4.5.15

Born to be wild...

Steppenwolf



Περί μηχανών και … Μπαρουφάκη!



Χίλια δυο του ‘χω σούρει του Μπαρουφάκη, αλλά σε μερικά πράγματα έχω κι εγώ τις κόκκινες γραμμές μου.
Γι αυτό και διαφωνώ κάθετα (και διαγώνια) με την κριτική που του άσκησε προχθές μια «διάσημη» νεοδημοκράτισσα, λέγοντας ή γράφοντας (δεν θυμάμαι) πως ο Γιάνης παλιμπαιδίζει, και φέρνοντας ως παράδειγμα γι αυτό το ότι ακόμη οδηγάει μηχανή αν και … 54 ετών!
Όπα κυρά μου… χαλάρωσε λίγο.




Και εγώ οδηγάω μηχανή, και μάλιστα ηλικιακά περνάω έναν ολόκληρο μήνα τον Δρα Μπαρουφάκη, άσχετα αν δείχνει μεγαλύτερος κι από τον μπαμπά μου. Είναι που γέρασε πρόωρα από τις ευθύνες που τον βαραίνουν (λέω εγώ)…
Παλιμπαιδισμός; Από πού προκύπτει;

Η «πρώτη φορά αριστερά»!



Άλλα περίμεναν και άλλα βλέπουν ή δεν βλέπουν.
Περίμεναν ότι μόλις ερχόταν στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ, με φόρα και ενισχυμένος από τους ένδοξους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, οι Ευρωπαίοι θα γονάτιζαν έντρομοι, προσφέροντας ταυτόχρονα γη και ύδωρ.
Περίμεναν ότι οι λαοί της Ευρώπης, και ειδικά του Νότου, θα έδραχναν την ευκαιρία που τους προσφέρει η νέα ελληνική κυβέρνηση και θα επαναστατούσαν κατά της «καθεστηκυίας τάξεως» του Βερολίνου.


Δεν είχαν καμία αμφιβολία ότι το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε άνετα να υλοποιηθεί, γιατί το Μνημόνιο έφερε την κρίση, όχι το αντίθετο.
Πίστεψαν ότι κανείς δύσπιστος και ξενέρωτος Ευρωπαίος δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στην περιφερόμενη γοητεία του υπουργού Οικονομικών.
Και φυσικά, οι Αμερικανοί, Ρώσοι, Κινέζοι περίμεναν πως και πως για να στείλουν νταλίκες με λεφτά…

Γιατί βρε γατάκια ρίξατε τη κυβέρνηση Σαμαρά;



Σύμφωνα με τις προεκλογικές σας εξαγγελίες και τις προγραμματικές σας δηλώσεις η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έπρεπε να φύγει άμεσα, οπότε  και εσείς άμεσα, μέσω του ΣΧΕΔΙΟΥ που είχατε, θα κάνατε …




«Θέλω, επίσης, να ξεκαθαρίσω ότι πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς, αμέσως μόλις συγκροτηθεί η νέα Βουλή, θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του»!!!  ΔΗΛΩΣΕΙΣ Τσίπρα…


Ήταν στραβό το κλήμα… το ‘φαγε κι ο Κατρούγκαλος…



Το ότι ο μεγαλύτερος ασθενής του σύγχρονου κράτους μας είναι το δημόσιο δεν νομίζω να βρίσκει κανέναν αντίθετο (πλην των συνδικαλισταράδων του).
Έχω γράψει ουκ ολίγες φορές πως έτσι όπως λειτουργεί το δημόσιό μας, δεν έχει καμία ελπίδα. Και όχι ατμομηχανή, αλλά μάλλον τροχοπέδη της οικονομίας μας είναι.



Είναι που είναι αρτηριοσκληρωτικό, όπως άλλωστε κάθε «γραφειοκρατία», ήρθαν και οι δεκαετίες του Πασόκ της πλέριας ισοπέδωσης, και το αποτελείωσαν.
Με αποτέλεσμα να επικρατεί η κομματοκρατία, η ασυδοσία, το βόλεμα, το αραλίκι, το ρουσφέτι, η ατιμωρησία, και όλα αυτά υπό την υψηλή προστασία των εργατοπατέρων…


To «ιερό» βραχιολάκι του Σάββα Ξηρού…



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Ο  Σάββας δεν θέλει να φορέσει το βραχιολάκι και να εκτίσει την ποινή του στο σπίτι.
Γιατί; Για θρησκευτικούς λόγους!
 Όπως και να 'χει δεν φαίνεται να βγαίνει, απογοητεύοντας υπουργούς, φίλους και οπαδούς. Κρίμα τα νομοσχέδια, οι καταλήψεις και οι άπειρες συζητήσεις στα παραδοσιακά καφενεία των αντιεξουσιαστών.

 
Περιμένοντας τον Σάββα να βγει...

Στην πραγματικότητα, ο Σάββας δεν βγαίνει από φόβο μήπως και καταλήξει στο Γκουαντάναμο!
Και ο φόβος αυτός είναι μάλλον η ίδια αιτία που οδήγησε και τον Χριστόδουλο στην επιστροφή στις φιλόξενες ελληνικές φυλακές…

Για περάστε! Όλα με 69 ευρώ!



Ιδού λοιπόν το απόσταγμα της σοφίας των οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ. Θα τσακώσουν τον πλούτο για να μπορούν να τον φορολογήσουν μέσα από τη χρήση πιστωτικών καρτών για συναλλαγές στα νησιά.
Σε όποιο νησί έχει πάνω από 3.000 κατοίκους, κάθε συναλλαγή από 70 ευρώ και πάνω να γίνεται μόνο με πιστωτική κάρτα! 



Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω.
Η... σοφία του Βαρουφάκη και των υπολοίπων με ξεπερνάει.
Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι...