8.4.15

Έχω έναν καφενέ...

Γιώργος Νταλάρας



Επαναστατικός ιδεασμός … αλά Στρατούλη…



Είμαστε ένας λαός που μπορεί να λέει “όχι” και να κάνει ηρωικές εξόδους». Απόφθεγμα εξαιρετικής πυκνότητας του κ. Στρατούλη, αφού σε δεκατρείς μόνον λέξεις κατάφερε να σαρώσει τρεις ολόκληρες περιόδους της ελληνικής Ιστορίας.



Το σήμερα του «είμαστε» οδηγεί στο χθες τού «όχι» και το προχθές τής εξόδου του Μεσολογγίου.
Χάριν οικονομίας, υποθέτω, δεν προσέθεσε δυο-τρεις λεξούλες ακόμη, κάτι σαν Δερβενάκια, Θερμοπύλες και τη Ναυμαχία της Ελλης.


Η Αριστερά της συμφοράς…



Το παράξενο με αυτή την «αριστερή» εξουσία είναι πως όλες της οι ενέργειες, τρεις μήνες τώρα, δεν έχουν κανένα στοιχείο δημιουργίας οτιδήποτε καινούργιου. Συνεχίζουν να κάνουν αντιπολίτευση στο κράτος που διοικούν και στην Ευρώπη που είναι μέλος σαν να είναι κάτι ξένο.




Όλες τους οι ενέργειες είναι ένα συστηματικό αντι-πρόγραμμα χωρίς καμιά αντι-πρόταση.
Καταργούν και τις λίγες αλλαγές που έγιναν πριν φέρουν καρπούς, τα πρότυπα σχολεία και την αριστεία, τις αλλαγές στα ΑΕΙ, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στο ωράριο των καταστημάτων.
Νωρίτερα είχαν καταργήσει τη διαχείριση σκουπιδιών στην Αττική, χωρίς να προτείνουν κάποια άλλη διαχείριση με χρονοδιάγραμμα, κόστος, μελέτη. Και η συζήτηση σταμάτησε, ενώ τα σκουπίδια σωρεύονται ωραία και «οικολογικά» στην απέραντη χωματερή των Λιοσίων που στομώνει…


Τώρα ο Σύριζα είναι εξουσία…



Για ένα μήνα και κάτι δεκάδες φυλακισμένοι για τρομοκρατικές ενέργειες πραγματοποίησαν απεργία πείνας.
Μιλάμε για πρωτοκλασάτα ονόματα, Μαζιώτης, Κουφοντίνας και σύσσωμοι οι Πυρήνες της Φωτιάς.
Το ξέρατε; Το πήρατε είδηση; Το διαβάσατε κάπου;
Είναι πραγματικά δύσκολο να ανακαλύψει κανείς λεπτομέρειες για το θέμα αυτό αφού αναφορά γίνεται μονάχα σε αντιεξουσιαστικά site συν κάποια μονοστηλάκια εδώ κι εκεί.
Τα δε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ προτιμούν να ασχολούνται με φλέγοντα θέματα, όπως οι σεξουαλικές προτιμήσεις του Αντρέας Λούμπιτζ και ο επονείδιστος Μπόμπολας.




Το μόνο που ακούμε είναι πως οι αντιεξουσιαστές κάνουν καταλήψεις σε διάφορα πανεπιστημιακά κτίρια ενώ μια κάποια εντύπωση προκάλεσε και το ντου στο προαύλιο της Βουλής.
Εκεί την αρχική αμηχανία της κυβέρνησης κάλυψε η καταιγιστική, όπως συνήθως, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μίλησε για μια απλή διαμαρτυρία…

Ψαριανός: Η πρόεδρος της Βουλής δεν στέκει καλά!



Ολομέτωπη επίθεση στην πρόεδρο της Βουλής εξαπέλυσε ο Γρηγόρης Ψαριανός, λέγοντας πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είναι στα καλά της.




Μιλώντας στον Βήμα FM, δήλωσε πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, «εμείς θα τη βγάλουμε», πως είναι πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα που πρέπει να το προσέξει.
Πρόσθεσε πως η πρόεδρος της Βουλής έχει προσωπική ατζέντα και είπε: «Δεν ξέρω αν είναι στα καλά της»...

Ιδεολογικός αχταρμάς…



Κυβερνάμε ή όχι;
Πληρώνουμε ή όχι;
Ανήκουμε σε διεθνείς ενώσεις και οργανισμούς (Ευρωπαϊκή Ενωση, ΝΑΤΟ κ.λπ.) ή όχι; Επιβάλλουμε την τάξη ή όχι;
Είμαστε στην εξουσία ή το παίζουμε αντιεξουσιαστές; 




Ερωτήματα ρητορικά για την πλειοψηφία των οργανωμένων κοινωνιών, στην Ελλάδα αποτελούν σημεία δημόσιας αντιπαράθεσης.
Ιδεολογία δεν μπορεί να αποτελεί η κάθε συμπλεγματική διαχείριση της πολιτικής καθημερινότητας ούτε η ψυχοπαθολογική προσέγγιση του αυτονόητου.
Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να υπάρξει Αριστερά χωρίς κράτος δικαίου και Δημοκρατία…


Ξενοδοχεία Βενεζουέλας: Φέρτε δικό σας χαρτί υγείας!



 Τα μικρά ξενοδοχεία της πολιτείας Μέριδα η οποία φημίζεται για τα ονειρεμένα ορεινά τοπία της, δυσκολεύονται ακόμα και να παρέχουν τα βασικά στους πελάτες τους




Το πρόβλημα της έλλειψης προϊόντων έχει επιδεινωθεί τόσο στη Βενεζουέλα που ορισμένα ξενοδοχεία της χώρας ζητούν από τους τουρίστες να φέρουν μαζί τους το δικό τους χαρτί υγείας και σαπούνι, δήλωσε πρόσφατα ένας εκπρόσωπος του τουριστικού κλάδου της χώρας…


Η καραμανλική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ…



Η εμφανής πλέον υποστήριξη των καραμανλικών προς τον Σύριζα, εγείρει ερωτηματικά ως προς τους σκοπούς και τις προθέσεις και των δύο πλευρών, γιατί εκ πρώτης όψεως φαίνεται πέραν πάσης λογικής, αν αναλογισθούμε την πολιτεία της κυβέρνησης το πρώτο δίμηνο της ζωής της.



Το πρώτο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν έχουμε να κάνουμε με μιαν ευκαιριακή κίνηση που αφορά την απαλλαγή του Καραμανλή από τις αυταπόδεικτες ευθύνες του την περίοδο της διακυβέρνησης του ή αυτή είναι το λογικό επακόλουθο μιας στρατηγικής σύγκλισης που τις πτυχές της θα τις δούμε να ξετυλίγονται λίαν προσεχώς...