17.10.17

Η Βόρεια Κορέα τρίζει τα δόντια στην Αμερική…

Μιλώντας χθες στην Επιτροπή Αφοπλισμού του ΟΗΕ, ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον Οργανισμό Kim Ryong δήλωσε πως η χώρα του έλπιζε σε έναν πλανήτη ελεύθερο από πυρηνικά όπλα, αλλά «η ακραία απειλητικότητα των ΗΠΑ την αναγκάζει να γίνει κι αυτή μια πλήρως πυρηνική δύναμη».Παράλληλα προειδοποίησε πως η κατάσταση σήμερα στην κορεατική χερσόνησο είναι τόσο τεταμένη που «ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος»
Σημείωσε επίσης ότι ολόκληρη η ενδοχώρα της Αμερικής βρίσκεται εντός βεληνεκούς των κορεατικών πυραύλων, και πως αν οι ΗΠΑ τολμήσουν να εισβάλλουν ακόμη και σε ένα μόνο εκατοστό του εδάφους της χώρας του τότε αυτή θα ανταποδώσει προκαλώντας μια ιδιαίτερα  σκληρή τιμωρία στους εχθρούς της σε οποιαδήποτε περιοχή του πλανήτη θελήσει. Προειδοποίησε επίσης ότι η χώρα του έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει πυρηνικά σε διάφορες ακτίνες δράσης, πως διαθέτει ατομική αλλά και βόμβα υδρογόνου, και πως επίσης διαθέτει πάρα πολλούς διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ικανούς να σπείρουν πυρηνικό όλεθρο στους Αμερικάνους. Στη συνέχεια ο Ryong τόνισε ότι όσο συνεχίζει να υφίσταται η αμερικανική απειλή απέναντι στη Β. Κορέα, αυτή δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις.
Από πλευράς ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών  Rex Tillerson δήλωσε πως παρά τις απειλές της Βόρειας Κορέας, η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες συμβιβασμού «μέχρι να πέσει η πρώτη βόμβα».
Βέβαια, όπως αναφέρει το CNN, Βορειοκορεάτης διπλωμάτης δήλωσε πως η χώρα του δεν έχει αποκλείσει την διπλωματική διαπραγμάτευση, όμως πριν καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών θα πρέπει πρώτα να έχει τελειοποιήσει έναν νέο διηπειρωτικό πύραυλο που θα έχει τη δυνατότητα να πλήξει με ακρίβεια τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.
Εν τω μεταξύ οι αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Β. Κορέας που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ συνεχίζονται, και μάλιστα επεκτείνονται με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν να δηλώνει πως και η χώρα του διακόπτει πλέον τις οποιεσδήποτε επαφές με την Βόρεια Κορέα, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις ισχύουσες αποφάσεις του ΟΗΕ.


S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου