15.10.15

Η συνωμοσία της παράνοιας…



Από το «Ο,τι να ’ναι», την εκπομπή που παρακολουθώ ανελλιπώς κάθε μεσημέρι δώδεκα με δύο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, πληροφορήθηκα το δράμα του ακοντιστή. Δράμα που αν δεν το προλάβουμε, θα προαχθεί σε τραγωδία.
Διότι ο αθλητής απείλησε πως θα γίνει γκαρσόνι αν η Πολιτεία δεν του δώσει το πριμ των τριάντα χιλιάδων ευρώ που του υποσχέθηκε όταν κατέκτησε την έβδομη θέση σε κάποιους Ολυμπιακούς Αγώνες, κοινώς φέρει τον τίτλο του ολυμπιονίκη κατά το εθιμικό δίκαιο της εσχατιάς της Βαλκανικής.



Δεδομένου ότι το επάγγελμα του σερβιτόρου παρέχει υπηρεσίες απαραίτητες στην καθημερινότητα όλων μας, σε αντίθεση με αυτό του ακοντιστή, αναρωτήθηκα μήπως ο άνθρωπος δυστυχεί επειδή ο άσπλαχνος τούτος κόσμος τον υποχρεώνει να κοπιάσει για κάτι επιτέλους χρήσιμο…

Eπαγγελματίες Αριστεροί κι ο ξεχασιάρης εκατομμυριούχος υπουργός…



Φαντάζομαι τα μάθατε τα νέα.
Ένας εκατομμυριούχος υπουργός της κυβέρνησης, ξέχναγε επί τρία συναπτά χρόνια να τα δηλώνει στο πόθεν έσχες του.
Ένας άλλος είχε μετοχές σε εταιρεία που έπαιρνε έργα από το δημόσιο.
Κάποιοι άλλοι έχουν σοβαρά ζητήματα από «αβλεψίες».




Προφανώς,  εξ εκείνων που έκαναν …επανάσταση εκ του ασφαλούς.
Όπως η πρώην κυρία υπουργός, που την παραμονή της εφαρμογής των capital controls, έστειλε τη μαμά της να σηκώσει από τις τράπεζες κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!
Αριστεροί με οφίτσια, με αναγνώριση, με ψηφάκια από τους αφελείς…


Η γενιά της καταστροφής…



Προ ετών η γενιά του Πολυτεχνείου είχε την τιμητική της. Τα παιδιά με τα μακριά μαλλιά και τα μούσια, οι κοπέλες με τα ταγάρια μεγάλωσαν, έπιασαν τα -ήντα, ντύθηκαν ακριβά και ερωτεύθηκαν την πολιτική και οικονομική εξουσία, που τους παραδόθηκαν χωρίς πολλές αντιστάσεις.



Εγιναν υπουργοί, έφτιαξαν επιχειρήσεις και ωραίες σπιταρόνες με πισίνες, αλλά ποτέ τους δεν εγκατέλειψαν την αριστερή φρεσκάδα της νεότητάς τους. Επιδόθηκαν στο άθλημα του κέρδους έχοντας μαθητεύσει στα θρανία των μαρξιστικών φροντιστηρίων, έχοντας περάσει τα νιάτα τους με τη φωτογραφία του Τσε στον τοίχο.
Και επειδή πίστευαν ότι το κέρδος είναι ούτως ή άλλως κλοπή, δεν είχαν και πολλές αναστολές...

Μέρκελ: Το τέλος της ειρωνείας;



Σε μια συνάντηση με μικρούς μαθητές που έγινε τον περασμένο Ιούλιο, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μίλησε και με την  Reem Sahwil, ένα προσφυγόπουλο από την Παλαιστίνη, η οποία άρχισε να κλαίει λέγοντας ότι ανησυχεί μη τυχόν και η οικογένεια της δεν γίνει δεκτή για μόνιμη παραμονή στην Γερμανία. Η καγκελάριος απάντησε ότι λυπάται, αλλά η Γερμανία, είπε, δεν μπορεί να τους δεχτεί όλους.




Μέσα σε ελάχιστα λεπτά η συνάντηση αυτή έγινε viral, αποδεικνύοντας σε όλους ότι η Γερμανία και η ηγέτιδά της είναι όντως τόσο σκληρόκαρδοι όσο φάνηκε και στην αντιμετώπιση της ελληνικής οικονομικής κρίσης…

Ο κ. Γεωργιάδης και η εποχή της ανάδειξής του…



Το αφήγημα ξεκίνησε σχεδόν την ίδια εποχή, που ο πρωταγωνιστής του έγινε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, επί κυβερνήσεως Παπαδήμου.
Μιλούσε για ένα αυτοδημιούργητο επιχειρηματία εκτός κομματικού σωλήνα, ο οποίος μέσα από τη σκληρή δουλειά έγινε γνωστός, βουλευτής και υπουργός με σπουδαίο έργο. Ήταν ο άνθρωπος, που χιλιάδες πικραμένοι από την κομματοκρατία και το νεποτισμό συμπολίτες μας, λάτρευαν να βλέπουν να διαπρέπει στον πολιτικό στίβο.  




Όταν ο πρωταγωνιστής αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ν.Δ., στην οποία βρέθηκε εν μια νυκτί, και απορρίφθηκε αρχικά η υποψηφιότητά του λόγω εκπρόθεσμης υποβολής της σχετικής αιτήσεως, επανεμφανίστηκε το γνωστό αφήγημα, αυτή τη φορά εμπλουτισμένο με δακρύβρεχτες αναφορές για τον υποτιθέμενο πόλεμο, που ο εν λόγω πρωταγωνιστής δέχεται από τους «βαρώνους» του κόμματός του όντας μοναδικός υποψήφιος που δεν προέρχεται από πολιτικό τζάκι, και με ουκ ολίγες βολές κατά της δήθεν τυπολατρείας. Η υποψηφιότητά του έγινε, τελικά, δεκτή…


Ευλόγησον!



Οι περιορισμοί αναλήψεων χρημάτων (capital controls) από τα ΑΤΜ έχουν επιβληθεί σε όλους από τον Ιούνιο και έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην οικονομία, καθηλώνοντας χιλιάδες παραγωγικές επιχειρήσεις.
Ή μήπως όχι σε όλους;

 
Η αριστερά του Κυρίου...

Εξαίρεση αποτελεί η Εκκλησία -για την ακρίβεια οι Ιερές Μητροπόλεις- που μπορούν να κάνουν αναλήψεις μέχρι και 10.000 ευρώ.
Λογικό, αφού πρόκειται για ιερά χρήματα, από ιερούς ανθρώπους και για ιερούς σκοπούς…