14.4.13

«Ξεφορτωθείτε τα 500ευρα για να δείτε άσπρη μέρα»

Μήπως είναι ώρα να... ξεφορτωθούμε τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ; τιτλοφορείται μία από τις τελευταίες έρευνες της Bank of America/ Merrill Lynch, η οποία υπογραμμίζει πως μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε στην αποδυνάμωση του ευρώ στηρίζοντας έτσι την οικονομία της περιοχής.

(Φ)τυχιούχοι επιστήμονες, και ελληνικό δημόσιο… Χα χα, χα!


Από μικρός είχα την τύχη να καταλάβω, ότι άλλο η ευφυία και η αντίληψη, και άλλο τα τυπικά προσόντα.
Μου είχε κάνει εντύπωση το γεγονός ότι πολλοί διάσημοι εφευρέτες, αστρονόμοι, αρχαιολόγοι, κλπ ήταν αυτοδίδακτοι, την ώρα που διάφοροι πτυχιούχοι φορτωμένοι με διδακτορικά … πετούσαν αετό.Ακόμη και στη μουσική, αντηχεί στα αυτιά μου μια ατάκα του Μικ Τζάγκερ, που είχε πει κάποτε πως εντελώς αυτοδίδακτοι οι Στόουνς, με μόνο τους όπλο μια δυο συγχορδίες, έγιναν ζάπλουτοι και διάσημοι από την μουσική, την ίδια ώρα που επαγγελματίες μουσικοί με ωδεία, με πιάνα, και με βραβεύσεις, παλεύουν να βρουν δουλειά σε καμιά τριτοκλασάτη ορχήστρα…
Λέτε να σπούδασε μουσική ο Τζον Λένον; Μπα…

Ποιος ωφελείται από τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων;


Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο του Καρτέσιου:
Τελικά δε φαίνεται να κουράζεται ο κόσμος από το θέμα των απολύσεων ή «απολύσεων» δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο σέρνεται εδώ και 3 χρόνια…
Βγήκε, λοιπόν, ο Σαμαράς το Σάββατο στην «Ημερησία» και δήλωσε ότι «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται».
Παλιό το θέμα αυτό.
Το είχε θέσει και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Κάντε μου, σας παρακαλώ, τη χάρη να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο:


Στροφή στην πολιτικοποίηση τώρα!


Διανύουμε αναντίρρητα καιρούς πολιτικής και δη κομματικής αποστράτευσης. Τούτο συνιστά αξίωμα που εδράζεται σε στέρεα ερείσματα και δεν επιδέχεται σοβαρής αμφισβήτησης. Είναι μια διαπίστωση η οποία δεν απαιτεί ούτε εμβριθείς παρατηρήσεις, ούτε περισπούδαστες αναλύσεις, ούτε ερεβώδες πνευματικό βάθος. Το φαινόμενο αυτό δε επιχωριάζει στους κόλπους της νεολαίας, γεγονός που σε αλλοτινές εποχές μπορεί να φάνταζε αν όχι αστείο τουλάχιστον πρωτόγνωρο, τη σήμερον, ωστόσο, «εν μικρή[sic.] ελληνική αποικία, 2013 μ.Χ.» ηχεί αδιάφορα έως φυσιολογικά. Ορισμένοι από την άλλη το αναγνωρίζουν, αλλά το αποδέχονται με νεύμα συγκατάβασης.

Οι ανέγγιχτοι… παπάδες.


Στη χώρα μας υπάρχουν, περίπου, 10.000 ιερείς.
Κατά προσέγγιση ο αριθμός, ίσως είναι και περισσότεροι.
Κανένας υπουργός δεν έχει δείξει ποτέ την ίδια θρησκευτική προσήλωση στην καταμέτρηση των ιερέων, μ' εκείνη που δείχνει όταν μετράει τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.
Αυτοί οι 10.000 άνθρωποι αμείβονται από το Δημόσιο, δηλαδή από τους υπέρμετρους φόρους που μας επιβάλλουν.
Και τους πληρώνουμε όλοι αυτούς τους μισθούς.
Ορθόδοξοι, καθολικοί, μουσουλμάνοι, ινδουιστές.
Ακόμα και οι άθεοι καλούνται να καταβάλλουν φόρους υπέρ ιερέων.
Δεν μου φαίνεται δίκαιο…Πόλεμος πατήρ πάντων (και οι μύθοι του).


Όπως εμείς, έτσι και οι Αμερικάνοι έχουν τη δική τους μυθολογία  για τη συμμετοχή της χώρας τους στον Β`Π.Π.
Σύμφωνα λοιπόν με την ισχύουσα άποψη, ο πόλεμος αυτός ήταν αναπόφευκτος και επιβλήθηκε στους ειρηνόφιλους Αμερικανούς εξαιτίας της «μπαμπέσικης» επίθεσης των «μοχθηρών» Ιαπώνων στο Pearl Harbor.
Έκτοτε, η όλη προσπάθεια πλασαρίστηκε στον αμερικανικό λαό ως μια μάχη μέχρι θανάτου, μεταξύ των δυνάμεων του καλού (σύμμαχοι) και του κακού (άξονας).
Για τον μέσο πολίτη των ΗΠΑ, ο Β`Π.Π ήταν μια επική μάχη εναντίον της παγκόσμιας επιβολής του κακού.
Βέβαια, όπως κάθε μυθολογία, έτσι και αυτή βασίζεται σε …μύθους.
Ένας μύθος για παράδειγμα, είναι πως οι Αμερικανοί έστειλαν στρατό να πολεμήσει τον κακό Χίτλερ, επειδή …ήταν κακός.
Η αλήθεια είναι ότι πρώτα κήρυξε τον πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ ο Χίτλερ, και μετά στάλθηκαν αμερικανικά στρατεύματα στην Ευρώπη.

Ένας γιατρός που ανασταίνει νεκρούς!


Υπάρχει στην Αμερική ένας γιατρός, που έχει μια πολύ σπάνια «ειδικότητα», η οποία δεν διδάσκεται πουθενά, ούτε και αναγνωρίζεται επίσημα.
Είναι όμως χρήσιμη, και αποτελεσματική.Πρόκειται για τον Δρα Sam Parnia, ο οποίος ειδικεύεται στην «ανάσταση» των νεκρών!
Δηλαδή, αν πεθάνετε, τότε αυτός είναι ο πιο κατάλληλος γιατρός για τη περίπτωσή σας.

Η κοινωνία των λόμπι και των χόμπι…


Οι νέοι ζουν σε μια κοινωνία όπου όλες οι «αξίες» έχουν αντικατασταθεί από το «βιοτικό επίπεδο». 
Τίθεται το ερώτημα αν μπορούν ακόμα οι δυτικές κοινωνίες να κατασκευάσουν το είδος εκείνο του ατόμου που είναι απαραίτητο για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.Το πρώτο και κύριο εργαστήριο κατασκευής σύμμορφoν προς την κοινωνία ατόμων είναι η οικογένεια. 
Η κρίση της σύγχρονης οικογένειας δεν έγκειται μόνο ούτε κυρίως στη στατιστική της διάλυση· το βασικό είναι ο θρυμματισμός και η αποσύνθεση των παραδοσιακών ρόλων -άντρας, γυναίκα, γονείς, παιδιά- και η συνέπειά τους: ο άμορφος αποπροσανατολισμός των νέων γενεών.


Οι νόμοι, και οι παράνομοι.


Όταν το Πολιτικό Σύστημα έχτιζε το πελατειακό του κράτος ήξερε τι έκανε και το έκανε καλά.
Τακτοποιούσε τους πελάτες του, αλλά μετά δεν τους άφηνε στην τύχη τους.
Η επιχείρηση είχε και after sales.
Ένα ιδιαίτερα πυκνό, πολυπλόκαμο και «έξυπνο» δίκτυο νόμων, ο λεγόμενος και νομικός μας πολιτισμός, αναλάμβανε μετά την τοποθέτηση να προστατεύει την πελατεία από τις κακοτοπιές.
Το Σύστημα είχε προβλέψει ότι τις μπαγαμποντιές, τις κλεψιές και τις συστηματικές κοπάνες, δεν θα τις έκαναν τίποτα τυχαίοι που βρέθηκαν κατά λάθος στο δημόσιο, χωρίς κάλυψη.
Θα τις έκαναν τα δικά του παιδιά, αυτά που είχαν τις πλάτες των μηχανισμών, των συνδικάτων, των κομμάτων.
Αυτά τα παιδιά φρόντισε να θωρακίσει, έτσι ώστε να μη μπορεί ποτέ κανείς να τα πειράξει.