6.8.19

Γιατί τόση εχθροπάθεια κατά Σαμαρά;


Τρία πράγματα συνέβαλαν στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ:
·       Πρώτον: Η πλήρης αποτυχία της διακυβέρνησης Τσίπρα! Η φορο-καταιγίδα που επέβαλε και οι λαθρομετανάστες που έφερε και τα hot spots-κολαστήρια που δημιούργησε και η ανομία που θέριεψε επί των ημερών του και η στασιμότητα στην οποία οδήγησε την οικονομία και η «αποικία χρέους» που δημιούργησε (μέχρι το 2060 και βάλε).
Η πλήρης κυβερνητική επιτυχία του, λοιπόν, ήταν το ένα…
Αλλά δημιούργησε και «αμυντικοί μηχανισμούς» για να το συγκρατήσει:
Οι διορισμοί που έκανε (δεκάδες χιλιάδες «τακτοποιήσεις» ημετέρων),τα χρήματα που μοίρασε προεκλογικά (αργότερα θα πληρώσουμε το λογαριασμό),τα ψέματα που είπε (και πολλά έμεναν αναπάντητα)και οι μηχανισμοί χειραγώγησης που δημιούργησε, στα ΜΜΕ στο διαδίκτυο, ακόμα και στη Δικαιοσύνη.





·       Το δεύτερο που οδήγησε στην ήττα του ήταν το Μακεδονικό. Κανείς δεν περίμενε εκατομμύρια Έλληνες να βγουν στους δρόμους. Ακόμα και δικοί του ψηφοφόροι…
Κι όχι μόνο στη Μακεδονία - σε όλη την Ελλάδα.
Κι όχι μόνο μια φορά - συνεχώς επί ένα χρόνο περίπου.
Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε τέτοιας κλίμακας αυθόρμητη κινητοποίηση λαού στην Ελλάδα. Ποτέ!
Τις τελευταίες δεκαετίες μόνο το Μακεδονικό κατέβασε τόσο πολλούς. Περισσότερους από κάθε άλλη αφορμή.
Περισσότερους απ’ όλες τις άλλες αφορμές μαζί, όλα τα προηγούμενα χρόνια μαζί.
(Εκλογικά αυτό δεν φάνηκε όσο θα μπορούσε στις 7 Ιουλίου. Είτε γιατί υπάρχουν οι «στρεβλώσεις» της κάλπης - πολλοί δεν πήγαν να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές εφησυχασμένοι, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε «πανστρατιά» των δικών του - υπήρξαν και πολιτογραφήσεις λαθρομεταναστών υπήρξε και μαζική «εξαγορά» ειδικών πληθυσμιακών ομάδων κλπ…)



Το Μακεδονικό όμως, άφησε βαθύ τραύμα στις ψυχές του κόσμου. Κι αυτό θα φανεί στο μέλλον ακόμα περισσότερο.
Ήταν το «προπατορικό αμάρτημα της Αριστεράς», από το οποίο δεν «ξεπλύθηκε» ποτέ! Τώρα ήλθε και ξανά-βούτηξε.
Με τον «κόσμο» - τη μαζική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού - καθαρά και μετωπικά απέναντί της.
·       Και τρίτον, η σκευωρία Novartis! Που γύρισε μπούμερανγκ σε βάρος των σκευωρών κι έδωσε την εντύπωση σε ευρύτατο μέρος της αστικής κοινωνίας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ενοχοποιήσει αθώους, να εξοντώσει ηθικά τους αντιπάλους του, να τρομοκρατήσει κάθε διαφωνούντα και να αλλάξει το ίδιο το πολίτευμα.
Να το παραδεχθούμε: Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοίμαζε προσεκτικά τη στρατηγική του.
·       Η ίδια η κυβερνητική αποτυχία του δεν έφτανε – από μόνη της - να τον οδηγήσει σε μεγάλη ήττα. Αν και μετά το Μάτι, τα πράγματα σκούρυναν πολύ για τον Τσίπρα και την παρέα του, ο ίδιος επέλεγε να φορτώνει όλες τις αποτυχίες του στους… «αντιπάλους» του, ενώ την ίδια στιγμή εξαγόραζε με προεκλογικούς μποναμάδες όσους μπορούσε περισσότερους.
Έφτιαχνε τον «εφεδρικό στρατό» του προσεκτικά.
·       Ταυτόχρονα, με τo Μακεδονικό επιδίωκε να διασπάσει την αντιπολίτευση. Θεωρούσε βέβαιο ότι η ΝΔ θα «έσπαγε» σε μια δήθεν «μετριοπαθή» τάση, που θα ψήφιζε την Συμφωνία των Πρεσπών - και σε μια δήθεν «εθνικιστική τάση», που θα την καταψήφιζε! Με το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι να σέρνονται πίσω από την κατάπτυστη Συμφωνία, που θα πέρναγε έτσι στη Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία.
Ομολογημένα πια, αυτό ήταν το σχέδιό του:
Δεν έφτιαχνε μόνο τις «εφεδρείες» για τη μεγάλη προεκλογική «αντεπίθεση». Ταυτόχρονα θα διασπούσε και τους αντιπάλους του - ή μάλλον έτσι νόμιζε.
·       Και τέλος τρομοκρατούσε τους πάντες με τη Novartis. Που έβαλε στο στόχαστρο τους τέσσερις κορυφαίους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι επέμεναν να αμφισβητούν τα ψέματά του και να καταγγέλλουν το καταστροφικό του έργο. 

