22.12.12

Musica!

Joy Division και  Shadowplay από τον Strange...




Η απόλυτη αμερικανιά!


Άσχετα με τις γενικότερες αντιλήψεις που κυριαρχούν, εγώ δηλώνω  φανατικός αμερικανόφιλος στον…. κινηματογράφο.

 
Οι άνθρωποι δεν παίζονται, και όταν θέλουν φτιάχνουν αριστουργήματα.
Εμπορικά μεν, αριστουργήματα δε.
 

Η χαρά του φούστη!


Μια φορά και έναν καιρό, σε μιαν άλλη Ελλάδα, τέτοιες χρονιάρες μέρες ο κόσμος προγραμμάτιζε τα ρεβεγιόν του, και αγόραζε δώρα για τους αγαπημένους του.

 
Ο απλός ο κόσμος. Ο κανονικός…
Διότι οι άλλοι, οι μεγαλόσχημοι, οι χάιδες, οι σελέμπριτις, και οι ξεχωριστοί, βρίσκονταν ήδη στα σαλέ τους, στους πύργους τους, ή σε κανένα εξάστερο (υπάρχει τέτοιο;) ξενοδοχείο στις Σεϋχέλλες, πίνοντας μαύρο Τζόνι, και χλαπακιάζοντας μαύρο χαβιάρι εις υγείαν των ιθαγενών που αφήσανε πίσω τους.

Το... εγγλέζικο χιούμορ της Χρυσής Αυγής

Μετανοείτε άπιστοι! Όσοι τολμήσαμε να αμφισβητήσουμε πως ο ήρωας Στρατούλης δέχθηκε δολοφονική επίθεση μετά αγρίου ξυλοδαρμού, μόνο και μόνο επειδή λίγο μετά την... επίθεση έκανε δηλώσεις άνετος κι ωραίος, βρήκαμε τον μάστορή μας. Το BBC απεφάνθη: Οι Χρυσαυγίτες έχουνε δολοφονικά άθλια αίσθηση του χιούμορ!

Νταλκάς με άρωμα… παστουρμά.


Ποτέ τους τα αφεντικά των τηλεοπτικών σταθμών δεν διακρίνονταν για το υψηλό τους ελληνικό φρόνημα. Τεράστιος και εξωθεσμικός ο ρόλος τους στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και της αισθητικής των πολιτών, της γλώσσας, των προτύπων της νεολαίας.

 
Ήταν και είναι οι βραχίονες επιρροής και εκβιασμών, τα τμήματα «ψυχολογικού πολέμου» των εθνικών εργολάβων και προμηθευτών, αλλά δεν παύουν να έχουν μεγάλο ρόλο και στη σύγχρονη κουλτούρα.

Τα λόγια του ποιητή


Μου έστειλε ο φίλος Δαναός την απομαγνητοφώνηση της ομιλίας του Δημήτρη Ιατρόπουλου από την προχθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Τριανταφυλλάκη (την οποία καλύψαμε εδώ). Όντας φαν του ποιητή, θέλησα να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις του και τον απολαυστικά ανατρεπτικό του λόγο.

Πλαστικά όπλα μίας χρήσης.


Σαν να μη μας έφταναν τα αληθινά όπλα, νόμιμα και μη, τώρα υπάρχει στα σκαριά και ένα ακόμη φρούτο…

 
Πρόκειται για τα εικονικά κυβερνο-όπλα, τα οποία μπορούν να κατασκευάζονται από φτηνό πλαστικό υλικό, μέσω εκτυπωτών 3D, μέσα στο σπίτι μας!