21.5.15

Τι μας ξημερώνει … Γιάνη;



Είναι γεγονός…
Είμαστε η χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα.
Αφού η κυβέρνηση επί τρεις μήνες έσπασε τα νεύρα όλων, μέσα κι έξω από τη χώρα, με τα «ήξεις αφίξεις» και τα «είπα ξείπα», αποφάσισε και πήρε τη μεγάλη απόφαση.




Ολοκλήρωσε, όπως είπε, μια πρόταση προς τους εταίρους μας.
Ακρογωνιαίος λίθος της μεγάλης μεταρρύθμισης που θα ζήλευε και ο Μάο ήταν η πρόταση Βαρουφάκη για το ΦΠΑ...


Η μαγκιά (τρομάρα τους) με την έκπτωση του 3% για όσους χρησιμοποιούν κάρτα, παρουσιάστηκε ως πρόταση που άφησε άφωνους και τους Ευρωπαίους!
Προτού λοιπόν ο πολύς κ. Βαρουφάκης παρουσιάσει στον ελληνικό λαό την πρότασή του επίσημα και καθαρά, τη διατύπωσε σε μια μεταμεσονύκτια πολιτική εκπομπή!
Εμείς παλιά θυμόμασταν ότι τέτοιες ώρες προβάλλονταν εκπομπές επιπέδου, όπως το … «Ερωτοδικείο», και «Τα παιδιά της νύχτας» με τον Κ. Μυλωνά και την Ελεάνα Παγουρά, οι «Αϋπνίες» της Αννίτας Πάνια…
Αυτά παλιά…
Γιατί τώρα είναι της μόδας να πρέπει να ξενυχτήσεις για να μάθεις τι σου ξημερώνει.
Είπε και τι δεν είπε ο Γιάνης της καρδιάς μας, στη συνέντευξή του.
Για την έκπτωση του 3%, γι αυτούς που επιμένουν (!) να χρησιμοποιούν ρευστό, για τα προϊόντα που θα ενταχθούν σε κάθε κλίμακα, για το σκεπτικό πίσω από την απόφαση που… ταρακούνησε συθέμελα όλη την Ευρώπη!
Η εκπομπή τελείωσε αρκετή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.
Ευτυχής ο υπουργός, μάλλον θα ανέβηκε στη μηχανή του για να πάει στο ταπεινό σπίτι του και να συνεχίσει το λιτό βίο του (ξέρετε τώρα, σφυρίδα ημέρας και λευκό κρασί μόνο, άντε και ένα σοκολατάκι «Λεωνίδας» για μετά).
Μόνο που κανένας δεν του είχε πει του ατυχήσαντα υπουργού πως η περίφημη πρότασή του είχε απορριφθεί από τους Ευρωπαίους.
Κι όχι μόνο την είχαν απορρίψει οι Ευρωπαίοι, αλλά η κυβέρνηση είχε βρει και εναλλακτική πρόταση που τη διέρρευσε χτες.
Τέτοια σοβαρότητα η κυβέρνηση και ο υπουργός της καρδιάς μας.
Πρώτον: Έκαναν πρόταση αλλά δεν φρόντισαν να πάρουν κι ένα ΟΚ από τους θεσμούς, δηλαδή από αυτούς με τους οποίους διαπραγματευόμαστε και από τους οποίους ζητάμε (πάλι) δανεικά.
Δεύτερον: Κανένας δεν είπε στον αρμόδιο (είναι ακόμη;) υπουργό πως η πρόταση είχε απορριφθεί.
Τρίτον: Αντί να  παρουσιάσουν στον κόσμο την πρόταση προτίμησαν να τη διαρρεύσουν, όπως έκαναν χτες κα με τη νέα πρόταση στην οποία κατέληξαν!
Κι όλα αυτά, σε μια κρίσιμη στιγμή όπου παίζεται (κυριολεκτικά) το παρόν και το μέλλον της χώρας…

Ο προβοκάτορας
(εφημερίδα Αγγελιοφόρος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου