17.10.17

I Am Dust...

Gary Numan





«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»…

Με τον Τραμπ συναντιέται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας! Σε μια περίοδο που έχει ως χαρακτηριστικό την αστάθεια και την αβεβαιότητα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Κι αυτό αποτελεί από μόνο του είδηση.



  
Αυτή η επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ δεν είναι σαν τις άλλες.
Ούτε του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ούτε του Γεωργίου Παπανδρέου, ούτε του
Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ούτε καν των Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά...



Η επικινδυνότητα των drones…

Εδώ και αρκετά χρόνια έχουν καθιερωθεί τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), τα οποία ξεκίνησαν δειλά δειλά και πειραματικά σε επίπεδο στρατιωτικών αεροπορικών επιχειρήσεων, όπου σήμερα είναι καθεστώς (δείτε εδώ ) ενώ στην συνέχεια χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας καθώς και στο χαμηλό πλέον κόστος τους καθιερώθηκαν σχεδόν παντού, σε κάθε είδους χρήση, από απλό ερασιτεχνικό χόμπι ως από αέρος επαγγελματικές κινηματογραφήσεις, κλπ.





Έτσι φτάσαμε στο σημείο τα drones όχι μόνο να είναι διαθέσιμα σε κάποιους ειδικούς aficionados των αεροσκαφών και των πτήσεων, αλλά ακόμη και σε μικρά παιδιά, αφού κάποια πάμφθηνα μοντέλα πωλούνται ακόμη και στα ΤΖΑΜΠΟ…


Η Βόρεια Κορέα τρίζει τα δόντια στην Αμερική…

Μιλώντας χθες στην Επιτροπή Αφοπλισμού του ΟΗΕ, ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον Οργανισμό Kim Ryong δήλωσε πως η χώρα του έλπιζε σε έναν πλανήτη ελεύθερο από πυρηνικά όπλα, αλλά «η ακραία απειλητικότητα των ΗΠΑ την αναγκάζει να γίνει κι αυτή μια πλήρως πυρηνική δύναμη».



Παράλληλα προειδοποίησε πως η κατάσταση σήμερα στην κορεατική χερσόνησο είναι τόσο τεταμένη που «ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος»


1.000 ημέρες με πρωθυπουργό Τσίπρα…

Στην εποχή των Μνημονίων, ο Παπανδρέου έμεινε στην πρωθυπουργία 766 ημέρες, το διάλειμμα με τον Παπαδήμο κράτησε 188 ημέρες και ο Σαμαράς άντεξε 950 ημέρες.Πρωταθλητής ο Τσίπρας που σήμερα κατάφερε να τα... χιλιάσει. Είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας 1.000 ημέρες (και νύχτες) και συνεχίζει.




Ίσως να αναρωτιέστε: «Πώς μπόρεσε να τα καταφέρει με τόσα ψέματα που έχει πει (και συνεχίζει να λέει);», όμως αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα.
Μπορεί να υποσχέθηκε επανάσταση αλλά να έφερε την στασιμότητα, αλλά αυτό μοιάζει με λεπτομέρεια. Μπορεί να υπόσχεται περικοπές φόρων και να αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος φορομπήχτης; Μπορεί. Είναι δυνατόν να βαυκαλίζεται ότι αναδιανέμει τα εισοδήματα ενώ απλώς μοιράζει επιδόματα σε αυτούς που φτωχοποίησε; Εννοείται. Υπερφορολογεί τα συνήθη υποζύγια ενώ μιλούσε για πάταξη της φοροδιαφυγής. Ε, και;


Στρίγγοι και Βλαντάδες…

Τ​​ον μιθριδατισμό που υφίστασαι καθημερινά –στη βία, στη βλακεία, στον αμοραλισμό και ό,τι άλλο– τον καταλαβαίνεις. Ξέρεις, θέλω να πω, τι συμβαίνει και τι παθαίνεις. Ομως δεν μπορείς να κάνεις πολλά για να του αντισταθείς, διότι σου αμβλύνει σταδιακά τα αισθήματα. Ετσι, όσο και αν έχεις αντίληψη των κινδύνων, αναγνωρίζεις την πραγματικότητα της δυσάρεστης κατάστασης και συμβιβάζεσαι.




Συνηθίζεις όλα αυτά που κάποτε σε προσέβαλαν και σε έκαναν να θυμώνεις. Στο κάτω κάτω, η ζωή πρέπει να συνεχιστεί – πώς να το κάνουμε; Αν ένας Ευρωπαίος αποφασίσει να ζήσει στο Νεπάλ, μετά από λίγο θα έχει συνηθίσει να βλέπει τις πιο αποτρόπαιες μορφές αναπηρίας γύρω του χωρίς να ταράζεται. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε όσους πιστεύουν στις δυνατότητες της Ελλάδας ως ευρωπαϊκής χώρας, αλλά συμβαίνει να ζουν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…