27.1.13

Iguazu....

Iguazu by Liza Gerrard...








Το facebook πυροδοτεί την ζήλια.


Ένας στους τρεις χρήστες του facebook δηλώνει ότι αισθάνεται χειρότερα αφότου έχει επισκεφτεί τη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, και σύμφωνα με Γερμανούς ερευνητές που μελέτησαν το φαινόμενο, η αιτία αυτής της μαυρίλας είναι η … ζήλια.

 
Στη μελέτη που διενήργησαν, έλαβαν μέρος 600 άτομα.
Φάνηκε λοιπόν ότι όσοι από τους εθελοντές έμπαιναν στο  facebook, διάβαζαν δημοσιεύσεις και παρατηρούσαν χαρούμενες φωτογραφίες άλλων, έτειναν να νιώθουν αρνητικά συναισθήματα μετά την ολοκλήρωση της διαδικτυακής τους επίσκεψης.

Ένας μπάτσος, μια ανακρίτρια, και ένας βιασμός…


Μερικές φορές η ζωή είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από τις κινηματογραφικές ταινίες, και σίγουρα πολύ πιο ενδιαφέρουσα από τα ανούσια ελληνικά σήριαλ.

 
Έτσι, σήμερα έμαθα για μια περίπτωση, που κάλλιστα θα μπορούσε να γυριστεί ταινία, αφού τα έχει όλα: Έρωτες, σπέρμα, DNA, βιασμούς, ναρκωτικά, ραδιουργίες, συνωμοσίες, facebook, ελληνικά νησιά, μπαρότσαρκες στη νύχτα, αστυνομίες, εγκληματολογικά εργαστήρια, και … δικαστήρια!

The Engineer - Past Prologue


Κοίταξε πέρα από τον ορίζοντα. Πίσω του άφηνε τη φυλακή που τον κράτησε τόσους αιώνες. Μπροστά του έβλεπε έναν καινούριο κόσμο. Μέσα του δεν έβλεπε τίποτα από τον παλιό του εαυτό. Ότι είχε μείνει, πλέον, διοχετεύονταν σε μορφή φωτεινών σημάτων από τις οπτικές ίνες που απάρτιζαν την A.N.O.S.I.S. σε κομμάτια του που πλέον ήταν ξένα, ψυχρά και νεκρά. Οι σκέψεις του, τα όνειρά του, οι γνώσεις του, υπήρχαν? Η ψυχή του πάλλονταν ακόμα ανάμεσα στα κύτταρά του? Ή πλέον είχε γίνει ένα ανθρώπινο golem, μια ψηφιακή απεικόνιση του εαυτού του σε μια high tech κορνίζα? Δεν μπορεί. Αισθανόταν, θυμόταν, σκεφτόταν. Κι ας φαίνονταν όλα σαν όνειρο μέσα από αυτή την περίεργη φυσική νυχτερινή όραση που είχε αποκτήσει.

Ουάου…. μας διαβάζει και ο Αλέξης!!!!


Όπως μαθαίνω από τον κυριακάτικο τύπο, ο Αλέξης (Εξωτερικού) προκάλεσε πάταγο με την ομιλία του στο πανεπιστήμιο Columbia.

 
Όχι επειδή αναφέρθηκε σε πυρηνικά όπλα και σε … τζατζίκια, αλλά κυρίως επειδή τόσο αυτός, όσο και η «διεθνολόγος» Ρένα Δούρου που τον συνόδευε, είχαν προγραμματίσει να απευθυνθούν στο (φιλοθεάμον) κοινό στα ελληνικά, με ταυτόχρονη παρουσία διερμηνέα.

Marxism today....


«Ολα τούτα προβάλλουν την ανάγκη ενός άμεσου σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο στην καρδιά του θα έχει μια νέα δεύτερη ριζοσπαστικοποίηση». 


Εάν «Η πρόσκληση της κυβερνώσας Αριστεράς» (τίτλος του άρθρου από καρδιάς στα «Νέα» της 19.1.2013, του Π. Λαφαζάνη) προβάλλει πράγματι με αφοπλιστική αφέλεια στην τελευταία του παράγραφο που αντέγραψα, τότε, εντάξει, καταλάβαμε!
Με τα «τούτα» και τα «εκείνα», ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να έχει μέλλον παρά ως Κεντροαριστερά.

Ο Alan Turing και οι… spammers.


Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων κλάδος με ιστορία λίγων μόνο δεκαετιών.
Ο θεμελιώδης στόχος αυτού του κλάδου δεν είναι η απλή μίμηση της νοημοσύνης ή η δημιουργία μιας έξυπνης απάτης.
Τίποτε από όλα αυτά.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη επιδιώκει το αυθεντικό: μηχανές προικισμένες με νόηση. Αυτή η προσπάθεια βασίζεται σε μία τολμηρή θεωρητική αντίληψη η οποία πρεσβεύει ότι και οι άνθρωποι είναι, κατά βάθος, και οι ίδιοι υπολογιστές. 

Η γερμανική ψύχωση με τον χρυσό.


Η Γερμανία επαναπατρίζει τον χρυσό της. Η Bundesbank ανακοίνωσε πως μεγάλο μέρος του γερμανικού χρυσού θα επιστρέψει από την Γαλλία και τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται σήμερα.


Εκ πρώτης όψεως, η κίνηση αυτή ακούγεται ως ένα νομισματικό συμμάζεμα.
Γιατί όμως τώρα;

Τα λύματα του συντεχνιασμού.


Σε μια θαυμάσια έκτακτη εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου της Αθήνας 9,84 (24.1.2013) για το «δίκαιο και τα άδικα των απεργιών», πολλοί πολίτες βομβάρδιζαν με μηνύματα τον ραδιοσταθμό αναφέροντας την αναλγησία πολλών οδηγών λεωφορείων και τρόλεϊ οι οποίοι, μόλις προκηρύχθηκε απόγευμα Πέμπτης η απεργία τους, κατέβαζαν τους επιβάτες στη μέση του δρόμου για να επιστρέψουν τα οχήματα στα αμαξοστάσια. 

 
Οι κ. Τάκης Καμπύλης και Αρης Τόλιος, που ήταν στο μικρόφωνο της εκπομπής, αναρωτήθηκαν αν οι συνδικαλιστές δεν κατανοούν ότι με τέτοιες ακραίες ενέργειες στρέφουν τους πολίτες ενάντια στον δίκαιο ή άδικο αγώνα τους.

Διαδίκτυο, όπως λέμε … νερό!


Όσοι από εσάς θεωρείτε τον εαυτό σας εξαρτημένο από το διαδίκτυο, το YouTube, το Facebook, ή και τον Ορθογράφο (λέμε και καμιά μακακία), μην ανησυχείτε.

Όχι μόνο δεν είναι ασθένεια αυτή σας η εξάρτηση, αλλά προστατεύεται και από τα δικαστήρια…
Τουλάχιστον τα γερμανικά.