24.8.15

Έλεος εκεί στη Συγγρού…



Την ώρα που ο Σύριζα φυλλορροεί με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο Αλέξης να μείνει μόνος του με τον Βούτση, τον Παππά,  και όλα εκείνα τα λαμόγια του Πασόκ που έσπευσαν να τον στελεχώσουν, η Νέα Δημοκρατία του Μεϊμαράκη πετάει αετό.



Την ώρα δηλαδή που μέχρι και ο Γραμματέας του Σύριζα έσπευσε να την κοπανήσει από το σάπιο καράβι που βουλιάζει, με την Πρόεδρο της Βουλής να έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον του «μεγάλου τιμονιέρη», και με τα διεθνή γκάλοπ να βάζουν τον Σύριζα στη πραγματική θέση του, άσχετα να κάποιοι ανισόρροποι ονειρεύονται αυτοδυναμία, η Νέα Δημοκρατία του Μεϊμαράκη περί άλλων τυρβάζει…


Το καταγέλαστο παιδί…



Ξ​​εκίνησε εντασσόμενο στην ΚΝΕ, ακριβώς τη χρονιά που κατεδαφιζόταν το τείχος του Βερολίνου. Η κληρονομιά του Λένιν και του Στάλιν, με τον «σοσιαλισμό σε μία μόνο χώρα», κατέληγε σ’ έναν απολογισμό στερήσεων, εκτοπίσεων, πείνας, διαφθοράς και πάνω από σαράντα εκατομμύρια θυμάτων στα εβδομήντα χρόνια. Παντού στην Ευρώπη, στη Γαλλία και την Ιταλία κυρίως, τα κομμουνιστικά κόμματα έχαναν αθρόα μέλη και οπαδούς, καθώς γινόταν εμφανές πως η κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία και το μονοκομματικό κράτος μόνο ως τυραννία μπορούσαν να σταθούν.




Ωστόσο εδώ, στη χώρα όπου η κοινοβουλευτική δημοκρατία παραμένει αντιληπτή ως απόλυτη ηγεμονία του κυβερνώντος κόμματος, μοντέλα ιδεώδους απολυταρχίας συνέχιζαν να εμπνέουν και να συγκινούν εφήβους και φοιτητές. Ιδίως εκείνους που, αντί να καταπονηθούν με εκμαθήσεις ξένων γλωσσών, μεταπτυχιακές σπουδές και πολύωρες αναγνώσεις, προτιμούσαν τη συμμετοχή σε ηρωικούς συνδικαλιστικούς αγώνες, ξεσηκωμούς, καταλήψεις και συγγραφή σελίδων δόξης στην πορεία αυτού που μόλις είχε καταπέσει: του «σοσιαλισμού σε μία μόνο χώρα»!


Τραγικό: Αυτό είναι το "έγκλημα" που μπορεί να προκαλέσει ο Τσίπρας!



To 1992, διοργανώθηκε το 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου και την διάλυση του ανατολικού μπλοκ, γεγονότων που είχαν ως αποτέλεσμα την αλλαγή του Ευρωπαϊκού χάρτη.
Συνέπεια των αλλαγών ήταν η συμμετοχή για πρώτη φορά της ενωμένης Γερμανίας και της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών αλλά και ο αποκλεισμός της Γιουγκοσλαβίας.



Η Γιουγκοσλαβία που είχε κερδίσει την συμμετοχή της στα τελικά της διοργάνωσης προκρινόμενη από τους αγώνες των ομίλων αποκλείστηκε λόγω του πολέμου που διεξαγόταν στην χώρα και την θέση της πήρε η Δανία που αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης καθώς κατέκτησε το τρόπαιο(!) από... ΣΠΟΝΤΑ νικώντας στον τελικό την Γερμανία με σκορ 2-0.
Οι Δανοί ποδοσφαιριστές, που ο τότε εκλέκτορας, Ρίτσαρντ Μέλερ Νίλσεν, μάζεψε κυριολεκτικά από τις παραλίες(!), βρέθηκαν σε αυτή τη θέση από το πουθενά!
Οπως ακριβώς πάει να συμβεί και τώρα… Οχι όμως στα αθλητικά δρώμενα, αλλά στα πολιτικά… Αυτά που καίνε!


Και ο Παυλόπουλος να κάνει τη βασίλισσα…



Ας πούμε ότι είναι έργο των Monty Python. Λονδίνο.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός. Η Ζωή πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων. Και ο Προκόπης Παυλόπουλος ρίχνει κάτι σε κόκκινο πάνω του και κάνει τη βασίλισσα.



Σε μία χώρα χωρίς γραπτό Σύνταγμα. Θα έβγαζε κούκο το Big Ben.
Όμως κάτι τέτοιο δεν θα έβγαινε ποτέ από τον κόσμο της κωμωδίας.
Σε μία χώρα με δημοκρατική παράδοση αιώνων, οι θεσμοί θέτουν  όρια, αλλά είναι οι άνθρωποι που δίνουν έκφραση στο περιεχόμενο τους. Και όχι μόνο εκεί.
Δεν πρέπει να υπάρχει χώρα του δυτικού κόσμου με σκηνή για το νούμερο που παρακολουθούμε εδώ.
Σίγουρα δεν υπάρχει. Διότι στον πολιτισμένο κόσμο υπάρχουν πολιτικοί αυτοματισμοί και στεγανά. Όχι, όμως, εδώ...


Έκανε λάθος…



Έκανε λάθος με τις αγορές! (θα βαρούσε νταούλια και θα χόρευαν!)
Έκανε λάθος με τη Μέρκελ (ούτε μια στο εκατομμύριο να έλεγε όχι στο σχέδιο του! Μας έκατσε εκείνη η…μία)




Έκανε λάθος με τους εταίρους! (μας έλεγε πώς αν τους….απειλούσαμε θα …υποχωρούσαν! Τελικά…παραδοθήκαμε εμείς)
Έκανε λάθος με το χρέος! (αντί να το …διαγράψουμε, ζητάμε διευκολύνσεις για να το πληρώνουμε!)