15.11.15

Miss Serajevo...

U 2 & Luciano Pavarotti




Η Ευρώπη αλλάζει για τα καλά…



Πόσος καιρός θα χρειαστεί για να ραγίσει ο ευρωπαϊκός φιλελευθερισμός;
Σήμερα ίσως δεν είναι κατάλληλη η στιγμή για προβλέψεις. Η ακρότητα του θυμού ωθεί τους πολιτικούς και τους πολίτες να φλερτάρουν με εξίσου ακραίες απαντήσεις.




Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, η ευρωπαϊκή αντίδραση στην τρομοκρατία δεν ήταν καθόλου ακραία. Παρά τις περί αντιθέτου προβλέψεις, οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν μεταμορφώθηκαν σε αστυνομικά κράτη. Δεν υπήρξαν αντίποινα ή πογκρόμ εναντίον των Μουσουλμάνων. Οι χώρες της ΕΕ, και η Βρετανία, παρέμειναν ελεύθερες κοινωνίες. Κράτη για τα οποία μπορούμε να είμαστε περήφανοι, παρά τις ελλείψεις και τις καταχρήσεις που υφιστάμεθα.
Οι άνθρωποι που δραπετεύουν από τον πραγματικό τρόμο γνωρίζουν την αληθινή μας κατάσταση πολύ καλύτερα από εμάς. Δραπετεύουν  στην Ευρώπη και όχι από την Ευρώπη...

Το Παρίσι της Αθήνας …



Η Ελλάδα ήταν πάντα μια χώρα τράνζιτ, μια χώρα σταυροδρόμι, όπου γίνονταν συναντήσεις και οσμώσεις ανθρώπων διαφορετικών πολιτισμών, θρησκειών, γλωσσών και αντιλήψεων. Άλλοτε τα κέρδη ήταν μεγάλα και άλλοτε μικρά από αυτές τις συναντήσεις, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που οι ζημιές ήταν τόσο βαριές ώστε για να ανακάμψουν οι τοπικές κοινωνίες να περάσουν αιώνες.



Στη φάση που ζούμε, πάντως, τα γκέτο εθνοτήτων που δεν υιοθετούν τις δικές μας αντιλήψεις για τη ζωή βρίσκονται όχι στα προάστια αλλά στο κέντρο της Αθήνας, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη Βουλή...  

Το Matrix επεκτείνεται…



Μέσα σε μια μόλις ώρα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, και χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, κυκλοφόρησε η εκδοχή (σαν γραμμένη σε πέτρα) ότι υπεύθυνη ήταν η ISIS! Έτσι λειτουργεί η προπαγάνδα.
Όταν θέλει η Δύση πάντα πετυχαίνει, αφού ο κόσμος έχει συνηθίσει να την ακολουθεί.




Εξεπλάγην όμως όταν είδα τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία να βοηθάνε κι αυτά  στην εξάπλωση της επίσημης εκδοχής για τις επιθέσεις, παρά το γεγονός ότι η ίδια η Ρωσία έχει υποφέρει τα πάνδεινα από στημένες ψεύτικες ιστορίες.
Ξέχασαν τα ρωσικά ΜΜΕ το ΜΗ-17; Μόλις ανακοινώθηκε ότι το μαλαισιανό αεροπλάνο είχε χτυπηθεί από ρωσικό πύραυλο πάνω από την ανατολική Ουκρανία από πλευράς αποσχιστών, το φταίξιμο έπεσε στη Ρωσία. Και εκεί παραμένει παρά το ότι ακόμη δεν υπάρχουν αποδεικτικά  στοιχεία…


Είμαστε όλοι εν δυνάμει στόχοι των τζιχαντιστών!



Οι ειδήσεις από το Παρίσι έφτασαν στη Νέα Υόρκη με τη δύση του ηλίου, την ώρα που ο κόσμος επέστρεφε σπίτι του από τη δουλειά, ή γέμιζε τα μπαρ και τα ρεστοράν της πόλης.
Στην εποχή μας όμως, δεν χρειάζεται να μαζευόμαστε σε κάποια κεντρική πλατεία ή να παρακολουθούμε κάποια έκτακτη ειδησεογραφική εκπομπή για να μάθουμε τα νέα… Σήμερα μαθαίνουμε τις τραγωδίες ένας ένας, μέσα από τα κινητά μας τηλέφωνα.




Ο καλύτερος τρόπος να παρακολουθεί κάποιος τις εξελίξεις είναι μέσα από το τουίτερ, όπου οι αναρτήσεις των αυτοπτών μαρτύρων επαναδημοσιεύονταν από δημοσιογράφους στο φέισμπουκ. Οι Νεοϋορκέζοι με φίλους στη γαλλική πρωτεύουσα έψαχναν στα σόσιαλ μίντια για να μάθουν νέα τους…


Μισό αιώνα μετά, οι λύκοι επιστρέφουν στην Πάρνηθα!



Έπειτα από 50 χρόνια απουσίας, ένας κορυφαίος θηρευτής επιστρέφει στα παλιά λημέρια του: αυτόματες υπέρυθρες κάμερες που αφέθηκαν στο ύπαιθρο κατέγραψαν μια αγέλη λύκων στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, ανακοίνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ.


 
Η παρουσία της αγέλης, αποτελούμενης από 7 ή 8 άτομα, είναι μια σπάνια καλή είδηση για το ορεινό οικοσύστημα της περιοχής, τονίζει η οργάνωση.


Kαθένας με την τρέλα του…



Εφτά δισεκατομμύρια νοματαίοι πάνω από τους πεθαμένους στο Παρίσι - κι άλλες τόσες διαφορετικές ανθρώπινες ατζέντες να βουτάνε στο φρέσκο αίμα τους.  




Ο ευσεβής μουσουλμάνος οδύρεται να αποδείξει πως δεν είναι αυτό το Ισλάμ.
Ο ευσεβής χριστιανός βιάζεται να δείξει πως δεν είναι μουσουλμάνος.
Ο συντηρητικός δεξιός ωρύεται ότι πολύ αργήσαμε να περάσουμε κάθε μελαψό άνθρωπο από ένα μπάνιο χλωρίνης (κατά προτίμηση πολύωρο και με το κεφάλι μέσα)…