6.10.17

Absolute Beginners...

David Bowie










Για τα ψυχολογικά του φρούλη νομοθετούν…



Το διαβόητο νομοσχέδιο για την ελεύθερη επιλογή του φύλου, και δη από τα 15, πέρασε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η θετική ψήφος των συριζαίων, πασόκων, ποταμίσιων και η Ν.Δ. που κάνει την πάπια απέδειξαν για άλλη μία φορά πως οι εκλογές στην αστική δημοκρατία είναι μια ποσοτική και όχι μια ποιοτική διαδικασία. Ενας δεκαπεντάχρονος δεν μπορεί να ψηφίσει, να αγοράσει αλκοόλ, να έχει δικαιοπρακτική ικανότητα σε οτιδήποτε άλλο, αλλά θα μπορεί να αλλάξει, στα χαρτιά, φύλο.






Η νομοθετική ρύθμιση αφορά σίγουρα ελάχιστους, οι οποίοι, αντί να πάνε στον ψυχίατρο, θα «λύνουν» το πρόβλημά τους με δήλωση στο Πρωτοδικείο και θα μπορούν αργότερα να... αλλάξουν γνώμη. Ανατομικά άντρας σήμερα Μπάμπης και ύστερα από τρία χρόνια Γενοβέφα, και αργότερα ποιος ξέρει τι; Π.χ. παγόνι. Εάν, μάλιστα, δεις ορισμένους από τους στρατευμένους υποστηρικτές και υποστηρίκτριες του ζέοντος αυτού ζητήματος, που φλόγιζε τα στήθη του Εθνους από την Αρχαιότητα και την Εθνεγερσία ως σήμερα, είναι φανερό πως οι σαλεμένοι και οι ψυχάκηδες έχουν πιάσει τις πρώτες θέσεις στην επικοινωνία, επισείοντας τη λερή συκοφαντία του «φασίστα», σε όποιον/α δεν συγκατανεύει σε αυτό το ρεσιτάλ παρακμιακής θλίψης...

 

Καρτερός, ο μετρ της κομματικής προπαγάνδας…



O Θανάσης Καρτερός δεν είναι ένας ακόμα έμπειρος αριστερός δημοσιογράφος, ο οποίος κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Θοδωρή Μιχόπουλο στη θέση του υπεύθυνου Τύπου του Μαξίμου. Ο Καρτερός είναι ένας μετρ της σκληρής κομματικής προπαγάνδας. Μάστορας της στρεψοδικίας, βρίσκει τρόπο, ακόμα και στις λιγότερο υπερασπίσιμες για το κόμμα του στιγμές, να γεννήσει καταδικαστικές ευθύνες για τον αντίπαλο.





Ιδιαίτερα ευφάνταστος και ευρηματικός στην πολεμική του, ανακαλύπτει θραύσματα επιχειρημάτων όταν όλα φαίνονται χαμένα, και τα κάνει να φαίνονται πυρηνικά όπλα για τον συριζαίο που τελεί σε σύγχυση. Εξαιρετικά οξύς στους χαρακτηρισμούς του, ξέρει τον τρόπο να ποτίζει με μπόλικο θυμικό τα γραπτά του και να υποχρεώνει τον πρόθυμο αναγνώστη να θεωρεί το θέμα και δική του υπόθεση…

Σαμαράς. Δικαίωση από παντού…



Δεν περνάει μέρα πια, να μην έλθει και μια ακόμα δικαίωση Σαμαρά.
Σε ένα σωρό πράγματα, μεγάλα και μικρά, συνολικά και επί μέρους, συμβολικά, αλλά και στρατηγικού χαρακτήρα για τη χώρα. Πρέπει κι ο ίδιος να έχει χάσει το μέτρημα πια.




Μόνο που αυτό πλέον, δεν αφορά μόνο τον ίδιο. Ο Σαμαράς τη δικαίωσή του ήδη την εισπράττει με το παραπάνω, καθημερινά κι από παντού, ακόμα και από πρώην «αντιπάλους» του, με τρόπο που, εδώ που τα λέμε, δεν ευτύχισε κανείς πρώην Πρωθυπουργός τόσο σύντομα μετά την αποχώρησή του...

Ο μαρμαρωμένος αρχηγός…

Σύμφωνα με την χθεσινή δημοσκόπηση της ALCO μικραίνει η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ,με την ΝΔ να μένει σχεδόν σταθερή και να έχει συσπείρωση 83% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ν´ ανεβαίνει και να έχει συσπείρωση 48%.


  
Η ΝΔ δείχνει να μην έχει άλλα όπλα για να πολεμήσει πλην του Άδωνι, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι διαθέτει την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχει ως πολεμοφόδια για την τελική επίθεση:
-Την διαχείρηση της επικοινωνίας,αυτού του μεγάλου όπλου προπαγάνδας.
-Την πιο θετική άποψη για την οικονομία από πλευράς του ΔΝΤ,κάτι που δίνει σήμα στις αγορές…


«Άρρωστος κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός;» Α, ώστε είχε δίκιο ο Σαμαράς…



O Διονύσης Τσακνής, υπέβαλε χθες την παραίτησή του. Ο βασικός λόγος που επικαλείται είναι ο «Καλφαγιανισμός» της δημόσιας τηλεόρασης. Όσοι έχουν στοιχειώδη αντίληψη τι συμβαίνει διαχρονικά στην ΕΡΤ, ξέρουν ότι ο Καλφαγιάννης είναι ο «ισόβιος» πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ και αποτελεί το σκιώδες αφεντικό εργαζομένων και διοικήσεων.




To bullying που ο ίδιος ο Τσακνής υπαινίσσεται  δεν έχει να κάνει μόνο με τον Καλφαγιάννη αλλά και με την προχθεσινή επίσκεψη του υπουργού Νίκου Παππά, προκειμένου να παρουσιάσει την νέα διοίκηση!