11.1.14

Emotional Rescue...

Rolling Stones.Έτσι γ..μάει η Αναρχία!Λίγες ημέρες μετά τα Χριστούγεννα οι πελάτες ενός μπαρ στην Καλλιδρομίου, στα
Εξάρχεια, έζησαν μια πρωτοφανή - και μάλλον σουρεαλιστική εμπειρία.
Δυο νεαροί, οι οποίοι υποτίθεται οπλοφορούσαν, εισέβαλαν αργά το βράδυ στο κατάστημα φωνάζοντας
«ληστεία».
Χωρίς να χάσουν χρόνο κινήθηκαν προς το ταμείο και ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να τους παραδώσει τις εισπράξεις της ημέρας.Οι πελάτες, όπως και ο ιδιοκτήτης, δεν προέβαλλαν καμία αντίσταση.
Προσπαθούσαν να καταλάβουν όμως τι είδους ληστές ήταν αυτοί.
Έλληνες σίγουρα, ηρωινομανείς ή λούμπεν μικροκλέφτες δεν ήταν σε καμία περίπτωση…

Οι παλιές νύχτες της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ…Στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα οι νύχτες της πόλης υιοθέτησαν τον ήχο του μπουζουκιού.
Σε ένα νοητό τρίγωνο που ξεκινούσε από τη Φλέμινγκ, προχωρούσε μέχρι το Καυτατζόγλειο και τέλειωνε στην Παπάφη, μερικές ιστορικές σκηνές έγραψαν τη μουσική ιστορία της πόλης.
Μεγάλα γλέντια, θανάσιμοι έρωτες, ανέμελο κέφι και το τραγούδι μέχρι το χάραμα.Σήμερα εικοσιπέντε χρόνια μετά οι μουσικές σκηνές αναβιώνουν στην πόλη, ξεφυτρώνουν παντού και γίνονται η μόδα της νύχτας ξανά.
Με σύνθημα έξω ντέρτια, θυμόμαστε ιστορικές στιγμές, νύχτες αξημέρωτες.
Παρέες φοιτητών που έστηναν μικρά μαγαζιά και μουσικά σχήματα με ένα μπουζούκι και μια κιθάρα, και μεσουράνησαν μέχρι το ’90, αποτέλεσαν το φυτώριο καταξιωμένων καλλιτεχνών.
Μαγαζιά θρύλοι που έζησαν την φθορά και την παρακμή και άλλα, όμως, που αντιστέκονται στη μαζικοποίηση των καιρών, λένε τη δική τους ιστορία στις παρακάτω σελίδες.    


Τρίζει ο θρόνος της Ισπανίας;Στην Ισπανία, εκτός από την οικονομική κρίση,  υπάρχει παράλληλα και ένα τεράστιο σκάνδαλο σε εξέλιξη που αφορά στην μοναρχία της.
Πρόσφατα απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της πριγκίπισσας Χριστίνας, της μικρότερης κόρης του βασιλιά Χουάν Κάρλος, για ξέπλυμα χρήματος, και για φορολογική απάτη.
Οι κατηγορίες έρχονται να ολοκληρώσουν μια πολύχρονη δικαστική  έρευνα εναντίον του συζύγου της Iñaki Urdangarin, πρώην παίκτη του χάντμπολ, με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο χορός των επιδοτήσεων…Οι επιδοτήσεις συγγενών πολιτικών προσώπων με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ανέδειξαν μία ακόμη παθογένεια της πολιτικής ζωής του τόπου μας.Αυτό που βλέπουμε δίπλα μας, στο οποίο πολλές φορές συμμετέχουμε εκούσια ή ακούσια και οι ίδιοι, όταν έρθει στο φως της δημοσιότητας, όλοι το αποκηρύσσουμε. Οταν συμβαίνει, οι περισσότεροι κάνουμε τα στραβά μάτια.Ο Φιντέλ ζει! Ο μεγάλος Χέφε, ο παλαιότερος εν ζωή επαναστάτης, έκανε χθες την πρώτη δημόσια εμφάνισή του εδώ και εννιά μήνες.Μιλάω για τον «αειθαλή» Fidel Castro, που τίμησε με την παρουσία του τα εγκαίνια μιας γκαλερί στην Αβάνα.