4.7.15

Strange Boat...

The Waterboys




Ψηφίζω ΝΑΙ στο μέλλον!



Πάντα προσπαθούσα πάντα πίσω από "παράξενες" ερωτήσεις, να καταλάβω το πραγματικό ερώτημα.
Σε αυτό το δημοψήφισμα, το ερώτημα ήταν έντεχνα καλυμμένο και γνωστό πλέον σε όλους.




Το όχι ως απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι στην Ευρώπη, μας αρέσει δεν μας αρέσει. 
Και όπως έντεχνα τέθηκε το ερώτημα, έτσι η εκμαίευση του όχι, με ωραίο τρόπο θα μας οδηγήσει ένα πρωί στην ουσιαστική έξοδο...


Ο οπορτουνιστής και μοιραίος πρωθυπουργός της πτώχευσης…



Πολλοί ήταν εκείνοι, πριν τις εκλογές, που προέβλεπαν ότι η χώρα θα «σκάσει» στα χέρια του Αριστερού Αλέξη Τσίπρα.
Επαληθεύτηκαν.




Από εγκληματικά λάθη, από λανθασμένες εκτιμήσεις, από την αδυναμία του να λάβει  δύσκολές πλην επιβεβλημένες αποφάσεις, η Ελλάδα βρίσκεται ήδη τυπικά και ουσιαστικά σε καθεστώς πτώχευσης.
Δημαγωγός, λαϊκιστής, οπορτουνιστής, μικρός, άβουλος και μοιραίος ο Αλέξης Τσίπρας, έγραψε το όνομά του με ολόμαυρα γράμματα στην ιστορία του τόπου, ως ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας…

Αύριο συγκρούεται το φως με το σκοτάδι…



Προσοχή, ακολουθεί παραλήρημα (πάλι)…

Ξεκίνησα σήμερα το πρωί να πάω Χαλκιδική. Και εν αντιθέσει με κάθε άλλη φορά, ειδικά Σάββατο, ο δρόμος ήταν άδειος.
Και αυτό είναι λογικό μιας και όλοι είναι μουδιασμένοι εξαιτίας του αυριανού δημοψηφίσματος.  Που καιρός για μπάνια, αφού όλοι είναι στα σούπερ μάρκετ φορτώνοντας αλεύρια και μακαρόνια…
Το οποίο δημοψήφισμα κατ εμέ, πέραν του ότι θα κρίνει το μέλλον μας, και αυτό των παιδιών μας, αποτελεί παράλληλα και το απόλυτο μαζικό τεστ νοημοσύνης, IQ δηλαδή, ενός ολόκληρου λαού!





Μοναδική ευκαιρία για τους απανταχού ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κλπ.
Ένα ζωντανό (in vivo) πείραμα, που πέρα από τη μέση νοημοσύνη θα μετρήσει και το ποσοστό ενός μεγάλου τυχαίου δείγματος, ενός λαού δηλαδή, που έχει μέσα του την τάση αυτοκαταστροφής. Το σύνδρομο του Μαζόχ.
Διότι αύριο δεν αναμετρώνται οι αριστεροί με τους δεξιούς (αφού Χ.Α, και Σύριζα είναι κολλητάρια), ούτε οι μνημονιακοί με τους αντιμνημονιακούς, ούτε καν οι Ευρωπαϊστές με τους κομπλεξικούς δραχμολάγνους.
Όχι… αύριο αναμετρώνται οι έξυπνοι με τους ηλίθιους. Το φως με το σκοτάδι.
Έτσι απλά, και σε όποιον αρέσει…

Αυτή η Αριστερά μας έκαψε…



Ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζον Γκαλμπρέιθ τάχθηκε προ ημερών υπέρ του «όχι» και της επιστροφής στη δραχμή.
Ως γεγονός αυτό έχει ελάχιστη σημασία.





Ο Γκαλμπρέιθ, ο αποτυχημένος και άσημος γιος ενός πετυχημένου και διάσημου πατέρα, μόνο στην Ελλάδα βρίσκει να τον αντιμετωπίζουν στα σοβαρά, όχι για το κύρος του το μηδαμινό, αλλά για τις αριστερές θέσεις του, που βολεύουν την παράταξη του εθνολαϊκισμού (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χ.Α., για να μην ξεχνιόμαστε...). Είναι χρήσιμη η περίπτωση, όμως, επειδή φωτίζει το είδος της Αριστεράς που καταστρέφει τη χώρα…


Η Ελλάδα του… Λαπαβίτσα!



Στις 16 Ιουνίου ο γυρολόγος ινστρούχτορας της δραχμής Λαπαβίτσας ζητούσε από τον Τσίπρα να κλείσει τις Τράπεζες.
Πρότεινε δραχμή και κουπόνια στα τρόφιμα.
Στις 30 Ιουνίου έβλεπε χαρούμενους... τις ουρές των ΑΤΜ.
Στις 1 Ιουλίου κατήγγειλε τον Ντράγκι για κλείσιμο των Τραπεζών!!!
Άδικα τον έχουν "εικόνισμα" τα λόμπι της δραχμής εσωτερικού και εξωτερικού;   




