26.12.15

Εν μέσω Χριστουγέννων, κυβέρνηση …κρεμάμενη επί ξύλου!



Η ατμόσφαιρα των ημερών είναι χαλαρή και γιορταστική για πιστούς και απίστους, αλλά  η ηγεσία της κυβέρνησης νιώθει …επί ξύλου κρεμάμενη.
Τα κακά μαντάτα για την ραγδαία δημοσκοπική αποδυνάμωση του  κυβερνώντος κόμματος τα έφερε πριν μια βδομάδα η εταιρία prorata και η «Εφημερίδα των Συντακτών», με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 20%, έναντι 19% της Ν. Δ. (την ώρα που η ΝΔ ήταν σε κακό χάλι, εν μέσω εσωτερικού προεκλογικού αγώνος και στον απόηχο του φιάσκου των αναβληθεισών εκλογών).




Χθες τα επιβεβαίωσε η  ΜΡΒ για την «Realnews»: Το κυβερνών  κόμμα συγκεντρώνει το 17% των ψήφων και η αξιωματική αντιπολίτευση το 16,3%.
Βέβαια δεν  είναι ενθαρρυντική και η εικόνα του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά αυτά δεν κυβερνούν, οπότε θεωρητικώς έχουν προοπτική  ανάκαμψης, χωρίς ο χρόνος να αποτελεί γι’ αυτά μέγιστη πιεστική παράμετρο…


ΣΥΡΙΖΑ: Η ταφόπλακα της μεταπολίτευσης…



Μόλις τρεις μήνες ζωής έχει αυτή η ελληνική Βουλή. Η κυβέρνηση του λαοπρόβλητου Αλέξη Τσίπρα αλλά και η αντιπολίτευση του Βαγγέλα, της Φώφης, του Σταύρου κ.λπ., όλο το πολιτικό σύστημα είναι σαν βρέφος που υποτίθεται ότι δίνει ελπίδα για κάτι καλύτερο. Ότι ο κόσμος βλέπει στα μάτια του το μέλλον.




Λογικά έτσι θα έπρεπε να είναι μόλις τρεις μήνες από τις εκλογές. Κι όμως, δείτε τις δημοσκοπήσεις, μιλήστε με τον κόσμο, καθίστε και ακούστε τις συζητήσεις τους στα γιορτινά τραπέζια αυτών των ημερών. Υπάρχει έστω κι ένας που πιστεύει ότι το 2016 θα είναι καλύτερο; Έστω ένας Συριζαίος, ο ίδιος ο Αλέξης ή κάποιος υπουργός του;


Αη Βασίλης: Το μεγάλο τουριστικό όπλο της Φινλανδίας!



Με μόλις πέντε ώρες ηλιοφάνειας στον Νότο, και μόνιμη νύχτα στον Βορρά, ο Δεκέμβριος είναι ο πιο σκοτεινός μήνας του χρόνου για την Φινλανδία… όμως τότε είναι που η χιονισμένη αυτή χώρα λάμπει!
Όπως λένε περήφανα οι Φιλανδοί, η λέξη για τον Δεκέμβριο είναι Joulukuu, που κυριολεκτικά σημαίνει ο μήνας των Χριστουγέννων. Γι αυτό και κάθε χρόνο, από τον Αρκτικό κύκλο ως τη Βαλτική θάλασσα, οι κάτοικοι στήνουν τεράστια χριστουγεννιάτικα δέντρα, ψήνουν μπισκότα, φτιάχνουν κρασί, και περιμένουν τις ορδές των τουριστών να έρθουν…




Κάθε Δεκέμβριο, επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο κατακλύζουν κατά χιλιάδες την Φινλανδία, που σύμφωνα τουλάχιστον με την κυβέρνησή της, αποτελεί την επίσημη πατρίδα του Αη Βασίλη...



Το shopping therapy κάνει δουλειά…



Τελικά έχουν δίκιο οι γυναίκες που επιμένουν ότι με τα ψώνια χαλαρώνουν. Διότι αν πιστέψουμε μια πρόσφατη επιστημονική εργασία, τα ψώνια όχι μόνο σε χαλαρώνουν, αλλά σε κάνουν και πιο ευτυχισμένο!



Η συγκεκριμένη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Social Psychological and Personality Science, καταλήγει πως ο υλικός καταναλωτισμός επιφέρει πιο μακροχρόνια ευτυχία στους ανθρώπους απ ότι οι άλλου είδους καταναλωτικές εμπειρίες, όπως είναι οι συναυλίες, ή οι επισκέψεις σε ζωολογικούς κήπους, κλπ.
Με άλλα λόγια, αυτοί που λένε ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, μάλλον ψεύδονται…

Το «παράκεντρο» του ΣΥΡΙΖΑ διαλύει, απολύει και διορίζει!



Παρασκηνιακοί μηχανισμοί, με λίστες προγραφών... αντιφρονούντων, που λειτουργούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στη νεολαία του, στοχεύουν μη αρεστούς, οι οποίοι στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά τους, και εξαπολύουν επικοινωνιακές επιθέσεις για την εκδίωξη και «εξόντωσή» τους.



Μέχρι σήμερα, κατόρθωσαν να «φάνε» τον Γιάννη Πανούση, πράγματι σε... 4 μήνες, όπως έλεγαν, έκοψαν τους «αντίπαλους» αξιωματικούς της αστυνομίας, τοποθέτησαν εκείνους που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά τους, απομάκρυναν τον διοικητή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που τους «ξεσκέπασε», διέλυσαν την ομάδα ΔΕΛΤΑ, όπως επιθυμούσαν, και τώρα θέλουν να κάνουν το ίδιο και με τα ΜΑΤ...