27.1.13

Το facebook πυροδοτεί την ζήλια.


Ένας στους τρεις χρήστες του facebook δηλώνει ότι αισθάνεται χειρότερα αφότου έχει επισκεφτεί τη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, και σύμφωνα με Γερμανούς ερευνητές που μελέτησαν το φαινόμενο, η αιτία αυτής της μαυρίλας είναι η … ζήλια.

 
Στη μελέτη που διενήργησαν, έλαβαν μέρος 600 άτομα.
Φάνηκε λοιπόν ότι όσοι από τους εθελοντές έμπαιναν στο  facebook, διάβαζαν δημοσιεύσεις και παρατηρούσαν χαρούμενες φωτογραφίες άλλων, έτειναν να νιώθουν αρνητικά συναισθήματα μετά την ολοκλήρωση της διαδικτυακής τους επίσκεψης.


Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι χαρούμενα ενσταντανέ από τις διακοπές φίλων, σχόλια σχετικά με την ευτυχισμένη ζωή τους, (κοινωνική, εργασιακή, οικογενειακή) ή ακόμη και φωτογραφίες των κατοικιδίων τους, πυροδοτούσαν στους συμμετέχοντες αρνητικά συναισθήματα ζήλιας, απομόνωσης, και μοναξιάς.
Τα ευρήματα αυτά εγείρουν για μια ακόμη φορά το ερώτημα του κατά πόσο τα κοινωνικά δίκτυα σε ρόλο κοινωνικής όασης μαγνητίζουν τους μοναχικούς χρήστες, χαρίζοντάς τους την ψευδαίσθηση της κοινωνικής απελευθέρωσης.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η δράση των συγκεκριμένων μέσων λειτουργεί ανάποδα, σαν μπούμερανγκ, εντείνοντας την απομόνωσή τους….

Daily Mail 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου