18.11.18

Οι «Κατερίνες» του ΣΥΡΙΖΑ και το αμερικανικό όνειρο…


Η ιστορία της Κ. Νοτοπούλου είναι πλέον ευρέως γνωστή. Από «φυτεμένη καθαρίστρια» του Δήμου Θεσσαλονίκης ως κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε να γίνει μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.
Σε χρόνο-ρεκόρ, με φτωχές σπουδές, χωρίς επαγγελματική καριέρα και με διοικητική εμπειρία σχεδόν ανύπαρκτη.





Η ιστορία μιας άλλης Κατερίνας, της κ. Κ. Εξερτζόγλου, δείχνει μια σχεδόν εξίσου εντυπωσιακή εξέλιξη.
Η 33χρονη κομήτης-κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από τηλεφωνήτρια στο υπ. Εργασίας έφτασε σε χρόνο- μηδέν να γίνει γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου, διαχειριζόμενη εκατομμύρια ευρώ…


Οι σπουδές της δεν έχουν καμία σχέση με τα αντικείμενα «κοινοτικά προγράμματα», «οικονομία», «Εργατικό Δίκαιο» ή έστω Νομική, Οικονομικά, Διεθνές Δίκαιο, Πολιτικές Επιστήμες.
Ενα πτυχίο Ψυχολογίας από το Πάντειο έχει, όπως επίσης και θεατρικές σπουδές. Διαθέτει δε κι ένα μεταπτυχιακό στην πολιτιστική διαχείριση με θέμα, «Τα βαμπίρ στον κινηματογράφο και η ένταξή τους στην ποπ κουλτούρα».
Με αυτά τα άκρως σχετικά προσόντα η κ. Εξερτζόγλου κρίθηκε από τον υφυπουργό Εργασίας Ν. Ηλιόπουλο επαρκής και κατάλληλη για να αναλάβει τη διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ που προέρχονται από κοινοτικούς πόρους.
Οι ιστορίες που έχουν οι δύο «Κατερίνες του ΣΥΡΙΖΑ» κάνουν το «αμερικανικό όνειρο» να μοιάζει αστειάκι μπροστά τους. Και δίχως να έχει τεκμηριωθεί ακόμα αν η ένταξη των κινηματογραφικών βαμπίρ στην ποπ κουλτούρα την επηρέασε συγκλονιστικά ή έστω καθοριστικά, η κ. Εξερτζόγλου είναι ήδη γ.γ. Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κι έχει και την εποπτεία της Επιτελικής Δομής Πολιτικής του υπουργείου…
Οι «μεταρρυθμιστές» της κυβέρνησης θα πρέπει να νιώθουν μεγάλη «υπερηφάνεια» για το νέο επίτευγμά τους. Από τις «σημαδεμένες» προκηρύξεις πέρασαν σε απευθείας διορισμούς «συντρόφων» και «κολλητών» σε θέσεις γενικών γραμματέων. Η αναξιοκρατία και η ευνοιοκρατία σε όλο τους το μεγαλείο.
Ο κομματισμός και η εξ εφόδου κατάληψη του κράτους στο απροκάλυπτο απόγειό τους.
Ατομα με μηδενική απόδειξη της ικανότητας ή της επάρκειάς τους, χωρίς καμιά εμπειρία, καλούνται να διαχειριστούν εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα για την κατάρτιση προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Δηλαδή, άνεργα παιδιά με πολύ πιο «βαρείς» τίτλους σπουδών από την κ. Εξερτζόγλου περιμένουν από την «Κατερίνα του ΣΥΡΙΖΑ» να εκπονήσει προγράμματα, τα οποία να μπορούν να τα κρατήσουν στη χώρα. Μάλιστα.
Ένα από τα «ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ», που ξεκίνησε την «καριέρα» του σηκώνοντας τα τηλέφωνα στο υπουργείο Εργασίας, έφτασε να διαχειρίζεται εκατομμύρια, από τα οποία εξαρτώνται οι ζωές χιλιάδων νέων ανέργων. Αυτό είναι το «πρότυπο-μοντέλο» που προτείνει η κυβέρνηση της «Αριστεράς».
Η οποία δικαίως διαμαρτυρόταν επί δεκαετίες για την έλλειψη αξιοκρατίας και ηθικής στον δημόσιο τομέα. Και κατέληξε τώρα να «δημιουργεί» ένα Δημόσιο από τα αζήτητα της πραγματικότητας και της αγοράς, χωρίς τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, με μόνο προσόν το «κομματικό κολλητιλίκι».
Ενα Δημόσιο με «Καρανίκες», «Κατερίνες», «ράπερς», φίλους, συγγενείς και συντρόφους. Με πρόσωπα που κάνουν τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού να μοιάζει με απόφοιτο του Χάρβαρντ.
Εκτός κι αν τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Επειδή είναι πολλά τα λεφτά των κοινοτικών πόρων, μια Ψυχολόγος με συμμετοχές σε μικρού μήκους καλλιτεχνικές ταινίες μπορεί να είναι ο κατάλληλος «πρωταγωνιστής» στην περίπτωση που π.χ. «χαθούν» χρήματα και κάποιος θα πρέπει να «παίξει» το ρόλο του «θύματος» σε ένα «δικαστικό θρίλερ»…

Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου