22.10.17

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος…

Η περίληψη της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ είναι μία: Για άλλη μια φορά κάποιος πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Από εκεί και πέρα το «φροντιστήριο πολιτικής συμπεριφοράς» συνεχίζεται. Πλέον ο λογαριασμός των «διδάκτρων» ανέβηκε κατά $2,4 δις. Βέβαια, καλόπιστα μέλη του «Π» και γνώστες του αντικειμένου παρατηρούν ότι όντως υπήρχε αδήριτη ανάγκη εκσυγχρονισμού της αιχμής του δόρατος της ΠΑ.




Είναι περίεργο όμως το πως ΑΥΤΟ ειδικά το αιματηρό θέμα, αυτή η τεράστια δαπάνηπροέκυψε τόσο ξαφνικά τη συγκεκριμένη στιγμή της επίσκεψης (γιατί συζητήσεις γινόταν και πολύ έντονες εντός των τειχών από ειδικούς και μη). Και τούτο διότι δεν γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο θέμα ανήκε εξ αρχής στην ατζέντα της επίσκεψης και απλά δεν κρίθηκε σκόπιμο να προβληθεί(…) ή εάν εισήλθε εμβόλιμα, αφού ο πρωθυπουργός είχε πατήσει το πόδι του στις ΗΠΑ(!!!)…


  
Ιδίως όταν,  από όσα γνωρίζουμε, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης και ειδοποίησης δενσυνόδευσαν και Έλληνες επιχειρηματίες τον κο Πρωθυπουργό στις ΗΠΑ εξωτερικό σε ταξίδι όπου -επαναλαμβάνουμε- υποτίθεται πως η προτεραιότητα ήταν η πρόσκληση επενδύσεων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα και όχι φυσικά το αντίστροφο και η… διατήρηση θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ(!!!) από μια μικρή χρεοκοπημένη και υπό οικονομική επιτήρηση χώρα με σχεδόν το… 1/100 του ΑΕΠ της υπερδύναμης!!!
Κατά τη γνώμη του γράφοντος, το πρωθυπουργικό κεφάλαιο στις ΗΠΑ δεν έπρεπε να καταναλωθεί σε μια συμφωνία, και μάλιστα με ΑΝΤΙΘΕΤΟ πρόσημο χρηματικών ροών για την οποία υπάρχουν κανάλια να διευθετηθεί σε υπουργικό επίπεδο. Ο δε υπερπολύτιμος χρόνος του προέδρου Τραμπ (και θα περάσουν χρόνια για να ξαναδεί Έλληνας πρωθυπουργός τον Αμερικανό ομόλογό του) να χρησιμοποιηθεί για ΣΟΒΑΡΕΣ επενδύσεις που θα αντιστάθμιζαν τον επιπλέον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες για τον εν πολλοίς απαραίτητο εκσυγχρονισμό των F-16 της Ελληνικής ΠΑ.
Οπότε, όσο και εάν τα έντυπα και ηλεκτρονικά ζόμπι της «εθνοσωτηρίου» χτυπιούνται (οι -υποτίθεται- ακροαριστεροί!) για την επιτυχία της επίσκεψης, η επίσκεψη καθαυτή, αντί να μας επιφέρει κέρδος, επενδυτικό ή άλλο, μας κόστισε «με το καλημέρα σας» 2,4 δις δολάρια, (είπαμε, σχεδόν έναν ΕΝΦΙΑ) και αντ’ αυτού λάβαμε και κάτι υποσχετικές της κακιάς ώρας για «επενδύσεις» και «υποστήριξη» στα εθνικά θέματα.
Ταυτόχρονα, το κερασάκι φαίνεται  ήταν πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε και να… σφαλιαρίσει τον άτακτο μαθητή για το Ελληνικό και τις άλλες επενδύσεις τις οποίες ναρκοθετούν συστηματικά οι υφιστάμενοι, πρώην σύντροφοί του πρωθυπουργού, εφόσον ενδέχεται να έχει και ο ίδιος αλλά και πολλοί φίλοι του fund managers προσωπικό ενδιαφέρον για πολλές από αυτές.
Οπότε, για άλλη μια φορά κάποιος πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Γουλί.
Αυτά προσώρας. Δεν ξέρω αν πρέπει να ντραπώ ή να κλάψω.

ΚΚ2




ΥΓ: Πιστεύω πως σε μια δεύτερη ανάγνωση, ο διάλογος, αν διαρρεύσει, που προηγήθηκε, αν προηγήθηκε, της συμφωνίας για τον εκσυγχρονισμό των F-16 μεταξύ Τσίπρα και Τραμπ, θα πρέπει να διδάσκεται σε όλα τα μελλοντικά σεμινάρια πωλήσεων. Για αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου