27.3.15

Put a straw under baby...

Brian Eno




Ελλάς - ΔΕΗ... με νόμισμα Δραχμή...



Στον βορρά ο Λαφαζάνης με ακροατήριο τους δραχμολάγνους του «νομισματοκοπείου Κοζάνης» απειλεί... τους δανειστές ότι «...δεν θα αποδεχθούμε συμφωνίες που θα βάζουν στο ΄ψυγείο΄ το ριζοσπαστικό πρόγραμμά μας...».
Στο νότο ο Τσίπρας ετοιμάζει ιδιωτικοποιήσεις και ακούει συμβουλές να βάλει χέρι και στα αποθεματικά της ΔΕΗ για να εξασφαλίσει το 1,2 δισ. να πληρώσει τα χρωστούμενα ώστε να του μείνουν 3,5 δισ. ευρώ για τους μισθούς και συντάξεις του Απριλίου.



Σε ορατή απόσταση ο σύντροφος κομισάριος Στρατούλης που δεν τολμάει να σκίσει μνημόνιο στην αυλή της Βουλής ξέχασε τον «ελληνογερμανικό πόλεμο» για να πάρουμε πάλι πίσω τα «εδάφη» μας στον ΟΤΕ…

Να τον χαίρονται τον … συγκυβερνήτη τους!



Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Ο Καμμένος!

Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από τότε που ο Θόδωρος Πάγκαλος έκανε μια παροιμιώδη δήλωση εναντίον της Γερμανίας.
Την είχε αποκαλέσει «οικονομικό γίγαντα με μυαλό μικρού παιδιού» (ή κάπως έτσι, έχει περάσει πολύς καιρός, ξέρω ότι ο ίδιος την έχει αμφισβητήσει) και είχε προκαλέσει πολιτικό σάλο.




Η αντίδραση της Γερμανίας ήταν οξύτατη (καγκελάριος ήταν ο Χέλμουτ Κολ) και ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου αντελήφθη ότι δεν θα περνούσε έτσι. Γι’ αυτό υποχρέωσε τον Πάγκαλο να ζητήσει συγγνώμη και το θέμα έληξε.
Γιατί θυμηθήκαμε αυτό το περιστατικό, τι σχέση έχει με τα σημερινά;
Εχει και παρέχει. Ιδού γιατί…


Ο τσάκαλος υπουργός και η επερχόμενη ρήξη!



«Σκοπίμως δημιουργούμε ασάφεια στους εταίρους μας για τις προθέσεις μας»!
Αυτό δήλωσε ο Τιτάνας της πολιτικής σκέψης, ο γίγαντας της οικονομίας, ο πολύς Τσακαλώτος (αυτός που δεν ήξερε ότι έχει μετοχές της Black Rock και των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής)!




Κατά τα άλλα, ΚΑΙ αυτός δηλώνει οικονομολόγος!
Σαν τον μέντορά του Δρα Μπαρουφάκη ένα πράγμα, που τον ακολουθούσε περιδεής στις ευρωπαϊκές του περιοδείες φορώντας κασκόλ της …  ΑΕΚ!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…



Την ώρα που το EUROWORKING GROUP απέρριπτε την Τετάρτη 25 Μαρτίου το ελληνικό αίτημα για είσπραξη 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από τα κεφάλαια του ΤΧΣ που επεστράφησαν στο EFSF ώστε να αντιμετωπισθούν τα άμεσα προβλήματα ρευστότητας του δημοσίου, στην Αθήνα πετούσαν αεροπλάνα και ελικόπτερα, έπεφταν κανονιοβολισμοί, παιάνιζαν μπάντες, παρήλαυναν πεζοπόρα και μηχανοκίνητα στρατιωτικά τμήματα, στρατιώτες μοίραζαν πλαστικά σημαιάκια και, σε έναν πρωτοφανή μουσικό συνδυασμό, φιλαρμονικές μαζί με κλαρινοκομπανίες και νταούλια έδιναν τον ρυθμό σε χορευτικά συγκροτήματα, που κατέφθασαν στην πλατεία Συντάγματος από όλη την Ελλάδα.



Η αποθέωση του κιτς σε όλο του το μεγαλείο, το φαινόμενο που είδαμε.
Αλλά και η επιτομή του εθνικολαϊκισμού, με προβολή της δήθεν λαϊκής παράδοσης και της δήθεν εθνικής ισχύος.
Του αριστεροδεξιού εθνικολαϊκισμού, ο οποίος κάνει σήμερα ιδιαιτέρως εμφανή την παρουσία του στο αριστεροδεξιό κυβερνητικό σχήμα.
Και δυστυχώς όχι μόνο σε μία παρέλαση…

Κάνει κωλοτούμπες το Βερολίνο;



Λίγο ακόμη και θα πιστεύαμε ότι η άσκηση γοητείας του κ. Τσίπρα στο Βερολίνο, αυτή που οδήγησε τα ζευγαράκια να ανταλλάσσουν φιλιά έξω από τα κάγκελα της καγκελαρίας κρατώντας σημαιάκια της ελληνογερμανικής φιλίας, είχε πείσει τους Γερμανούς να κάνουν την κωλοτούμπα. Αυτή που θα άνοιγε έστω και λιγάκι χθες την κάνουλα της χρηματοδότησης...



Σε πείσμα όμως των όσων γράφονται, τη συνάντηση του Βερολίνου, που θα σηματοδοτούσε την οικειοθελή στροφή της Αθήνας στον ρεαλισμό, την είχε ανάγκη για πολιτικούς λόγους περισσότερο από όλους η κ. Μέρκελ...


Διάλειμμα ανακούφισης…



Με δεδομένο ότι η οικονομία είναι το οικοδόμημα, το εποικοδόμημα της στροφής Τσίπρα στο Βερολίνο οφείλεται στα άδεια ταμεία.
Το μόνο ερώτημα είναι πόσο θα κρατήσει αυτή η ρεαλιστική στάση, αφού αφενός υπάρχει το κακό προηγούμενο του πρωθυπουργού –άλλα να λέει στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό– και αφετέρου το βασικό χαρακτηριστικό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι το «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».



Δύσκολα θα επιβιώσει η ανακούφιση που όλοι νιώσαμε, όταν ο κ. Αλέξης Τσίπρας, με τις δηλώσεις του στο Βερολίνο, έκανε ένα βήμα πίσω από το χείλος του γκρεμού, εκεί που η ανερμάτιστη ρητορεία και η αβελτηρία της κυβέρνησής του έφερε τη χώρα…

Οι τελευταίες πράξεις του δράματος...



Η στήλη δεν έτρεφε καμιά αυταπάτη σχετικά με την ποιότητα της διακυβέρνησης από μια κυβέρνηση της Ελληνικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Η χρεοκοπία της οικονομίας και των δημόσιων εσόδων θα ήταν θέμα χρόνου και η παρασιτοκρατία με τη διαφθορά θα χτυπούσαν «κόκκινο».



Δεν ήταν δύσκολο να το προβλέψει κάποιος αυτό, παρατηρώντας το βασικό μοχλό των δυνάμεων που συσπειρώθηκαν και έφεραν στην εξουσία το ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβέρνηση βαδίζει στο ίδιο ακριβώς μοτίβο πελατειακών σχέσεων κομματοκρατίας και διαφθοράς που κινήθηκαν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού με ελάχιστες εξαιρέσεις, τις τελευταίες δεκαετίες, οι οποίες (κυβερνήσεις του δικομματισμού) ευθύνονται για τη χρεοκοπία της κοινωνίας και της οικονομίας…