6.8.15

Ο κύβος ερρίφθη, πάμε για πρόωρες κάλπες…



Την ώρα που οι συζητήσεις με τους δανειστές κορυφώνονται, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει μια ασυνήθιστη μέθοδο επίλυσης των βαθιών εσωκομματικών διαφορών, μέσω της… κάλπης.
Τόσο το Μαξίμου όσο και η Αριστερή Πλατφόρμα δρομολογούν, πλέον, τις πρόωρες εκλογές ως το μοναδικό τρόπο να χωρίσουν οι δρόμοι τους.




Η λογική της πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης ενισχύεται και από την απόρριψη, από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Βούτση, της πρότασης να καθιερωθεί άμεσα η απλή αναλογική.
Είναι φανερό πως ο πρωθυπουργός επιθυμεί εκλογική διαδικασία-εξπρές αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, χωρίς να διακινδυνέψει την απώλεια του εκλογικού μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα...


Κάπου να πω τον πόνο μου…



Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εκτός από τα βιβλία που διάβαζα και διαβάζω παιδιόθεν,  διάβαζα τουλάχιστον και μια εφημερίδα την ημέρα, την Κυριακή δυο τρεις, και παρακολουθούσα μετά μανίας όλες τις ενημερωτικές πολιτικές εκπομπές, και τα δελτία ειδήσεων. Από το 2005 περίπου, έκοψα τις καθημερινές εφημερίδες, αφού λόγω του ίντερνετ είχα και έχω πρόσβαση στα ΜΜΕ όλου του κόσμου.
Έτσι, κάθε πρωί ενημερώνομαι από διάφορα διεθνή σάιτς, και στη συνέχεια από τα ελληνικά.




Με λίγα λόγια, αυτό που θέλω να πω είναι ότι γενικά θεωρώ τον εαυτό μου ενημερωμένο στα τεκταινόμενα.
Έλα όμως που οι περισσότεροι εξ ημών δεν είναι…


Κυρίαρχες ιδέες …



Πολλοί, ίσως η πλειοψηφία των φιλελεύθερων, θεωρεί πως στην σημερινή Ελλάδα οι αριστερές ιδέες είναι απολύτως κυρίαρχες, πως έχουν γίνει ένα με το θυμικό του λαού μας, πως ζούμε και θα ζούμε σε μια χώρα μονίμως στα πρόθυρα εφαρμογής της σοσιαλιστικής ουτοπίας.



Κατ’αρχήν, δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε «Αριστερά».
Έχω υπόψη μου τους Ιακωβίνους, τους πιο ριζοσπάστες και βίαιους αντικληρικούς αστούς της γαλλικής επανάστασης...


Έξι μύθοι για την ελληνική κρίση…



Ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Νικόλας Οικονομίδης καταρρίπτει έξι μύθους για την ελληνική κρίση. 




Την αλήθεια πίσω από έξι μύθους που σχετίζονται με την ελληνική κρίση αποκαλύπτει σε άρθρο του στο CNBC ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Νικόλας Οικονομίδης...

Η δασκάλα μας η Ζωή…



 «Τα μέλη της κυβέρνησης με το παράδειγμά τους, με την αυτοσυγκράτηση και την τήρηση των αρχών της πολιτικής και θεσμικής ευπρέπειας, θα πρέπει να δίνουν τον τόνο και να συγκροτούν το θεσμικό υπόδειγμα, ώστε αυτές οι αρχές να γίνονται σεβαστές και από την αντιπολίτευση…».




Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον σημείο της επιστολής της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον κ. Τσίπρα, κηδεμόνα των δύο υπουργών Μάρδα και Πανούση, στους οποίους και προσάπτει ότι στρέφονται εναντίον της με «ανοίκειες και προσβλητικές δηλώσεις» και γενικώς ατακτούν.
Ενδιαφέρον, διότι εφιστά την προσοχή του ενδιαφερόμενου κηδεμόνα στις βλαπτικές παρενέργειες που έχει η συμπεριφορά των ατακτούντων...