18.9.18

Atmosphere...

Joy Division






Η αβάσταχτη γελοιότητα του Ηλία Ψινάκη…


Στον… δικό του, «μακάριο» κόσμο, παραμένει με προκλητικό τρόπο ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, δείχνοντας να μην έχει καν συναίσθηση της τραγικής μοίρας που χτύπησε τον τόπο του και τους δημότες του.





Σχεδόν δύο μήνες μετά τον όλεθρο με τους δεκάδες νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές από την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, ο κ. Ψινάκης μοιάζει να τα έχει ξεχάσει όλα. Σαν να μην έχει όρια η ελαφρότητα με την οποία κινείται…


Αναταράξεις στα Βαλκάνια λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών;


Είναι ένα συνηθισμένο πρωινό στα Σκόπια, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ή της Βόρειας Μακεδονίας όπως θα λέγεται σε λίγο καιρό.
Ξυπνάω σε καμπίνα μιας γαλέρας αγκυροβολημένης στον Βαρδάρη ποταμό…
«Μη ξεγελιέσαι», μου λέει κάποιος στη ρεσεψιόν, «μπορεί τώρα να μοιάζει με ξενοδοχείο, αλλά όταν έρθει η ώρα θα πλεύσουμε τον Βαρδάρη και θα κατακτήσουμε την Ελλάδα».





Στη στεριά βλέπω τη Γέφυρα των Πολιτισμών, με ατέλειωτα αγάλματα ηρώων της μακεδονικής ιστορίας, άλλων πραγματικών και άλλων κατασκευασμένων. Στη κεντρική πλατεία υπάρχει και το γιγάντιο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.
Κατευθύνομαι στο ξενοδοχείο όπου θα συναντήσω τον Janko Bacev, πρόεδρο του μικρού κόμματος Ενωμένη Μακεδονία, που είναι το μοναδικό ξεκάθαρα ρωσόφιλο κόμμα της χώρας.
Ο  Bacev αγωνίζεται εναντίον της προτεινόμενης αλλαγής της ονομασίας της χώρας. Μαζί με άλλα μικρά κόμματα θα μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα που είναι προγραμματισμένο για την 30η Σεπτεμβρίου, αλλά ο ίδιος είναι έτοιμος να κάνει πολλά ακόμη...