26.11.12

Η μουσική μας για απόψε

Για να δείξουμε όλοι λίγη στοργή στον "κακό" μας εαυτό απόψε, sympathy for the devil από τον TopGunZ...

Κινδυνεύει η ελευθερία του διαδικτύου;


Όσο δυσάρεστο κι αν ακούγεται, υπάρχουν κάποια κράτη, που θέλουν να θέσουν τέρμα στην ελευθερία του διαδικτύου, και να το βάλουν υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ.


Σύμφωνα όμως με τον L. Gordon Crovitz της Wall Street Journal, αυτό είναι απαράδεκτο, και οι ΗΠΑ θα πρέπει να αντισταθούν με σθένος.
 

ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΣΑΝ ΑΓΑΛΜΑ…


ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΡΡΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΑΛΑΜΑ… 
 
Πριν λίγα χρόνια, έγραφε και τραγουδούσε ο Μάλαμας την Πριγκιπέσα. Ένα πειραγμένο ζεϊμπέκικο, με τον ευθύ και συνάμα ανατρεπτικό στίχο, του γνωστού τραγουδοποιού. 
Ένα τραγούδι, που μόνο το κοινό του το ήξερε και το σιγοτραγουδούσε μαζί του στις συναυλίες του. 
Ο πολύς κόσμος, του μπουζουκιού, του συνθεσάιζερ, του Τσίβας, και του «στου παιδιού μου τη χαρά έσφαξα έναν κόκορα», πετούσε τα λουλούδια στα πόδια των αοιδών.
Άκουγαν Μάλαμα και έβγαζαν μπιμπίκια.

Ώσπου έγινε το μπαμ! 


Νοικιάζονται αγανακτισμένοι διαδηλωτές!


Την δεκαετία του `90, το είχα δει με τα μάτια μου για πρώτη φορά στα περίφημα τότε μπλόκα των αγροτών, αλλά πάντα νόμιζα ότι είναι μια ακόμη νεοελληνική πατέντα-εξυπνάδα.


Μιλάω για τους «νοικιασμένους» Αλβανούς, που για ένα μικρό μεροκάματο φυλούσαν τα τρακτέρ των αγροτών, την ώρα που εκείνοι έπαιζαν πρέφα στα καφενεία, ή έπιναν τα τσίπουρά τους, αφού οι  ίδιοι έρχονταν στα μπλόκα (αναψοκοκκινισμένοι) μόνο στη διάρκεια των δελτίων ειδήσεων των 8!
Και βέβαια, για κάθε έναν Αλβανό, που φυλούσε τα τρακτέρ, εμείς πληρώναμε και από μια διμοιρία ΜΑΤ για να φυλάει αυτόν, και να διαφυλάττει τα δίκαια μπλόκα των αγροτών!
Να όμως, που παρόμοιες πατέντες γίνονται κι αλλού.

Η Ελλάδα της κρίσης.

Ποιο χρέος;
Ποια ανεργία;
Ποια τρόικα;
Ποιος Φούχτελ;
Ποιος Σόιμπλε;
Ποιος Τατσόπουλος;
Ποιος κομαντάντε Μάρκος;
Ποια Αργεντινή;Πέντε μύθοι για τον ύπνο.Υπάρχουν αρκετοί μύθοι γύρω από το θέμα του ύπνου.
Η εφημερίδα Washington Post περιγράφει πέντε από αυτούς.

 

Η ευτυχία φέρνει… χρήματα.Η άποψη που επικρατεί γενικά είναι πως τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. Και οι γνώμες επ’ αυτού διίστανται.
Ισχύει όμως το αντίθετο. Και αποδεικνύεται επιστημονικά.Κάποιοι ερευνητές ανακάλυψαν πως όσοι εξ’ ημών είναι ευτυχισμένοι ως έφηβοι, καταλήγουν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους υπόλοιπους συνομήλικούς τους, όταν φτάνουν τα τριάντα!