11.4.19

Παρουσίαση του βιβλίου "Μικρές Περιπλανήσεις στις ρωγμές του χρόνου" στην Θεσσαλονίκη



Το καινούργιο βιβλίο  του Κωνσταντίνου Α. Τριανταφυλλάκη, «Μικρές Περιπλανήσεις», είναι ένα γλυκόπικρο  αφηγηματικό ταξίδι Πρόκειται για μια συλλογή από τριάντα τέσσερα αυτοτελή διηγήματα, που ξεπηδούν από τις ρωγμές του χρόνου και μας ταξιδεύουν, μέσα από μια γλαφυρή και λυρική αφήγηση, σε διαδρομές κοντινές και μακρινές, οικείες μα και μεταφυσικές, από το ακριτικό Διδυμότειχο, στην πλανεύτρα Νέα Υόρκη.

Dad's Gonna Kill Me...

Richard Thompson






Κανένα έλεος!


Με τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, έγινε ήδη μια πρώτη ανατροπή:
Αντί να κορυφώνεται η αγωνία των «κατηγορουμένων», κορυφώνεται πια η αγωνία των, ως σήμερα, «κατηγόρων»!
Αντί να αποκαλυφθεί «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού κράτους», αποκαλύφθηκε η μεγαλύτερη (και πιο χοντροκομμένη) σκευωρία όλων των εποχών!





Κι όσοι την έστησαν, άρχισαν ήδη να νιώθουν άβολα
Και οι «παπαγάλοι» τους αρχίζουν να ρωτούν τα θύματα της σκευωρίας, γιατί είναι τόσο… «εκδικητικοί» σε βάρος των σκευωρών!
Εκεί κατάντησαν


Μαύρη μεν… θολή δε, η μαύρη τρύπα…


Η πρώτη εικόνα μιας μαύρης τρύπας βγήκε στη δημοσιότητα με ολόκληρο τον πλανήτη να πανηγυρίζει τον νέο αυτό θρίαμβο της επιστήμης και της ανθρώπινης προόδου.
Παντού μιλάνε για μια νέα νίκη, όπως εκείνη της πρώτης επίσκεψης στο φεγγάρι… «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα».




Σωστά όλα αυτά. Μιλάμε για ένα πραγματικά σημαντικό επίτευγμα.
Αξίζουν συγχαρητήρια στα λαμπρά μυαλά των επιστημόνων που κατάφεραν να μας δώσουν αυτή την εικόνα.
Μόλις μισό αιώνα πριν, οι μαύρες τρύπες θεωρούνταν σύμφωνα με τον Ιταλό φυσικό Carlo Rovelli ως «αξιόπιστες προβλέψεις μιας απόκρυφης θεωρίας»…