16.5.16

Nothing Compares 2 U...

Sinead O'ConnorΜε την πλάτη στον κόφτη …Ηγεμόνας μόνος, το δυνατό σημείο του οποίου δεν είναι η παιδεία, ζητεί επειγόντως Μακιαβέλλι για συμβουλές.

Η κυβέρνηση –αν αυτό είναι κυβέρνηση, έστω και κακή – είναι πάλι με την πλάτη στον «κόφτη». Για να αποφύγει ο πρωθυπουργός το δεύτερο πακέτο των 3,6 δις ευρώ έκανε κάτι πολύ χειρότερο. Αποδέχθηκε, κάθε Μάιο, για την οικονομική πολιτική της χώρας να μην αποφασίζει το Συμβούλιο Αρχηγών, ούτε καν το Εurogroup, αλλά μόνο η Eurostat, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. 
Υποθέτω πως αν ώς το Μάιο του 2017 ο πρωθυπουργός δεν έχει κατορθώσει να στύψει φορολογικά τους Έλληνες, τότε πάλι θα αρχίσει να απειλεί τους εταίρους ότι θα κρατήσει την αναπνοή του για να μην προσφύγουν αυτοί στον «κόφτη»...


Οι όροι αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ…Τα κόμματα του ετερόκλητου κυβερνητικού συνασπισμού απαξιώνονται γρήγορα στην συνείδηση του κόσμου. Δικαίως. Είπαν πολλά ψέματα, έταξαν τα πάντα στους πάντες, δηλητηρίασαν την πολιτική ζωή με συκοφαντίες και αυταπάτες, πήγαν την χώρα πίσω τουλάχιστον πέντε χρόνια. Επομένως ουδείς σώφρων μπορεί να στεναχωρηθεί για το γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται στις δημοσκοπήσει κάτω από το όριο του 3% και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος, με διαφορά από την Νέα Δημοκρατία.
Το ερώτημα όμως είναι οι όροι απαξίωσης· ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και οι ΑΝΕΛ είναι μια ευκαιριακή συμμαχία χωρίς πολιτικό κορμό και ιστορία. Απαξιώνεται γιατί είπε χοντρά ψέμματα στον ελληνικό λαό, ή απαξιώνεται διότι τώρα ψιθυρίζει έστω μέρος της αλήθειας; Τιμωρείται για τις αντιμνημονιακές μπαρούφες του παρελθόντος, ή για την μνημονιακή στροφή του;

Η Βενεζουέλα βρίσκεται στον 19ο αιώνα από πλευράς δημόσιας υγείας!«Κάθε μέρα πεθαίνουν μωρά», μας λέει ο Dr. Osleidy Camejo, χειρούργος στο Καράκας, μιλώντας για τα νοσοκομεία της χώρας του που έχουν καταρρεύσει.
Η οικονομική κρίση που βιώνει η Βενεζουέλα έχει εξελιχτεί σε κρίση της δημόσιας υγείας, με τεράστιες απώλειες ανθρώπινων ζωών. Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή, που ανάγκασε τον πρόεδρο Μαδούρο να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ υπάρχουν φόβοι για κυβερνητική κατάρρευση.
Οι νοσοκομειακοί θάλαμοι έχουν καταντήσει νεκρικοί, όπου οι δυνάμεις που αποσυνθέτουν την Βενεζουέλα συγκλίνουν. Ακόμη και τα χειρουργικά γάντια, ακόμη και το σαπούνι, δεν υπάρχουν πια. Όσον αφορά στα φάρμακα για τον καρκίνο, τα βρίσκει κανείς μόνο στη μαύρη αγορά. Παράλληλα, υπάρχει τόση έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος, που οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν μόνο δυο μέρες την εβδομάδα…


Γι’ αυτό μας ψηφίσατε!Ο καπετάνιος Τίλλαρντ, αφηγείται ο Ταμπούκι, παρακολούθησε από τη γέφυρα του πολεμικού σκάφους «Σαμπρίνα» τη γέννηση ενός μικρού νησιού. Κατέβασε δύο άνδρες στο νησί με την εντολή να βάλουν την αγγλική σημαία και το βάφτισε «Σαμπρίνα». Πριν να σηκώσει άγκυρα την επόμενη μέρα, η νήσος Σαμπρίνα είχε εξαφανιστεί. Σκέφτομαι αυτόν τον καπετάνιο που έσπευσε να βάλει υπερήφανα τη σημαία του σε ένα νησί που βούλιαξε την άλλη μέρα και μου φαίνεται ότι είναι μια πολύ ισχυρή αλληγορία της Πρώτη-Φορά-ΑριστεράςΔεν θα σχολιάσω την ομιλία του πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα του Eurogroup, διότι αποφεύγω να γράφω σε οργίλο ύφος. Θα πω μόνο ότι διαθέτει πια όλα τα χαρακτηριστικά της κατεστημένης πολιτικής αγυρτείας, και κυρίως το απαραίτητο θράσος διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.
Με ενδιαφέρει, σε όσα έχει επιλέξει να επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπεράσπισή του, ένα επιχείρημα, το οποίο θεωρώ κομβικό ως προς την αποτίμηση αυτών που συμβαίνουν αυτή την περίοδο.

Κάτσε να σε διορίσω...Μπορεί στο πρόσφατο παρελθόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να στηλίτευαν τον νεποτισμό και να υπόσχονταν να βάλουν τέλος στα ρουσφέτια, σήμερα όπως δεν αφήνουν θέση για θέση μετακλητού που να μην διορίζουν συγγενείς, φίλους και κολλητούς.
Τελευταία αποκάλυψη για τέτοια φαινόμενα είναι ο διορισμός συγγενικού προσώπου της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου που σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” τοποθέτησε-διόρισε τον αδελφό της Γιάννη Αναγνωστόπουλο διευθυντή του πολιτικού της γραφείου...