11.12.12

Μουσική χαλάρωση...

Mazzy Star, και Fade into You....
Από τον Strange.


H αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι


Αυτά που διαδραματίζονται στους ΑΝΕΛ καμία έκπληξη δεν έχουν προκαλέσει σ’ αυτούς που καταλαβαίνουν. Ο στόχος για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτό το κόμμα , δηλαδή η διάσπαση της Δεξιάς με στόχο να μην υπάρξει αυτοδυναμία και να πληγεί και η ΝΔ και ο ίδιος ο Α. Σ. , έγινε πραγματικότητα . Τα εγχώρια συμφέροντα που κυριαρχούν όλα αυτά τα χρόνια στον ελληνικό χώρο , θα πλήττονταν ιδιαιτέρως από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση Σαμαρά και από την ελευθερία που θα είχε να κάνει μεταρρυθμίσεις τόσο επιτακτικές πλέον, αφού η χώρα στο χείλος του γκρεμού εξαρτά τη βιωσιμότητά της από τη ροή χρήματος των δανειστών της και κατά συνέπεια από τους όρους που αυτοί θέτουν.
 

Τι είναι δημοκρατία;


Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε από την αρχαιότητα για το τι είναι δημοκρατία, για να θεωρήσουμε ένα σημερινό πολίτευμα ως δημοκρατία, θα πρέπει για το πολίτευμα αυτό να ισχύουν τα παρακάτω:

Α. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ:

Το σώμα όλων των πολιτών με δικαίωμα ψήφου (το δικό μας εκλογικό σώμα δηλαδή), και μόνο αυτό το σώμα, αποφασίζει για το τι άλλα όργανα, σώματα και θεσμοί θα υπάρχουν στο πολίτευμα (πχ βουλή, ως νομο-παρασκευαστικό μόνο σώμα φυσικά και όχι νομοθετικό, υπουργεία ποια και πόσα, δικαστήρια ποια και πόσα, κλπ κλπ). Το σώμα όλων των πολιτών με δικαίωμα ψήφου, μπορεί να αλλάξει όποτε θέλει τις αποφάσεις του, δηλαδή τους θεσμούς της πολιτείας που θέσπισε με προηγούμενή του απόφαση.

 
Το σώμα όλων των πολιτών με δικαίωμα ψήφου είναι το μόνο σώμα που έχει δικαίωμα και εξουσία να ψηφίζει νόμους, δηλαδή να νομοθετεί. (Δηλαδή στην δημοκρατία νομοθέτης είναι ο απλός πολίτης και όχι ο επαγγελματίας βουλευτής των κοινοβουλευτικών καθεστώτων της ολιγαρχίας.)
[Σημείωση: Για να έχουμε σε ισχύ τα δύο παραπάνω ΔΕΝ σημαίνει πως αναγκαστικά πρέπει να μαζεύονται όλοι οι πολιτες σε μια πλατεία για γενική συνέλευση/εκκλησία του δήμου. Μπορεί οι αποφάσεις να παίρνονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων που στοιχίζουν ελάχιστα (πχ. ΑΤΜ στις τράπεζες, πχ ΚΙΝΟ στα προπατζήδικα, πχ Δίκτυο Περικλής κλπ κλπ). Πάντως σε όλες τις περιπτώσεις οι αποφάσεις αυτές πρέπει να ληφθούν με ΑΜΕΣΗ συμμετοχή του κάθε πολίτη και όχι με αντιπρόσωπο, πληρεξούσιο ή βουλευτή.]

Η Αλίκη στη χώρα της ξεφτίλας.


Ύστερα από τέσσερις περίπου δεκαετίες ανάπτυξης με δανεικά, μια παραίσθηση Ολυμπιακών, και με πολιτικές πρωτοβουλίες η οργάνωση και εκτέλεση των οποίων θύμιζε κωμωδία του βωβού κινηματογράφου, η χώρα γονάτισε.

 
Εκτός από τα κομματόσκυλα, στο γεμάτο πληγές σώμα της αφόδευσε η πιο ξεφτιλισμένη κοινωνική τάξη της νεοελλάδας: αυτή του τραχανοπλαγιάδικου λάιφσταιλ.

Το στοιχειωμένο σπίτι…


Κάθε Σαλονικιός με ενδιαφέρον για το μεταφυσικό έχει ακούσει για τους μύθους και τις φήμες που κυκλοφορούν για το κτίσμα επί της Βασιλίσσης Όλγας στον αριθμό 261-263, ή μήπως να έλεγα καλύτερα το «Στοιχειωμένο Σπίτι». 


Οι ιστορίες πολλές και συγκεχυμένες, κοινός παράγοντας όμως όλων είναι το τραγικό όπως και το υπερφυσικό...

Η κουλτούρα της αρπαχτής.


Η κρίση που ξεσκίζει κυριολεκτικά τη χώρα, έχει φέρει πολλά δεινά.
Επειδή όμως πάντα ισχύει το «ουδέν κακόν αμιγές καλού», έτσι έχω την ελπίδα πως κάτι καλό θα βγει στο τέλος απ’ αυτήν… δεν μπορεί.

 
Ένα από τα μεγαλύτερα κακά ήταν και το ότι με την ξαφνική μας εξαθλίωση, κατέρρευσε ως δια μαγείας η περιβόητη κοινωνική αλληλεγγύη, που δήθεν μας χαρακτήριζε ως λαό.

Η βιβλιογραφική ένδεια της μεταπολιτευτικής Κεντροδεξιάς


Μια από τις παθογένειες που επιχωριάζουν στους κόλπους της Κεντροδεξιάς παράταξης, αποτελεί η έλλειψη ικανής σε ποιότητα και ποσότητα βιβλιογραφίας, απόρροια της ήττας σε επίπεδο Ιδεών και της παράδοσης άνευ όρων στο αντίπαλον δέος της Αριστεράς.


Ο αναίτιος αφοπλισμός του ιδεολογικού οπλοστασίου της Κεντροδεξιάς και τα ενοχικά συμπλέγματα της έναντι της Αριστεράς οδήγησαν σε μια πρωτοφανή σε διάρκεια και ένταση ηγεμονία της τελευταίας στη σφαίρα των Ιδεών και των αξιών.