10.6.16

Η «αριστερά» και το παράδοξο του Schrödinger…



Η πρώτη εικόνα από την επαγγελία της κυβερνώσας αριστεράς ήταν η παρέα με τους 10 κομματικούς εθελοντές για τις μάχες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα γραφεία της Kουμουνδούρου, στο ρεπορτάζ της εκπομπής «Πρωταγωνιστές». Θα έμενε πια να αποδειχθεί αν η «αριστερά» των τρολ ήταν ζωντανή ή νεκρή αριστερά.




Από τότε έχουν περάσει 4 χρόνια και δύο αριστερά μνημόνια ΠΦΑ σε αγαστή συνεργασία με την ψεκασμένη ακροδεξιά του κου Καμμένου. Από τα παιδιά του «Πλεχάνοφ» κάποια troll και των δύο κομμάτων έγιναν κυβερνητικά στελέχη, και κάποια άλλα δραπέτευσαν ακολουθώντας το παράδειγμα του πρώην υπουργού «προπαγάνδα έκανα» κου Σακελλαρίδη. Η λάσπη και ο βρώμικος πόλεμος στα οποία ηρωικά πρωταγωνίστησαν εξαργυρώθηκε με θέσεις μετακλητών.


Κινεζοποίηση…



Ένα ερώτημα πλανάται επάνω από την ταλαίπωρη χώρα: Θα συνεχίσει η κατ όνομα αριστερή κυβέρνηση τη νεοφιλελεύθερη στροφή, θα υλοποιήσει δηλαδή μέχρι τέλους εκείνα στα οποία δεσμεύθηκε έναντι των δανειστών και όσα θα της ζητήσουν στο εγγύς μέλλον, όπως την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ή θα επιστρέψει στους γνωστούς πολιτικούς ακροβατισμούς της, ακολουθώντας παρελκυστική τακτική καθυστερήσεων και υπονόμευσης στην πράξη των συμφωνιών που η ίδια ψήφισε;




Το ερώτημα αφορά κατ αρχήν το ίδιο το ιερατείο του Μεγάρου Μαξίμου και ισοδυναμεί με το να ζει κανείς ή να μην ζει αφού άπτεται της πολιτικής του επιβίωσης. Κάλες οι μπίζνες, στις οποίες έχουν εγκύψει και ενσκύψει, αλλά τα μέτρα που ψήφισε επιβαρύνουν μεγάλες κατηγορίες πολιτών και είναι θέμα ολίγων μηνών να επισωρεύσουν σημαντικότατο πολιτικό κόστος…

Να παλινορθώσουμε τη Δημοκρατία, και μετά να φαγωθούμε!



Ας το πούμε απλά. Τα πράγματα όσο πάνε και σοβαρεύουν. Πολλοί εφησύχασαν μετά το καλοκαίρι, αφού ο καταληψίας υπέγραψε τη συμφωνία, για να εφησυχάσουν ακόμη περισσότερο μετά τις τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή όπου ψηφίστηκαν πολλά από τα προαπαιτούμενα και η διαβόητη πλέον αξιολόγηση φαίνεται να κλείνει.




Θεώρησαν λοιπόν πολλοί φίλοι, της αποδώ πλευράς, αλλά ακόμη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, της ελάσσονος όσο και της μείζονος ότι η χώρα επανέρχεται σε μια κανονικότητα, ότι τα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν είναι διαχειριστικής υφής, έχουν να κάνουν με το πόσα παίρνει ο Καρανίκας, αν θα απολυθούν ή όχι και πόσοι από το δημόσιο και φυσικά ο ΕΝΦΙΑ, αν πρέπει να καταργηθεί, να μειωθεί ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο…

Υπο-προλεταριακός στρατός φανατισμένων Συριζαίων…



Αν νομίζει κάποιος ότι θα ξεμπερδέψουμε γρήγορα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι γελασμένος. Και πολύ περισσότερο αν νομίζει ότι θα γλιτώσουμε εύκολα και χωρίς απώλειες.




Μάντεις κακών δε θέλουμε να γίνουμε, όμως, όσο περνά ο καιρός τόσο εδραιώνεται η άποψη ότι οι άνθρωποι αυτοί στήνουν ένα αριστερό καθεστώς που προσομοιάζει στα συστήματα που κυριάρχησαν στα πρώην σοσιαλιστικά καθεστώτα. Και που συνεχίζουν σε χώρες όπως η Κούβα ή η Βενεζουέλα.


Ξεκουμπιστείτε...



Δεν φωνάζει ο Λαός απλά παραιτηθείτε,
Φωνάζει ξεκουμπιστείτε... 
Φωνάζει φύγετε...
Φωνάζει "είστε η χειρότερη Κυβέρνηση από δημιουργίας του Ελληνικού Κράτους"




Φωνάζει "μην διαπραγματεύεστε άλλο, σταματήστε".
Φωνάζει ο Λαός ότι τον γεμίσατε ψέμματα και αυταπάτες, τάξατε σε ότι κινείτε κολυμπά και πετά.
Φωνάζει ότι "στηθήκατε στα τέσσερα και υπογράψατε ότι σας έφεραν". Κοροϊδεύατε τους άλλους και έχετε κάνει τα χειρότερα μέσω τροπολογιών!