1.8.17

Take Me Somewhere Nice...

Mogwai






Σε απελπισία ο Τσίπρας…



Οταν ένας πρωθυπουργός δίνει συνέντευξη σε μια ξένη εφημερίδα και το απόσταγμα της συνέντευξής του -αυτό που δίνει τους τίτλους και τον τόνο- είναι η λαθολογία, τότε αυτός ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε απελπισία.




Οσο κι αν πασχίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ν' αφήσουν πίσω όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015, με την καθιερωμένη σε ανάλογες περιστάσεις φράση: «αυτά κρίθηκαν στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015», βρίσκονται συνεχώς αναγκασμένοι να απολογούνται για τα πεπραγμένα τους το πρώτο εξάμηνο του 2015, τότε που παρουσίασαν το σίριαλ «Σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές»...


Τραμπ εναντίον Μαδούρο…


Η κυβέρνηση Τραμπ προχώρησε χθες σε μια αιφνιδιαστική κίνηση επιβολής οικονομικών κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας, μετά την προχθεσινή εκλογική διαδικασία στη νοτιοαμερικανική αυτή χώρα, που έδωσε στον πρόεδρο Μαδούρο απεριόριστη πολιτική ισχύ.




Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χθες την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να επιβάλλει κυρώσεις, μια μόλις ημέρα μετά τις εκλογές στη Βενεζουέλα οι οποίες θα επιτρέψουν στο κόμμα του Μαδούρο να αναθεωρήσει κατά το δοκούν το Σύνταγμα της χώρας…

Ένας άγνωστος ήρωας…



Αυτή είναι μια φωτογραφία ενός ανατολικογερμανού στρατιώτη που βοηθάει ένα μικρό αγοράκι να περάσει το τοίχος του Βερολίνου την μέρα που αυτό στήθηκε.



Ένα μικρό παιδί, που ξέμεινε πίσω μέσα στο χάος που προκλήθηκε όταν ατέλειωτα πλήθη και  οικογένειες βρέθηκαν σε δυο διαφορετικές πλευρές των συνόρων. Ο νεαρός στρατιώτης κοιτάει με τρόμο πίσω του, δακρυσμένος, αλλά επίμονος…

Γιατί είναι, βλέπεις, ο άνθρωπός μας...



"Χρόνια και χρόνια με τυραννάει
κι ούτε μια στάλα δεν με πονάει
γιατί;
Και με βαριέται και με άλλες πάει
και μού τα παίρνει και με χτυπάει
γιατί;" 
Οι στίχοι είναι από το τραγούδι "Ο Άνθρωπός μου", σε μουσική Θεοφανίδη και στίχους Τραϊφόρου-Βασιλειάδη, το οποίο -ερμηνευμένο σπαρακτικά από τη Σοφία Βέμπο- έκανε καταπληκτική επιτυχία το 1956 που κυκλοφόρησε και έμεινε κλασσικό. 




Οι στίχοι θα μπορούσαν να έχουν γραφτεί από τον Αλέξη Τσίπρα. Απαριθμούν τα δεινά των Ελλήνων επί της διακυβέρνησής του: "Και ζω κοντά του μες στη μιζέρια, χειμώνες τώρα και καλοκαίρια..." Το δε ρεφρέν αποτελεί τον διακαή πόθο του πρωθυπουργού μας, που προσδοκά να επαληθευτεί στις κάλπες, οψέποτε εκείνες στηθούν: "Μα τον λατρεύω κι είναι το φως μου, γιατί είναι -βλέπεις- ο άνθρωπός μου!"