22.10.17

The Ghost in You...

Psychedelic Furs







Τα σκυλιά του πολέμου…

Ολοι ξέρουμε τι στ' αλήθεια συμβαίνει, οπότε απλά ας γελάσουμε ha-ha σε σωστά αγγλικά. Προβάλλεται στη ΝOVA η ομώνυμη κωμωδία («Τα σκυλιά του πολέμου»), όπου δύο σχετικά νεαροί, ένας αδύνατος και ένας εύσωμος παρεμπιπτόντως, μπαίνουν μέσω Ιντερνετ στις προμήθειες του Πενταγώνου, αρχίζουν με ψίχουλα και καταλήγουν χωρίς να το καταλάβουν σε ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ. Ετσι γίνονται στόχος απρόβλεπτων και πολύ επικίνδυνων αντιπάλων. Να μην πω το τέλος, γιατί δεν είναι πολύ happy, αλλά κάποιοι μπορεί να δουν έναν συσχετισμό με την παραγγελιά των... 1,1 έως 2,5 δισ. ευρώ που έκαναν στον Τραμπ οι Συριζαίοι μπατίρηδες επενδυτές κατά την πολυσυζητημένη επίσκεψη στον Λευκό Οίκο. Λάθος μέγα.





Ατυχής ο παραλληλισμός. Η δική μας υπόθεση είναι πιο κωμική, αλλά και συγχρόνως πιο τραγική. Γιατί ενώ στη χολιγουντιανή κωμωδία οι δύο νεόκοποι έμποροι όπλων κερδίζουν εκατομμύρια, εδώ ξοδεύουν δισεκατομμύρια από τα χρήματα των γδαρμένων φορολογούμενων Ελλήνων κάνοντας... μια τρύπα στο νερό!!!



Σε λίγο θα απαγορευτούν και τα λάπτοπ στα αεροπλάνα…

Τον περασμένο Μάρτιο οι ΗΠΑ επέβαλλαν μια γενική απαγόρευση στη μεταφορά φορητών Η/Υ στις καμπίνες των  επιβατικών αεροσκαφών, με την Turkish Airways να πετυχαίνει την εξαίρεσή της, αφού απέδειξε ότι χρησιμοποιεί αξονικούς τομογράφους για να εξετάζει κάθε λάπτοπ πριν αυτό μπει σε αεροσκάφος.




Η απαγόρευση ισχύει για λάπτοπς, τάμπλετς, νέτμπουκς, κλπ. για τις πτήσεις χωρίς ενδιάμεση στάση προς την Αμερική, από επτά, προς το παρόν,  διεθνή αεροδρόμια: Amman, Kuwait City, Cairo, Jeddah και Riyadh,  Casablanca, και Doha. Ο λόγος της απαγόρευσης είναι ο φόβος μη τυχόν ο ISIS ή κάποια άλλη τρομοκρατική οργάνωση καταφέρει να περάσει εκρηκτικά μέσα σε αεροπλάνο χρησιμοποιώντας κάποια ηλεκτρονική συσκευή…


Από το κλέος... στα κλάματα…

Ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό ακούμε από διάφορες πλευρές μηνύματα αφύπνισης της ελληνικής κοινωνίας. Κορυφαίοι πολιτικοί, οικονομολόγοι, άνθρωποι του πνεύματος (αν υπάρχουν τέτοιοι) εκπέμπουν σήματα κινδύνου για τη χώρα. Δεν είναι μόνο τα οικονομικά προβλήματα που αναδεικνύουν αλλά είναι κι ένας γενικότερος ξεπεσμός της κοινωνίας, μια ηθική κατάπτωση και ταυτόχρονα η προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό ως μια χώρα τριτοκοσμική.




Μπορεί να ήταν και στο παρελθόν, ωστόσο, τον τελευταίο καιρό είναι μια κατάσταση, μια εικόνα που προσβάλλει τα εκατομμύρια των Ελλήνων που είναι μορφωμένοι, κοσμοταξιδεμένοι, πολίτες του κόσμου κι όχι κλεισμένοι στο καβούκι τους…


Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος…

Η περίληψη της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ είναι μία: Για άλλη μια φορά κάποιος πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Από εκεί και πέρα το «φροντιστήριο πολιτικής συμπεριφοράς» συνεχίζεται. Πλέον ο λογαριασμός των «διδάκτρων» ανέβηκε κατά $2,4 δις. Βέβαια, καλόπιστα μέλη του «Π» και γνώστες του αντικειμένου παρατηρούν ότι όντως υπήρχε αδήριτη ανάγκη εκσυγχρονισμού της αιχμής του δόρατος της ΠΑ.




Είναι περίεργο όμως το πως ΑΥΤΟ ειδικά το αιματηρό θέμα, αυτή η τεράστια δαπάνηπροέκυψε τόσο ξαφνικά τη συγκεκριμένη στιγμή της επίσκεψης (γιατί συζητήσεις γινόταν και πολύ έντονες εντός των τειχών από ειδικούς και μη). Και τούτο διότι δεν γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο θέμα ανήκε εξ αρχής στην ατζέντα της επίσκεψης και απλά δεν κρίθηκε σκόπιμο να προβληθεί(…) ή εάν εισήλθε εμβόλιμα, αφού ο πρωθυπουργός είχε πατήσει το πόδι του στις ΗΠΑ(!!!)…