30.5.16

Kinky Afro...

The Happy Mondays




Η κατάσταση του κόσμου σήμερα, και ίσως αύριο…



Ζούμε σε ενδιαφέροντες, και λίαν επικίνδυνους,  καιρούς. Η σχετική σταθερότητα που επικράτησε σε παγκόσμιο επίπεδο μετά τη λήξη του Β’ΠΠ, και που οφείλονταν εν πολλοίς στην ισορροπία του τρόμου εξαιτίας του  «ψυχρού πόλεμου», έληξε προ πολλού, και αυτό που την διαδέχθηκε ήταν μια ανακατωσούρα, με μπόλικες οικονομικές και γεωπολιτικές ανακατατάξεις.



Η μόνη σταθερά μέσα στο γενικότερο μπέρδεμα είναι η συνεχιζόμενη εξάρτηση της παγκόσμιας οικονομίας από το πετρέλαιο, οπότε χάρη σε αυτήν την παράμετρο έχουμε μια κάποια «τάξη» μέσα στο χάος. Όταν ο πλανήτης αποφασίσει να στραφεί προς άλλες πηγές ενέργειας, τότε οι σημερινές ανακατατάξεις θα γίνουν τεκτονικές, και Κύριος οίδεν τι θα επακολουθήσει.
Προς το παρόν, τα σημαντικότερα ζητήματα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η οικονομία (όπως πάντα) και το μεταναστευτικό...

Μας ψεκάζουν… αφού!



Μια εξαιρετικά αμήχανη κατάσταση βιώνουν τελευταία τα νομικά τμήματα των τραπεζών, καθώς πληθαίνουν τα εξώδικα που αποστέλλουν δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους, με τα οποία δεν αρνούνται την οφειλή που διεκδικεί η τράπεζα, ωστόσο την καλούν να τα εισπράξει από τα... 600 δισ. ευρώ του κ. Αρτέμη Σώρρα!

 
ΔΟΥ Καλαμαριάς; Να τα πάρετε από τον Σώρρα. Σας εξουσιοδοτώ!

Το παραπάνω θα μπορούσε να είναι μια κωμική, αφελής ή τραγελαφική ιστορία αν δεν στηρίζονταν, έστω και ανορθόδοξα, σε απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης η οποία εν πολλοίς δικαιώνει τον κ. Σώρρα και την περιουσία των 600 δισ.!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέχει…



Πάλι βλέπω πολιτικές μετρήσεις και διαβάζω κάποιες , ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ, μεταφράσεις των αριθμών. Στη μέτρηση του ΠΑΜΑΚ, εμφανίζεται υπεροχή της ΝΔ vsv ΣΥΡΙΖΑ, 8 μονάδων !!!!!
ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!




Όταν έχεις 21% Δεν Ξέρω/ Δεν Απαντώ, όπου εκεί μέσα είναι κυρίως ένα συντριπτικό ποσοστό ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ( στις προηγούμενες εκλογές), οι οποίοι Άσχετα με ότι συμβαίνει επιμένουν στο Δεν Ξέρω/ Δεν Απαντώ (ΔΞ/ΔΑ), τότε μάλλον η ανάγνωση των 8 μονάδων διαφοράς είναι υπερβολική απλούστευση...


Μία συνηθισμένη μέρα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…



Μας βγαίνει πανάκριβα, αλλά το καλό πράγμα πληρώνεται. Στη χώρα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν πλήττεις ποτέ. Βγαίνει η Σακοράφα στο μεϊντάνι του διαδικτύου και οικτίρει το ΣΥΡΙΖΑ. Νιώθει, λέει, ντροπή, επειδή κάποτε ήλπισε μαζί του. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Σακοράφα ότι δεν παραδίδει την ευρωβουλευτική έδρα. Και για να κάνει την πολιτική αντιπαράθεση καβγά κομμωτηρίου, της θυμίζει ότι ακόμη χρωστά τις συνδρομές στο κόμμα.



Παίρνει γραμμή ο αυριανισμός, ορμά στη Σακοράφα -πάλι καλά που δεν μας είπαν ότι ήταν ντοπαρισμένη, όταν έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί τη Σακοράφα ότι υπέκλεψε την έδρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δέχθηκε πανηγυρικά τη Σακοράφα και πολλούς σαν τη Σακοράφα, όταν εκείνοι αποστάτησαν από το ΠΑΣΟΚ, κουβαλώντας και τις έδρες, λες και ήταν η προίκα τους. Όταν κλέβεις έδρα από το ΠΑΣΟΚ, δεν τρέχει κάστανο, όταν κλέβεις από το ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλεσαι ως πολιτικός απατεώνας. Όπως, όταν υπογράφει μνημόνιο ο Βενιζέλος, είναι “όργανο των δανειστών”, ενώ, όταν υπογράφει ο Τσίπρας, είναι “ηγέτης των λαών της  Ευρώπης”...

Οι μενουμευρώπηδες…



Ως κυβέρνηση, οι φανατικοί του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βρει τον φταίχτη για όλα τα κακά της μοίρας μας: είναι οι «μενουμευρώπηδες». Ευτυχώς που υπάρχουν δηλαδή – είναι κι αυτοί μια κάποια λύσις, όταν έχεις ξεμείνει από δικαιολογίες.

 
Η ύαινα μέσα στο λημέρι της...

Το σκεπτικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έτσι όπως το παρουσιάζει, να επιβαρυνθούν περισσότερο οι εύποροι προς όφελος των ασθενέστερων έχει κατ’ αρχήν μια κάποια λογική. Συναρτάται με την κατ’ επίφαση ιδεολογία της ριζοσπαστικής Αριστεράς (με ισχυρές προσμείξεις εθνικιστικής Δεξιάς) ως υπερασπίστριας των αδικημένων, αναξιοπαθούντων, κατατρεγμένων κι όλων που έχουν κάποιο παράπονο απ’ τη ζωή τους – κοινώς, των Αγανακτισμένων, Ψεκασμένων και Αφιονισμένων που είχαν καταλάβει την πλατεία Συντάγματος το 2011 κι έφεραν τη σημερινή κυβέρνηση στην εξουσία…