21.9.14

Randy Scouse Git...

The Monkees




Πολλή μεμψιμοιρία και ηττοπάθεια ρε παιδιά…



Το ότι η σαχλαμάρα πάει σύννεφο (εξ υπανέκαθεν, που λένε και οι γραμματιζούμενοι) στη χώρα μας, δεν νομίζω ότι βρίσκει κανέναν νοήμονα πολίτη αντίθετο.




Ζούμε άλλωστε σε μια κοινωνία που έχει μουσικό ίνδαλμα τη Στανίση, τον Παντελίδη, και άλλα παρόμοια φωνητικά ταλέντα, ερωτικό ίνδαλμα τον ΛεΠα, ποδοσφαιρικό τον Μήτρογλου και τον Σαλπιγγίδη, σεληνιαζόμαστε για την (τον) Κοντσίτα και τη Γκάγκα, ενώ μοιράζουμε δεκάδες χιλιάδες λάικ στον … Ντέιβιντ Αβραμίδη, τον βασιλιά της απόλυτης κοινοτοπίας…


Ο... σκλαβωμένος χρόνος.



Είναι μεγάλο πράγμα ο ελεύθερος χρόνος, για τον οποίο μάλιστα νομολόγησε το Συμβούλιο της Επικρατείας.



Να θυμίσουμε ότι η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου με την υπ’ αριθμ. 307/2014 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση των καταστηματαρχών, εμπόρων και ιδιωτικών υπαλλήλων, που ζητούσαν να ανασταλεί η από 7/7/2014 απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης με την οποία επιτρέπεται πιλοτικά για ένα έτος η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.


Μετά το ΟΧΙ της Σκοτίας, τι;



Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου David Cameron παραλίγο να χάσει μια ένωση 307 ετών με τον ίδιο τρόπο που είχε περιγράψει ο ιστορικός John Robert Seeley, όταν είπε ότι η Βρετανία κέρδισε την αυτοκρατορία της εξαιτίας μιας «κρίσης απερισκεψίας».




Ο Cameron υπέθεσε πως το δημοψήφισμα της Σκοτίας θα προσέλκυε το περίπου 1/3 των Σκοτσέζων που χρόνια τώρα ζητούν ανεξαρτησία.
Θα έπρεπε όμως να αντιληφθεί, πολύ πριν το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας, ότι η ψήφος θα ήταν κυρίως ψήφος διαμαρτυρίας…



Η Τουρκία χαϊδεύει τους εξτρεμιστές του Iσλάμ…




Την ώρα που η Αμερική προσπαθεί να φτιάξει μια περιφερειακή συμμαχία ικανή να περιορίσει και στη συνέχεια να διαλύσει το αυτόκλητο Χαλιφάτο στο Ιράκ και στη Συρία, η συμπεριφορά της Τουρκίας, μέλους του ΝΑΤΟ, γίνεται όλο και πιο προβληματική.



Η Τουρκία δεν προσφέρει κανέναν  από τις εκατοντάδες χιλιάδες των στρατιωτών της, δεν επιτρέπει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τις αεροπορικές της βάσεις για επιχειρήσεις, και οι  προσπάθειές της να κλείσει τα σύνορα στους λαθρέμπορους πετρελαίου της ISIS είναι χλιαρές…

Pony και… πράσινα άλογα.



Πολύς ο λόγος -και το… μελάνι- τις τελευταίες εβδομάδες για το λεγόμενο «Ελληνικό αυτοκίνητο».
Το Pony, που η σεβαστή οικογένεια Κοντογούρη κατασκεύαζε την δεκαετία του ’70, είχε μία εξαιρετική εμπορική πορεία.




Μπορεί ο βασικότερος πελάτης του να  ήταν το Ελληνικό κράτος (ακόμα υπάρχουν κάποια σε αποθήκες του Ναυτικού), το Pony ήταν ιδιαιτέρα δημοφιλές στη χώρα μας, λόγο της καλής του τιμής αλλά και της ευχρηστίας του.
Αναμφίβολα η προσπάθεια ήταν καλή και δυναμική για τα δεδομένα της εποχής, έστω κι αν οι κατασκευαστές είχαν κατηγορηθεί πως χρησιμοποιούσαν μηχανικά μέρη αυτοκινήτου της Citroen, χωρίς να έχουν πάρει το επίσημο Oui από τους Γάλλους...

Η Lady Gaga ως βαριά βιομηχανία…



Γέλασες με τη Lady Gaga, πουλάκι μου. Παραδέξου το.
Και γω, να πω την αλήθεια μου.
Κούνησες το κεφάλι μισό αποδοκιμαστικά, μισο-ειρωνικά.
Μπορεί και να έκανες τον σταυρό σου.
Να σου έφυγε και ένα «Θεός κι απόστολος».




Κι άλλο τόσο σταυροκοπήθηκες, με τα παιδιά που την περίμεναν με έξαψη έξω από το ξενοδοχείο της και ένα κορίτσι έκλαιγε που την ακούμπησε ενώ εκείνη σήκωνε τα χέρια ψηλά και έμοιαζε με περίεργο ολοζώντανο έργο σύγχρονης τέχνης.
Ξέρω, έκανες και συνειρμούς…