9.1.15

Conquistador...

Procol Harum




Να καταστραφεί η Ελλάδα για την Αριστερά του Κολωνακίου;



Σήμερα o Γκ. Χαρδούβελης είπε σε συνέντευξή του ότι υπάρχουν εκροές καταθέσεων ύψους 3 δισ. ευρώ.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι το ποσό αυτό μπορεί να ξεπερνά τα 5 δισ. τις τελευταίες εβδομάδες. Ο κόσμος φοβάται ότι θα χάσει τα λεφτά του και αποσύρει ό,τι μπορεί.
Κι όπως λένε οι τραπεζικοί πρόκειται κυρίως για μικροκαταθέτες των 5 και 10 χιλιάδων ευρώ που τρέμουν την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα.




Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκατοντάδες προθεσμιακοί λογαριασμοί που λήγουν δεν ανανεώνονται. Μένουν δηλαδή ανοικτοί περιμένοντας την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα ώστε να δουν αν θα τα πάρουν και θα τρέχουν σα... Λούηδες ή θα κρατήσουν την ψυχραιμία τους.


Η σάτιρα, δείκτης Δημοκρατίας…



Η επίθεση στο σατιρικό πολιτικό περιοδικό Charlie Hebdο από τους τρομοκράτες Ισλαμιστές της Αλ-Κάιντα δείχνει το αξεπέραστο όριο μεταξύ Δυτικού και Ανατολικού κόσμου.
Το όριο αυτό λέγεται Δημοκρατία.




Ενδημεί, αν και μερικές φορές προβληματική στην ελλειμματικότητά της ή την υπερβολή της, στον Δυτικό κόσμο. «Αποδημεί» εν τη γενέσει της στον Ανατολικό κόσμο.
Καταλληλότερο ίσως μέτρο εκτίμησης του βαθμού Δημοκρατίας, η ανοχή στην πολιτική σάτιρα. Γιατί, πολιτική σάτιρα και Δημοκρατία είναι μεγέθη ευθέως ανάλογα…


Ψάχνουν νεκρό να του φορτώσουν πέντε - έξι φόνους!



Αγγλοσαξονικά μέσα ενημέρωσης πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εξοριστεί από το ευρώ, αλλά εκτιμούν ότι θα είναι καλύτερα για τους Έλληνες να εγκαταλείψουν το πλοίο.
Αντίθετα, γερμανικά μέσα ενημέρωσης επιμένουν ότι το grexit είναι ένα υπαρκτό σενάριο, αλλά  υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες πρέπει να παραμείνουν στο ευρώ.




Αν έχετε μπερδευτεί, σκεφτείτε την γνωστή σκηνή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου: "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη"!

Υποψηφιότητες…



Στις άλλες «επιτυχίες» της προεκλογικής περιόδου, τώρα, ξεχωρίζει η λιτή (ούτε καν τριάντα λέξεις) ανακοίνωση του Αποστόλη Γκλέτσου και της «Τελείας» του, με την οποία μας γνωστοποιεί ότι η καλλιτέχνις του λαϊκού πενταγράμμου Κατερίνα Στανίση πολιτεύεται στην Ημαθία με το δικό τους «σχήμα», που λένε και στη γλώσσα της πίστας.



Το χαριτωμένο, πλην μάλλον δυσοίωνο ως προς τη μελλοντική προοπτική της πολιτικής συμπόρευσης των δύο καλλιτεχνών, είναι ότι, στη σχετική φωτογραφία που συνόδευε την ανακοίνωση στο Διαδίκτυο, ο αρχηγός της «Τελείας» εικονίζεται ανφάς μέχρι το στήθος.


Η Άντζελα και η Τζάκρη...



H Άντζελα Γκερέκου, αν δεν πήγαινε στη Νέα Δημοκρατία, θα είχε σοβαρό πρόβλημα εκλογιμότητας.
Είτε κατέβαινε υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ, είτε με το κόμμα του Γ. Παπανδρέου. Οπότε, επέλεξε μια μεγαλύτερη ασφάλεια, η οποία δεν ήταν άλλη από τη Νέα Δημοκρατία.




Βέβαια, μεγαλύτερες πιθανότητες επανεκλογής θα είχε αν έβαζε υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και έχω την εντύπωση πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να πάει και προς τα εκεί, αν υπήρχαν πιθανότητες να τη δεχτούν.
Όμως, η κυρία Γκερέκου είναι ακόμα υφυπουργός, έχει ψηφίσει τα μνημόνια κ.λπ. κ.λπ.
Αν την έκανε λίγο νωρίτερα από το ΠΑΣΟΚ και ψήφιζε μόνο δύο μνημόνια, θα είχε τώρα σχεδόν σίγουρη την εκλογή της με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Τζάκρη έδειξε τον δρόμο!

Και τώρα τι κάνουμε;



Τη φωνή του Μεϊμαράκη διαδέχτηκε η σιωπή.
Αρχηγοί κομμάτων, κομματάρχες, βουλευτές στην έξοδο της Βουλής έκαναν δηλώσεις, αλλά ο κόσμος στην αίθουσα όπου παρακολουθούσα τη μετάδοση της τρίτης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είχε πάψει να ενδιαφέρεται χωρίς ταυτόχρονα να ακούγεται αυτό που απασχολούσε τους πάντες: και τώρα τι κάνουμε;
Πάμε να σηκώσουμε τα λεφτά από την τράπεζα;
Πληρώνουμε τον φόρο ή περιμένουμε να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να τον χαρίσει;


Χαιρόμαστε ή λυπούμαστε;
Δεν θα το γενικεύσω. Μπορεί κάπου να βάλανε τα κλάματα, μπορεί αλλού να πήρανε σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και να τρέχανε στους δρόμους, αλλά την περασμένη Δευτέρα το μόνο που αντιλήφθηκα ήταν η ανησυχία του «Και τώρα;».
Η ώρα που θα φανεί τι γίνεται αν κάποιος σκίσει το μνημόνιο είχε φτάσει και νομίζω ότι κανένας δεν βιαζόταν να δει τον Αλέξη να το σκίζει στο προαύλιο της Βουλής…