22.4.15

Thunderstruck...

AC/DC



Εγκαταλείπει το πλοίο ο Τσίπρας;



Και ξαφνικά, η λαοπρόβλητη και ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κλυδωνίζεται.
Φήμες αλλά και δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο πότε για εκλογές, πότε για δημοψήφισμα, πότε για σχέδιο ανατροπής και πότε για εκλογές με λίστα και το μπόνους των 50 εδρών στις αρχές Ιουνίου.



Μα που είναι η επανάσταση που θα έφερναν;
Μα που είναι οι πανηγυρισμοί στα Προπύλαια (χωρίς τους καταληψίες από πίσω γιατί τότε ήταν μπροστά και κουνούσαν σημαίες);
Που είναι ο Τσίπρας περιχαρής να αγκαλιάζεται με τη Δούρου και να ετοιμάζονται να καταλάβουν με τον Λαφαζάνη τα Χειμερινά Ανάκτορα;
Μα που είναι οι χοροί και τα νταούλια που θα έπαιζαν και θα χόρευε η μαντάμ Μέρκελ;

Επιστροφή στο μέλλον… SYRIZA style!



Προσωπικά, λόγω ηλικίας, πρόλαβα την «παλιά καλή» Ελλάδα.
Τότε που οι νοικοκυρές μαγείρευαν κρέας με ρύζι ή κριθαράκι μια φορά την εβδομάδα (Κυριακή), και πήγαιναν το ταψί στον φούρνο της γειτονιάς για να ψηθεί.
Όπως επίσης θυμάμαι την αποκομιδή σκουπιδιών να γίνεται με ανοιχτά φορτηγά και τα σκουπίδια χύμα στη καρότσα, τους παγοπώλες με τα γαϊδουράκια, τους ακονιστές μαχαιριών, τους χαμάληδες, κλπ κλπ.




Μιλάω για τη δεκαετία του ’60, όπου κάτι τέτοιες ήταν οι πρώτες αναμνήσεις μου ως παιδάκι, στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, και ντάλα κέντρο Θεσσαλονίκης παρακαλώ … όχι σε κανένα απομονωμένο ορεινό χωριό.
Και μετά (από δεκαετίες) ήρθε η «ανάπτυξη»… και τα ίδια στενοσόκακα γέμισαν από Καγιέν και Μιτσουμπίσι Εβολούσιον…


Ο τελευταίος μεσεγγυούχος…



Αναδημοσιεύω ένα «προφητικό» άρθρο του 2012, διότι κάποιοι ήξεραν από τότε τι μπορεί να σημαίνει κυβέρνηση Σύριζα…
S.A.




Ξεκίνησα να καταλαβαίνω το DNA της Μεταπολίτευσης, όταν άρχισα να βλέπω τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο - τα ταξίδια βοήθησαν πολύ.
Οι περισσότεροι Έλληνες σκεφτόμαστε ακόμη με όρους 1990 και τείνουμε να αγνοούμε τις τεράστιες αλλαγές που έχουν επέλθει στον υπόλοιπο πλανήτη.
Φταίει και η περασμένη δεκαετία της «ευφορίας» που νάρκωσε την Ελλάδα με χαμηλότοκα δάνεια, αλλά και η εσωστρέφειά μας, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουμε σημαντικά επεισόδια.

Για τον Ξηρό χάθηκαν κι οι ΗΠΑ... Δεν τους λες κι ευφυείς...



Δεν γνωρίζω αν το έχετε κατανοήσει, αλλά μέσα σε τρεις μήνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, η χώρα κατάφερε να βάλει απέναντί της όλους τους συμμάχους της.




Κορύφωση αυτού του γεγονότος, το φωτογραφικό νομοσχέδιο για την ουσιαστική αποφυλάκιση του τρομοκράτη –δολοφόνου Σάββα Ξηρού, το οποίο προκάλεσε την
βίαιη αντίδραση και των ΗΠΑ…


Ξυπνήστε από το λήθαργο σύντροφοι…



Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει διαψευστεί σε όλες τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις και οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια στα «βράχια».
Παρά ταύτα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις συνεχίζει να απολαμβάνει ευρεία αποδοχή από την κοινή γνώμη. 




Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε γιατί η κοινή γνώμη εμπιστεύεται όσους προηγήθηκαν λιγότερο, είτε γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει προλάβει ακόμη να πάρει δυσάρεστα μέτρα και πολλοί πιστεύουν πως έχουν να χάσουν λιγότερα με μια καταστροφή σε σχέση με μια μνημονιακή σωτηρία…


Και η Τασία … χτενίζεται...



 Έτοιμη να ξαναγράψει ιστορία είναι η Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Το υπουργείο Μετανάστευσης προτείνει την «υιοθέτηση» 2.238 παράνομων μεταναστών μέχρι το 2020.



Τι θα τους προσφέρει;
Εγκατάσταση σε «αυτόνομα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα».
Την παροχή ειδών ένδυσης και υπόδησης.
Τη χορήγηση μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών με τα μαζικά μέσα μεταφοράς….