18.11.18

Babies...

Pulp





Οι «Κατερίνες» του ΣΥΡΙΖΑ και το αμερικανικό όνειρο…


Η ιστορία της Κ. Νοτοπούλου είναι πλέον ευρέως γνωστή. Από «φυτεμένη καθαρίστρια» του Δήμου Θεσσαλονίκης ως κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε να γίνει μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.
Σε χρόνο-ρεκόρ, με φτωχές σπουδές, χωρίς επαγγελματική καριέρα και με διοικητική εμπειρία σχεδόν ανύπαρκτη.





Η ιστορία μιας άλλης Κατερίνας, της κ. Κ. Εξερτζόγλου, δείχνει μια σχεδόν εξίσου εντυπωσιακή εξέλιξη.
Η 33χρονη κομήτης-κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από τηλεφωνήτρια στο υπ. Εργασίας έφτασε σε χρόνο- μηδέν να γίνει γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου, διαχειριζόμενη εκατομμύρια ευρώ…

Η Ραχήλ της Βρετανίας;


Είναι σε όλους γνωστό ότι η χώρα μας παράγει πιο πολλούς ηλίθιους απ’ όσους μπορεί να αφομοιώσει.
Ειδικά τα τελευταία 3-4 χρόνια οι ηλίθιοι αυξήθηκαν κατακόρυφα, και απόδειξη γι’ αυτό αποτέλεσε (πέραν των διάφορων εκλογών) κι εκείνο το περίφημο δημοψήφισμα του 2015, που ως άλλο μαζικό τεστ νοημοσύνης, έδειξε σε όλη την πολιτισμένη υφήλιο ότι το ποσοστό Ελλήνων ηλιθίων είναι τσιμεντωμένο στο 60-65%, βρέξει χιονίσει.






Μάλιστα, όπως λένε οι ειδικοί, το ποσοστό ηλιθίων είναι σχεδόν παντού και πάντα σταθερό, άσχετα αν μιλάμε για ποδοσφαιριστές, ναυτικούς, ντελιβεράδες, ή … νομπελίστες…


Οι κωλοτούμπες (αλά Αλέξη) της Theresa May…


Πριν από δυόμιση χρόνια, το καλοκαίρι του 2016, οι περήφανοι Βρετανοί ψήφισαν για να βγει η χώρα τους από την ΕΕ, την οποία άλλωστε ποτέ δεν είχαν πάρει με καλό μάτι.
Την όλη διαδικασία του  Brexit ανέλαβε η Theresa May, η οποία όμως σήμερα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως Μις Κωλοτούμπα… κάτι σαν τον δικό μας τον Αλέξη δηλαδή, τον παγκόσμιο βασιλιά των πολιτικών κυβιστήσεων.




Κι αυτό διότι παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της, ότι «το Brexit, σημαίνει Brexit, και όχι οι μισοί μέσα και οι μισοί έξω», η May άλλαξε ρότα,  και τα στομφώδη λόγια της αποδείχθηκαν πομφόλυγες, λόγια του αέρα… συριζιές δηλαδή…


Περί Τατσόπουλου…


Αφορμή αυτών των σκέψεων είναι η κάθοδος στις προσεχείς εκλογές με τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, του εξαιρετικού συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου.
Η ιστορία έχει δείξει ότι τα κόμματα που οδεύουν στην εξουσία προχωρούν σε σημαντικές διευρύνσεις. 
Το έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν σχημάτισε την πρώτη του κυβέρνηση το 1955 με την προσχώρηση μεγάλου μέρους του Κέντρου, το ξανάκανε το 1977 προς την ίδια κατεύθυνση.





Το έκανε ο Γεώργιος Παπανδρέου το 1961 με την προσχώρηση στην Ένωση Κέντρου προσωπικοτήτων από την Κεντροαριστερά, το έκανε κι ο Ανδρέας Παπανδρέου (από τη μια πήρε τον Μάρκο Βαφειάδη και από την άλλη τον Γιάννη Μπούτο, του οποίου, στον εμφύλιο, σκότωσαν τον πατέρα οι συνοδοιπόροι του πρώτου), το έκανε κι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης…