25.8.15

Εκβιασμοί και συνεχή ψεύδη…



Η απόλυτη διγλωσσία. Την ώρα που ο κ. Τσίπρας, μέσω διαρροών, φερόταν να έχει τοποθετηθεί υπέρ ευρύτερων πολιτικών συμμαχιών ακόμη και αν έχει 151 βουλευτές την επομένη των εκλογών, ο έξ απορρήτων του κ. Παππάς έθετε σε συνέντευξή του σε Κυριακάτικη εφημερίδα εκβιαστικά διλήμματα. Αποκλείοντας μετεκλογικές συνεργασίες.




Επί της ουσίας δηλαδή ο στενότερος συνεργάτης του κ. Τσίπρα και πρωτοπαλίκαρο των "προεδρικών" έθετε το δίλημμα "αυτοδυναμία ή χάος". Καθώς τόνιζε ότι δεν θα υπάρξει κυβερνητική συνεργασία με Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι ή ΠΑΣΟΚ. Αφήνοντας δηλαδή ως επιθυμητό κυβερνητικό εταίρο μόνο τους ΑΝΕΛ.
Μία και μάλλον δεν προτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ να τα βρει μετεκλογικά με Λαφαζάνη, ΚΚΕ η Χρυσή Αυγή.
Μόνο που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα εισέλθει το κόμμα του κ. Καμμένου στη Βουλή...


Αλέξη, δεν είσαι για τα δύσκολα…



Τι ωραίο πράγμα να είσαι ένας άεργος μεγαλωμένος στα πούπουλα νέος, όχι ιδιαίτερα έξυπνος, ούτε ιδιαίτερα καταρτισμένος, που όμως ανδρώθηκες μέσα στην ασφάλεια του μπούγιου που σου προσφέρει ένα αριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης, με όλα τα προνόμια που κάτι τέτοιο συνεπάγεται στην μπανανία που είναι η μεταπολιτευτική Ελλάδα.




Για τέτοια παιδιά, και είναι πάμπολλα στην Ελλάδα, οι λύσεις στα προσωπικά τους συμπλέγματα και στις ελλειμματικές τους προσωπικότητες είναι δυο:
Αν είσαι εντελώς σκεπάρνι γίνεσαι χούλιγκαν σε ποδοσφαιρική ομάδα, και αυτομάτως αποκτάς λόγο ύπαρξης αλλά και ασφάλεια και κάλυψη μέσα από το συνονθύλευμα των ομοίων σου. Αποκτάς ταυτότητα, οντότητα, λόγο ύπαρξης, και πάνω απ’ όλα προστασία…


Αλέξης Τσίπρας: Ο Ελληνάρας μέσα σου που πρέπει να εξοντώσεις!



Ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί την υπερήφανη ενσάρκωση των πιο παθογενών χαρακτηριστικών του νεοέλληνα.
Είναι ένα ημιμαθές άτομο που ανδρώθηκε στον κομματικό σωλήνα, δεν χρειάστηκε να δουλέψει ποτέ στη ζωή του, δεν κουράστηκε για τίποτα, δεν πάλεψε για τίποτα, δεν κατέκτησε τίποτα· απλώς θήτευσε στο κατηχητικό της παράταξης, γαλουχήθηκε με τα δόγματα και τον φανατισμό της κλίκας του, και όταν έφτασε η ώρα του, αναδείχθηκε ως αρχηγός της.



Την ώρα που άλλοι σπούδαζαν, ξανασπούδαζαν, ταξίδευαν, δούλευαν, έστηναν δουλειές, αποτύγχαναν, ξαναπροσπαθούσαν, πετύχαιναν, μοχθούσαν, αμφισβητούσαν, εξελίσσονταν, και προσέθεταν με χίλια ζόρια και βιώματα ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην πραγματική ζωή, ο Αλέξης Τσίπρας μεγάλωνε εκπροσωπώντας την πιο κλισέ εκδοχή του αδρανούς παρασίτου: Ήταν ο παρατεταμένα έφηβος ιδεαλιστής που, να μωρέ, θα έκανε πολλά πράγματα αν ο κόσμος ήταν ιδανικός, αλλά δυστυχώς, επειδή δεν είναι και μέχρι να γίνει τέτοιος, θα πορεύεται με τον μόνο τρόπο που θεωρεί αποδεκτό η κουλτούρα της παράταξης. Συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, αφισοκολλήσεις, καταληψούλες, κηρύγματα…

Η επιστροφή των «γριών»!



Στη μάλλον αδιάφορη πρεμιέρα της Super League του ελληνικού πρωταθλήματος, εάν κάτι ξεχώρισε ήταν το στοιχείο της επιστροφής. Τόσο της ΑΕΚ, όσο και του Ηρακλή που και οι δυο τους έκαναν κάπως πιο πολύχρωμη τη μάλλον μουντή διοργάνωση.




Μάλιστα ο τελευταίος, μετά από 4χρονη απουσία, κερδίζοντας εκτός έδρας την Καλλονή, σκόρπισε ενθουσιασμό τόσο στους φιλάθλους του, όσο και σε πολλούς άλλους ουδέτερους φιλάθλους που διάκεινται θετικά απέναντι στον... ροπαλοφόρο «Γηραιό».


Εν πλήρει συγχύσει ο «κυρίαρχος λαός»…



Γ​​ια πρώτη φορά, στην 40ετή μεταπολίτευση, η πλειονότητα του ελληνικού λαού οδηγείται στις κάλπες, σε κατάσταση πλήρους συγχύσεως, αναφορικά με το ερώτημα ποιος, πώς και γιατί να τον κυβερνήσει.
Η σύγχυση αυτή οφείλεται, σχεδόν αποκλειστικά, στον ΣΥΡΙΖΑ και τον μέχρι προχθές πρωθυπουργό.




Ο κ. Τσίπρας ζητεί «ανανέωση» της εντολής, που έλαβε προ επταμήνου, ισχυριζόμενος ότι είναι ο ικανότερος και ο καταλληλότερος να διεκπεραιώσει το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος προκάλεσε και υπέγραψε (!).
Σε κάθε άλλη χώρα θάταν αδιανόητο ένας οικτρά αποτυχημένος πρωθυπουργός, σχετικά με τα όσα επαγγέλθηκε και του ανατέθηκαν, να ζητεί «ανανέωση» της λαϊκής εντολής, την οποία όχι μόνον αθέτησε, αλλά κυριολεκτικά την κουρέλιασε.


Βούτσης: Αν δεν εκλεγούμε θα καταψηφίσουμε μέτρα του Μνημονίου!



Γιατί να στηρίζουμε το Μνημόνιο αν δεν κυβερνάμε, ήταν το νόημα των δηλώσεων που έκανε νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης. 




«Αν δεν τύχουμε μίας νέας έγκρισης (σ.σ. από το λαό) δεν είναι απαραίτητο να μετέχουμε στην υλοποίηση του προγράμματος που ψηφίσαμε, αλλά μπορούμε να στηρίξουμε ή να ψηφίζουμε συγκεκριμένα μέτρα για τα οποία έχουμε δεσμευθεί», είιπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης μιλώντας στο ΣΚΑΪ…