28.2.19

Βρε άει στο διάολο…


Η Ευρώπη αντιμετωπίζει σήμερα μεγάλο κίνδυνο από το ανερχόμενο ρεύμα του «ευρωσκεπτικισμού» - ή μάλλον της «ευρω-άρνησης». Που κερδίζει έδαφος και στα αριστερά και στα δεξιά του πολιτικού φάσματος των ευρωπαϊκών κοινωνιών.
Πολλοί το επισημαίνουν αυτό - κι έχουν δίκιο, αναμφίβολα. Μόνο που το πρόβλημα δεν λύνεται «ξορκίζοντας» τους κακούς «ευρωσκεπτικιστές».
Διότι κάποιες φορές ο πραγματικός εχθρός δεν βρίσκεται εκεί, βρίσκεται «εντός των τειχών»: στην πλευρά εκείνων που – υποτίθεται – θέλουν την Ενωμένη Ευρώπη! Αλλά κάνουν τα πάντα για να τη διαλύσουν.





Ο Γαλλος Πρόεδρος Μακρόν, για παράδειγμα – ακραιφνώς «Ευρωπαϊστής, έτσι; - πέρασε νομοθεσία στη χώρα του, με την οποία… κατάργησε τη δημόσια χρήση των όρων «πατέρας» - «μητέρα» στα Γαλλικά σχολεία!
Αντί γι’ αυτές τις λέξεις, θα χρησιμοποιούνται πλέον οι περιφράσεις: «Γονέας υπ’ αριθμός ένα» και «γονέας υπ’ αριθμός δύο». Τέτοια… καραγκιοζιλίκια!



Cherokee People...

Paul Revere and the Raiders




Ο Θεός να βάλει το χέρι του!


Τρία ερωτήματα πλανώνται πάνω από την Ελλάδα, χωρίς να παίρνουν καμία απάντηση. Κι αυτό κάτι δείχνει για το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει ως κοινωνία.
Πρώτο ερώτημα: Πότε θα γίνουν εκλογές;
Παλαιότερα αυτό αφορούσε μόνο τους «επαγγελματίες» της Πολιτικής. Βουλευτές, υποψήφιους βουλευτές, στελέχη κομμάτων, υψηλόβαθμα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, δημοσιογράφους κλπ.
Τώρα όμως, το θέτουν, όλο και πιο πιεστικά, άνθρωποι που ΔΕΝ ασχολούνται ιδιαίτερα με την πολιτική.
Γιατί άραγε;





Διότι νιώθουν ότι η απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – που όλοι την προεξοφλούν πλέον – θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή τους.
Η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας νιώθει πια παγιδευμένη σε μια κατάσταση, πολύ χειρότερη απ’ ό,τι θυμάται οποιοσδήποτε στο παρελθόν.
Και πιο απελπιστική, επίσης...
Το ερώτημα δεν έχει «προφανή» απάντηση:
Το «λογικό» για τον Τσίπρα θα ήταν να κάνει τις εκλογές άμεσα: Ακόμα και πριν το Μάϊο (όταν θα γίνουν αναγκαστικά ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές). Ακόμα και Απρίλιο ει δυνατόν…