Και ποιοι ήταν αυτοί; Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Κι αυτοί βρέθηκαν στο επίκεντρο της σκευωρίας Novartis.
Δεν έφτιαχνε μόνο τις δικές του εφεδρείες για τη μεγάλη προεκλογική του «αντεπίθεση» (με τα εκτεταμένα επιδόματα και τις εξαγορές ψήφων).
Δεν διασπούσε μόνο του αντιπάλους του (με το Μακεδονικό).
Τρομοκρατούσε, ταυτόχρονα, και κάθε άλλο, στέλνοντας το μήνυμα:
·       Αφού σέρνω στα δικαστήρια με στημένους ψευδομάρτυρες και σπιλώνω κατά βούλησιν πρώην πρωθυπουργούς, πρώην αρχηγούς κομμάτων και τον Κεντρικό Τραπεζίτη, καθίστε καλά – γατάκια - γιατί όποιος μου κουνηθεί και τον βάλω στο μάτι, δεν γλιτώνει! Κανείς σας…
Το σχέδιο ήταν «σατανικό»έμοιαζε αδυσώπητο! Αλλά απέτυχε παταγωδώς...
·       Τα ψέματα δεν άλλαξαν την άθλια εικόνα της διακυβέρνησης (ιδιαίτερα μετά το Μάτι).
·       Το γεγονός ότι το μνημόνιο που μας έσυρε ο Τσίπρας ήταν το χειρότερο και εντελώς αχρείαστο, το κατάλαβε τελικά η πλειοψηφία του κόσμου. (Τώρα το ομολογούν ανοικτά ακόμα κι όσοι παίνευαν τον Τσίπρα τότε…)
·       Η Νέα Δημοκρατία δεν διασπάστηκε για το Μακεδονικό! Αντίθετα και το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Κι έτσι ο Τσίπρας αναγκάστηκε να επιβιώσει με μιαν ισχνή και ασταθή δεδηλωμένη… «κουρελού», ελάχιστων εξωνημένων βουλευτών άλλων κομμάτων.
·       Τέλος, η Novartis γύρισε μπούμερανγκ. Η μάχη των εντυπώσεων χάθηκε για το ΣΥΡΙΖΑ, νωρίς-νωρίς. Η εικόνα που δημιουργήθηκε εξ αρχής ήταν πως το πράγμα μύριζε για «στημένο».
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της ΣΥΡΙΖΑίκης προπαγάνδας, αντί ο κόσμος να κουβεντιάζει «ποιος τα πήρε», άρχισε πια να κουβεντιάζει «ποιος ήταν ο Ρασπούτιν που το έστησε»…
Κεντρικό πρόσωπο στην πλήρη αποτυχία του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς.
·       Αυτός είχε εγκαίρως προειδοποιήσει – ήδη με το προεκλογικό σποτάκι της ΝΔ τον Ιανουάριο του 2018 – ότι ο Τσίπρας θα μας πάει σε νέο μνημόνιο.
Και μας πήγε σε νέο μνημόνιο.
·       Ο Σαμαράς είχε προειδοποιήσει ότι μας πάνε σε φοροκαταιγίδα και νέες μειώσεις συντάξεων.
Και ήλθε επί ΣΥΡΙΖΑ άνευ προηγουμένου φοροκαταιγίδα και πρόσθετες μειώσεις συντάξεων (που προηγουμένως οι δανειστές ΔΕΝ τις ζητούσαν…).
·       Ο Σαμαράς προειδοποιούσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει τα σύνορα και θα έλθουν λεφούσια λαθρομεταναστών. Κι αυτό ακριβώς συνέβη.
·       Ο Σαμαράς προειδοποιούσε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «ιδιαίτερες σχέσεις» και με τους κουκουλοφόρους και με τους καταδικασμένους τρομοκράτες. Κι ότι θα έφτιαχνε κόκκινο παρακράτος από τάγματα εφόδου και γενικευμένη ανομία.
Κι επαληθεύθηκε πλήρως! Και σε αυτό…
·       Ύστερα ο Σαμαράς υπήρξε κομβικός να εμπνεύσει τον κόσμο που ήθελε να αντισταθεί για το Μακεδονικό, να τον πλησιάσει, να εμποδίσει να εκμεταλλευτούν το εθνικό φρόνημα οι ακραίοι και οι πατριδοκάπηλοι.
