21.5.15

Aqualung...

Jethro Tull



Είναι μόνο για γέλια;



Πιθανότατα θα είναι το στιγμιότυπο που θα γίνει, όπως λένε, viral στα κοινωνικά δίκτυα.
Θα δώσει πολλές μονάδες τηλεθέασης στο Ράδιο Αρβύλα, μπορεί να γίνει σκετσάκι και στις καλοκαιρινές φτηνές επιθεωρήσεις.
Αλλά το θέμα είναι μόνο για γέλια;

 
Η γλωσσομαθής βουλευτίνα!

Δεν είναι προς θάνατον να μη γνωρίζεις γαλλικά για να διαβάσεις σωστά το όνομα του Ζαν Κλοντ Τρισέ, αγγλικά για του Στίγκλιτς ή γερμανικά για του Μαζούχ.
Αλλά η κυρία που προσπαθούσε να τα διαβάσει δεν είναι η πρώτη τυχούσα.
Είναι μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, που δεν γνωρίζει αυτούς που καλεί για εξέταση-ανάκριση στην Εξεταστική για τα Μνημόνια…

Τι μας ξημερώνει … Γιάνη;



Είναι γεγονός…
Είμαστε η χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα.
Αφού η κυβέρνηση επί τρεις μήνες έσπασε τα νεύρα όλων, μέσα κι έξω από τη χώρα, με τα «ήξεις αφίξεις» και τα «είπα ξείπα», αποφάσισε και πήρε τη μεγάλη απόφαση.




Ολοκλήρωσε, όπως είπε, μια πρόταση προς τους εταίρους μας.
Ακρογωνιαίος λίθος της μεγάλης μεταρρύθμισης που θα ζήλευε και ο Μάο ήταν η πρόταση Βαρουφάκη για το ΦΠΑ...

Παρακμή!



Είχαμε γράψει στο antinews προεκλογικά ότι δεν αναγνωρίζεται το λάθος με την απομάκρυνση από την κάλπη και από το ταμείο.
Ό,τι πληρώνεις παίρνεις, ό,τι ψηφίζεις λούζεσαι.
Η επιλογή είναι του ψηφοφόρου τι θα «μαυρίσει» και τι θα αποθεώσει.




Ο Έλληνας λοιπόν στις 25 Γενάρη αποφάσισε ότι έπρεπε να σταματήσει να στηρίζει τον Σαμαρά ή τα άλλα κόμματα και να δώσει μια ευκαιρία στον Τσίπρα. Νέος ήταν, άφθαρτος, φέρελπις, τα… λέει καλά, είναι επικοινωνιακός, γιατί λοιπόν να μη δώσει την ψήφο του στον Αλέξη;


Αρχισαν τις δηλώσεις για ψηφοφόρους «χρυσόψαρα»…



Τζάμπα πήγαν οι προπονήσεις με τηλεφωνικούς καταλόγους για το σκίσιμο του Μνημονίου, την κατάργησή του μ' ένα άρθρο, μ' έναν νόμο.
Τώρα αρχίσανε δηλώσεις που απευθύνονται σε ανύπαρκτους ψηφοφόρους-χρυσόψαρα, διότι, ως γνωστόν, τα χρυσόψαρα έχουν μνήμη μικρότερη ακόμη και απ' τη διάρκεια ενός τσιγάρου.



Ο Μπαλάφας λέει ότι δεν το είπαν ποτέ, ενώ η Ζωή είπε πως ήταν «σχήμα λόγου». Μάλλον ο σύντροφος Μπαλάφας, δεδομένου του επερχόμενου νέου Μνημονίου, ακολουθεί τη λεγόμενη «γραμμή της σκληρής άρνησης» που τηρούν πολλοί κακοποιοί, τρομοκράτες και άπιστοι σύζυγοι.
Δηλαδή, τους ρωτάνε «Ησουν εκεί; Είπες αυτό; Εκανες το άλλο;» και αρνούνται να απαντήσουν ή λένε «όχι» ακόμη και στην ερώτηση «πότε γεννήθηκες;».


Πορεία προς την ολοκληρωτική καταστροφή…



Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η άποψη της αριστεράς περί σύγκλισης των μισθών (και των συντάξεων) της Ελλάδας με όσα υπάρχουν στην Ευρώπη.
Επιπλέον, θα έλεγα ότι ο στόχος δεν πρέπει να είναι τα 2-3 παραπάνω κατοστάρικα που είναι ο μέσος όρος της Ε.Ε., αλλά ένας χαμηλός μισθός επιπέδου Ιρλανδίας στα 1.400 ευρώ και ο μέσος μισθός επιπέδου Ελβετίας πάνω από 4.000 ευρώ το μήνα.




Δεν πιστεύω πως κάποιος αριστερός θα διαφωνούσε με αυτούς τους –«επιστημονικής φαντασίας»- στόχους που θέτω καθώς στη δημαγωγία των ανεπίτευκτων στόχων, οι αριστεροί υπερτερούν κατά παρασάγγας οποιουδήποτε άλλου...

Καβάλα στο κύμα της τρέλας…



Μία φίλη επισκέφθηκε ένα κλασικό ταβερνάκι.
Η ιδιοκτήτρια της έδειξε ένα αεροπλάνο που πετούσε εκείνη την ώρα, αφήνοντας πίσω του μια έντονη άσπρη γραμμή.



«Το βλέπεις, ε;» της είπε και πρόσθεσε «εντάξει καταλαβαίνεις τι κάνουν τώρα... ΄Η μήπως δεν έχεις δει πόσο έντονη και μεγάλη είναι η γύρη φέτος».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω κάτι παρόμοιο τον τελευταίο καιρό…

Αριστερά και δραχμή…



Υπάρχει μια σειρά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που συνδέουν την άποψή τους για επιστροφή στη δραχμή με την έννοια της Αριστεράς.
Το ισχυρίζονται οι ίδιοι, αλλά το έχουν δεχτεί ως μια δεδομένη πραγματικότητα και τα μέσα ενημέρωσης.




Τα τελευταία, όταν καταγράφουν τις απόψεις του Λαπαβίτσα, του Λεωτσάκου και μερικών ακόμα, σπεύδουν να προβάλλουν το αριστερό υποτίθεται πρόσημό τους. Άρα, σύμφωνα με αυτή την εξίσωση, επιστροφή στη δραχμή ισοδυναμεί με αριστερή στάση...