατά τούτο δεν πρέπει να εκπλήττει.
Και το δεύτερο που έρχεται στο νου μου είναι η αφανής τεράστια ευθύνη της πολιτικής δράσης του για την διάλυση ενός από του θεμελιώδεις θεσμούς της αστικής μας δημοκρατίας. Της δικαιοσύνης.
Σ’ αυτό το τελευταίο θα επιμείνω λίγο περισσότερο…

Στρατηγικές και δυνατότητες κομμάτων εν όψει εκλογών…



Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου σε σχέση με αυτές του Ιανουαρίου έχουν τη μεγάλη διαφορά οτι έχουν υποχωρήσει οι διαχωριστικές γραμμές.



Σε αυτό το κείμενο θα προσπαθήσω να περιγράψω εν συντομία τη στρατηγική των κομμάτων όπως έχει διαμορφωθεί ως τώρα κάπως περιληπτικά


Τραγωδία γελοίου ανθρώπου…



Σπανίως, το ουσιώδες δεν είναι ορατό. Συνήθως το προσπερνάμε. Συνήθως αδυνατούμε να το δούμε. Συνήθως τα ίδια αναμασάμε. Και συνήθως βολευόμαστε με την ίδια επωδό.
Για όλα, μα για όλα υπεύθυνοι, ένοχοι και «δολοφόνοι» οι πολιτικοί!



Ψηφίζεις Παπανδρέου στην αρχή. Και ύστερα «ο διεφθαρμένος, ο τρισκατάρατος, ο άθλιος, ο ανεγκέφαλος, ο βλάκας ο Γιωργάκης»!
Ψηφίζεις Σαμαρά στην αρχή. Και ύστερα «ο διαπλεκόμενος, ο συνωμότης, ο πράκτορας της Μέρκελ, ο τρισάθλιος, ο ακροδεξιός, ο αρχιψεύταρος Αντωνάκης»!
Ψηφίζεις Τσίπρα στην αρχή. Και ύστερα «ο ψευταράκος, ανίκανος, ο μπαρουφολόγος, ο ασήμαντος, ο αρχιπροδότης Αλεξάκης»!