Να κρατήσει ζωντανή και ισχυρή τη σχέση της ΝΔ με αυτό το πλειοψηφικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας (σχέση που κάποιοι ανόητοι κατά καιρούς τραυμάτισαν).
Ταυτόχρονα η συνεννόηση Αντώνη Σαμαρά-Κυριάκου Μητσοτάκη απέτρεψε κάθε φιλοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει ρήγμα μέσα στην ΝΔ. Ενώ έφερε κοντά τους και το κλυδωνιζόμενο ΚΙΝΑΛ. Οι δύο τους έδειξαν τότε, μοναδικό ρεαλισμό και ωριμότητα.
·       Τέλος, ο Σαμαράς έδωσε τα ρέστα του στη Novartis. Πρώτος κατάγγειλε ότι είναι σκευωρία και μάλιστα η μεγαλύτερη και πιο… βλακώδης από συστάσεως Ελληνικού κράτους.
Τους είπε κατάμουτρα στη Βουλή: είστε συμμορία (με όμικρον) δηλαδή εγκληματική ομάδα που συνωμοτήσατε να μας σπιλώσετε, αλλά είστε και συμ-μωρία (με ωμέγα), δηλαδή συνεταιρισμός ηλιθίων, που δε νογάτε μια σκευωρία της προκοπής να στήσετε...
Κι εκεί τους τελείωσε και το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα».
Ο αστικός μύθος έλεγε πως οι Αριστεροί μπορεί να μην είναι καλοί στη διακυβέρνηση, αλλά είναι «άσσοι» στη συνωμοσία κατά των αντιπάλων τους.
Ο Σαμαράς κουρέλιασε κι αυτόν τον μύθο.
Μαλάκες αποδείχθηκαν! Απίστευτοι μαλάκες...
Ήδη οι κατηγορίες των κουκουλοφόρων μαρτύρων μπήκαν στο αρχείο για τους περισσότερους «κατηγορούμενους».
Και σύντομα θα μπουν και για τους υπόλοιπους.
Σήμερα αρχειοθετήθηκαν – δηλαδή απορρίφθηκαν ολοκληρωτικά – οι κατηγορίες κατά Σαμαρά!
Αρχειοθετήθηκαν, γιατί δεν βρέθηκε τίποτε απολύτως σε βάρος του, όπως και σε βάρος των υπολοίπων. Όσο κι αν διερευνήθηκαν τα πάντα, λογαριασμοί του ίδιου, συγγενικών του προσώπων, συνεργατών του, περιουσιακά πόθεν έσχες δικά του και «κοντινών» του - τα πάντα.
Αρχειοθετήθηκαν και για ένα λόγο ακόμα: Διότι αποδείχθηκε ότι οι αρχικές κατηγορίες των κουκουλοφόρων μαρτύρων ήταν εξωφρενικοί και αστήρικτοι ισχυρισμοί, που κανονικά θα έπρεπε να έχουν απορριφθεί εξ αρχής.
Και τώρα βέβαια πρέπει να μάθουμε ποιοι έστησαν αυτή τη σκευωρία.
Διότι οι σκευωρίες ΔΕΝ προκύπτουν από μόνες τους! Κάποιος τις στήνει.
Δεν μαζεύονται ξαφνικά ένας απολυμένος υπάλληλος και μια απολυμένη γραμματέας της Novartis και σκέφτονται: τι θα κάνουμε τώρα, δεν πάμε να εμπλέξουμε… δύο πρώην Πρωθυπουργούς, εφτά πρώην υπουργούς και τον Κεντρικό Τραπεζίτη σε μια κραυγαλέα συνωμοσία;
Κάποιος τους έβαλε. Πιθανότατα και κάποιος τους εκβίασε. Κάποιος τους έδωσε «εγγυήσεις». Και σίγουρα κάποιος του δασκάλεψε.
·       Kι ακόμα, δεν αντέχει μια τόσο κακοστημένη ιστορία χωρίς να την στηρίξουν και να την καλύψουν, δικαστικοί λειτουργοί. Με τις εντολές ποιών το έκαναν; Με τις πλάτες ποιών πήγαν να το επιβάλλουν;
Αυτά όλα τα θα τα μάθουμε. Γιατί, όπως έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο Σαμαράς…
Θα τους πάει ως το τέλος!
Its show time!