Μόνο σε αυτήν την Ελλάδα που λιποθυμάνε από υπερηφάνεια γιατί έχουν αριστερή κυβέρνηση και καθοδηγητή για φρενοβλαβείς θέλει να "μεγαλουργήσει" ο φανατικός κομμουνιστής Λαπαβίτσας πιστεύοντας ο ίδιος και οι όμοιοί του ότι αυτό αξίζει στην ιστορία του ελληνικού λαού… 



Η ήττα του καταστροφικού ακροδεξιού Ψεύδους…



Γράφαμε (προ)χτες ότι ζούμε τις πιο επικίνδυνες μέρες από το 1974. Αν βγει ΟΧΙ μεθαύριο θα ξεκινήσουμε ανεπιστρόφως να ζούμε τους πιο επικίνδυνους μήνες από τότε, ίσως και χρόνια.
Και όλα αυτά για το ακροδεξιό γινάτι του κ. Τσίπρα.
Ας δούμε γιατί χρειάζεται κινητοποίηση για το ΝΑΙ.




ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο κεκτημένο βιοτικό μας επίπεδο;
Είναι το Ένστικτο της αυτοσυντήρησης του Τσιφτετέλληνα (το οποίο δεν δούλεψε τον Γενάρη, γιατί τότε σκέφτηκε κουτοπόνηρα υπέρ της πελατειακότητας), που λειτούργησε αυτές τις πιο επικίνδυνες μέρες (όπως γράφαμε χτες) από το 1974. Αφού δοκιμάστηκε το κεκτημένο του βιοτικού επιπέδου της ευρωπαϊκής μας ευημερίας. Λιγότερο και της εθνικής και δημοκρατικής μας ασφάλειας, που μύρισε αμυδρότερα ο λαός…

Το «ΌΧΙ», το αμερικάνικο «Κόμμα της Δραχμής» και ο… Νταβούτογλου!



Η σαφώς πλέον διαγραφόμενη υποστήριξη των Αμερικανών στον Τσίπρα και το τυχοδιωκτικό του εγχείρημα -που εμφανίζεται με τη μορφή μιας περίεργης “ουδετερότητας” και μιας ευμενούς στάσης του ΔΝΤ-  θα πρέπει να βάλει όλους τους σοβαρούς ανθρώπους να σκεφτούν, επιτέλους, πώς η «κυβέρνηση Τσίπρα» κατόρθωσε να φτάσει στην εξουσία και πώς εξηγούνται οι τελευταίες άκρως τυχοδιωκτικες κινήσεις της.




Από το 2012, με τα ταξίδια στην Αμερική  και  τις σχέσεις με το συνδεδεμένο με τον Σόρος, Ίδρυμα Λεβί, –το οποίο οργάνωσε τις ομιλίες και τις επαφές του στην υπερατλαντική Δύση και ως αντάλλαγμα εισέπραξε την είσοδο της συζύγου του προέδρου του ινστιτούτου Ράνιας Αντωνοπούλου στην κυβέρνηση–, ο Τσίπρας προχώρησε στην οικοδόμηση της συμμαχίας που θα του επέτρεπε να φθάσει στην εξουσία.
Κατ’ αρχάς να εκμεταλλευτεί στο εσωτερικό το αντιμνημονιακό κίνημα και τα βαθιά ριζωμένα εμφυλιοπολεμικά αισθήματα της Αριστεράς (χαρακτηριστικό είναι ένα σχόλιο αναγνώστη μας που ταυτίζει το Όχι στο δημοψήφισμα με ρεβάνς για τη Συμφωνία της… Βάρκιζας). Κατά δεύτερο λόγο, να χρησιμοποιήσει τον Σόιμπλε και την παρέα του, που εξωθούσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε στρατηγική εκδίωξης της Ελλάδας από την ΕΕ.


Ο φίλος μου ο Μήτσος ψηφίζει ΟΧΙ!!!!



Είχα μια ζωηρή συζήτηση πρωί πρωί με τον φίλο μου τον Μήτσο (συριζαίος πρώην πασόκος δημ. υπάλληλος), που είναι μέσα στη τρελή χαρά διότι αύριο ψηφίζουμε ΟΧΙ, και τη Δευτέρα ο Αλέξης τους παίρνει τα σώβρακα τους κουτόφραγκους κι αρχίζει να πέφτει το παραδάκι για τους δημόσιους υπαλλήλους (αυξήσεις, επιδόματα, κλπ).




-Είσαι έτοιμος να ψηφίσεις Μήτσε;
-Πανέτοιμος…


Αλέξη… πρόσεχε καλά!



Μια ανοιχτή επιστολή ενός πολίτη προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί αίσθηση.
Αίσθηση γιατί από ό,τι φαίνεται οργή δεν υπάρχει μόνο στο στρατόπεδο που στηρίζει την κυβέρνηση αλλά και στους άλλους πολίτες που δεν συμφωνούν με το πώς χειρίστηκε τα πράγματα η κυβέρνηση.
Αίσθηση γιατί αποδεικνύει πώς το άνευ περιεχομένου και άνευ υπαρκτού ερωτήματος δημοψήφισμα παρωδία, που προκήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας, οδεύει την κοινωνία προς σκληρό διχασμό.




Κάνουμε έκκληση, με τη σειρά μας, στον ελληνικό λαό προς ενότητα.
Να μην παρασυρθεί ο ελληνικός λαός από τους πράκτορες του χάους, από τους φρενοβλαβείς που μας οδηγούν σε εμφύλιο σπαραγμό...