6.8.19

Γιατί τόση εχθροπάθεια κατά Σαμαρά;


Τρία πράγματα συνέβαλαν στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ:
·       Πρώτον: Η πλήρης αποτυχία της διακυβέρνησης Τσίπρα! Η φορο-καταιγίδα που επέβαλε και οι λαθρομετανάστες που έφερε και τα hot spots-κολαστήρια που δημιούργησε και η ανομία που θέριεψε επί των ημερών του και η στασιμότητα στην οποία οδήγησε την οικονομία και η «αποικία χρέους» που δημιούργησε (μέχρι το 2060 και βάλε).
Η πλήρης κυβερνητική επιτυχία του, λοιπόν, ήταν το ένα…
Αλλά δημιούργησε και «αμυντικοί μηχανισμούς» για να το συγκρατήσει:
Οι διορισμοί που έκανε (δεκάδες χιλιάδες «τακτοποιήσεις» ημετέρων),τα χρήματα που μοίρασε προεκλογικά (αργότερα θα πληρώσουμε το λογαριασμό),τα ψέματα που είπε (και πολλά έμεναν αναπάντητα)και οι μηχανισμοί χειραγώγησης που δημιούργησε, στα ΜΜΕ στο διαδίκτυο, ακόμα και στη Δικαιοσύνη.





·       Το δεύτερο που οδήγησε στην ήττα του ήταν το Μακεδονικό. Κανείς δεν περίμενε εκατομμύρια Έλληνες να βγουν στους δρόμους. Ακόμα και δικοί του ψηφοφόροι…
Κι όχι μόνο στη Μακεδονία - σε όλη την Ελλάδα.
Κι όχι μόνο μια φορά - συνεχώς επί ένα χρόνο περίπου.
Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε τέτοιας κλίμακας αυθόρμητη κινητοποίηση λαού στην Ελλάδα. Ποτέ!
Τις τελευταίες δεκαετίες μόνο το Μακεδονικό κατέβασε τόσο πολλούς. Περισσότερους από κάθε άλλη αφορμή.
Περισσότερους απ’ όλες τις άλλες αφορμές μαζί, όλα τα προηγούμενα χρόνια μαζί.
(Εκλογικά αυτό δεν φάνηκε όσο θα μπορούσε στις 7 Ιουλίου. Είτε γιατί υπάρχουν οι «στρεβλώσεις» της κάλπης - πολλοί δεν πήγαν να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές εφησυχασμένοι, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε «πανστρατιά» των δικών του - υπήρξαν και πολιτογραφήσεις λαθρομεταναστών υπήρξε και μαζική «εξαγορά» ειδικών πληθυσμιακών ομάδων κλπ…)


Ο Τραμπ απασφάλισε εναντίον του Μαδούρο…


Χθες συνέβη κάτι που έχει να συμβεί από τη δεκαετία του 1980.
Την ώρα που εμείς απολαμβάναμε το «γελαστό παιδί» να τα χώνει στον Κυριάκο από του βήματος της βουλής, ντυμένος μάλιστα σαν Αργεντίνος ζιγκολό του μεσοπολέμου, να τον κατακεραυνώνει για το πώς δεν έκανε την χώρα μας ακόμη Ελβετία, αν και πέρασε σχεδόν έναν μήνας από τότε που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία… εκείνη την ώρα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε το «πάγωμα» όλων των οικονομικών συναλλαγών με το δημόσιο της Βενεζουέλας, καθώς και το πάγωμα όλων των περιουσιακών της στοιχείων στις ΗΠΑ.





Μια κίνηση που βάζει τη Βενεζουέλα στην ίδια μοίρα με τη Κούβα, τη Συρία, τη Βόρεια Κορέα, και το Ιράν…