Θανάσης Κ.


ΥΓ.1 Πάντως, εδώ που τα λέμε, είχε δίκιο ο Τσίπρας να μισεί τόσο το Σαμαρά.
Χάλασε όλα τα σχέδιά του Τσίπρα, γύρισε μπούμερανγκ σε βάρος του Τσίπρα όλα τα τεχνάσματά του.
Κι ακόμα ο Τσίπρας δεν αντέχει στην κριτική μαζί του.
Και τέλος ο Σαμαράς απέδειξε ότι και στις πιο αντίξοες περιστάσεις, αν πας να τον ζορίσεις, είναι αδυσώπητος αντίπαλος.
Ο Τσίπρας δεν ήξερε με ποιόν τα έβαζε.
Τώρα αρχίζει να υποπτεύεται.
Σε λίγο θα το εμπεδώσει πλήρως.

ΥΓ.2 Τώρα έχει κι άλλο λόγο να μισεί το Σαμαρά ο Τσίπρας. Ήταν ο Σαμαράς που στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αρχηγία της ΝΔ. Κι έκλεισε το δρόμο – στην πράξη τιμώρησε – σε κάτι επίδοξους «γεφυροποιούς» που υπήρχαν.

ΥΓ.3 Έχει κι ένα ακόμα λόγο ο Τσίπρας να τον μισεί:
Η τελευταία ομιλία Σαμαρά στη Βουλή άρχισε και τέλειωσε με μια φράση:
--Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική!
Κι έτσι διέσωσε ο Σαμαράς την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή (αλλά και του Ανδρέα Παπανδρέου), που ο Τσίπρας προσπαθούσε να αμαυρώσει και να πετάξει στα σκουπίδια.
Διέσωσε και την Ιστορική Μνήμη ενός ολόκληρου λαού, που ο Τσίπρας (μαζί με τον Κοτζιά) προσπαθούσε να σβήσει.
Και ενέγραψε υποθήκες για τη Λύτρωση στο Μέλλον.
Γιατί η Ελληνικότητα της Μακεδονίας πέρασε πολλά στους αιώνες, αλλά άντεξε. Και θα δικαιωθεί στο τέλος.

1 σχόλιο:

  1. Κρινιώ Καλογερίδου6 Αυγούστου 2019 στις 10:01 μ.μ.

    Μπράβο Θανάση Κ!.. Είναι απ' τα καλύτερα δικά σου που έχω διαβάσει!.. Τεκμηριώνεις τα επιχειρήματά σου με ξεκάθαρο και άμεσο τρόπο!.. ΚΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή