8.3.15

Zoran's Mind Trip...

The Strange Attractors



Το Plan B του Μπαρουφάκη!



«Η ΕΚΤ το 2012 σε παρόμοια κρίση αλλά με επικεφαλής μια συντηρητική κυβέρνηση άνοιξε τα ταμεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες χρηματοδότησης. Τώρα κρατά μια αυστηρή στάση άνευ προηγουμένου, στάση που θέλει να πειθαρχήσει την Ελλάδα», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην ιταλική Corriere dela Serra.



Ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης ότι «αν δεν δεχθούν το σχέδιό μας, θα υπάρξει πρόβλημα» και προσθέτει ότι «αλλά όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είμαστε καρφωμένοι στις θέσεις μας, μπορούμε να πάμε πίσω, σε εκλογές ή να κάνουμε ένα δημοψήφισμα»…

Εδώ Αθήνα: Δεν θέμε ρε κουτόφραγκοι…



Το μαγαζί είναι γωνία.
Η Αμερική, ο Πούτιν, οι Κινέζοι διαγκωνίζονται ποιος θα μας πρωτοδανείσει.
Κι όμως.
Υπάρχουν κάτι λιγούρηδες που έρχονται εδώ και δεν χορταίνουν μουσακά και τζατζίκι και θέλουν να τους δώσουμε πίσω όσα μας έχουν δανείσει.



Μας βάζουν κι όρους οι ανελέητοι.
Κάποιοι που κρέμονταν από τα δέντρα όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες.
Χρωστάμε, λέει, 340 δισεκατομμύρια.
54 στη Γερμανία των
αγροίκων διαδόχων του Χίτλερ…
41 στην Γαλλία, αυτού του κοντοστούπη εραστή, του Ολανδρέου…
36 στην Ιταλία και στους απογόνους του Μουσολίνι…
24 στην Ισπανία που έχει ακόμη βασιλεία…
11 στην Ολλανδία, αυτού του φλούφλη του Ντάισελμπλουμ…
7 στο Βέλγιο των ξενέρωτων…
6 στην Αυστρία που δεν ξέρουν τι είναι ο ήλιος κι η σύνταξη στα 45…
4 στη Φινλανδία που έρχονται οι γυναίκες τους εδώ το καλοκαίρι να δουν χαρά στα σκέλια τους….
Και πολλά πολλά ακόμη σε όλους τους άλλους….

Ζουν στον κόσμο τους…



Φέρτε στο μυαλό σας τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο στα ντουζένια του. Νεοδιορισμένο υπουργό Συγκοινωνιών το 1981.
Και τώρα φανταστείτε τον στις Βρυξέλλες με την αλησμόνητη αγριοφωνάρα του να βγάζει έναν δεκάρικο αφήνοντας άναυδους τους ομολόγους του, καθώς το θέμα του ήταν η αποδόμηση της ΕΟΚ στην οποία μόλις είχε ενταχθεί η Ελλάδα.



Θρυλείται μάλιστα ότι στην παρθενική ευρωπαϊκή παρουσία του ο Γιαννόπουλος δεν περιορίστηκε μόνον να καθιβρύσει την ΕΟΚ ως άντρο ανίερων συμφερόντων του καπιταλισμού, αλλά καταράστηκε τους ομολόγους του να βράσουν μόνοι τους στο ζουμί τους, ενημερώνοντάς τους ότι η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα βγάλει αμέσως την Ελλάδα από την καταστροφική αυτή λυκοφιλία.
Ο Ευάγγελος και οι τότε σύντροφοί του ευτυχώς κατάλαβαν γρήγορα τα οφέλη της επιλογής του Καραμανλή και βλέποντας και τις παχυλές επιδοτήσεις σταμάτησαν να λένε τρέλες.
Θα συμβεί όμως το ίδιο σήμερα, ή η ιστορία θα επαναληφθεί ως τραγωδία αντί για φάρσα;

Ο ραγιαδισμός ως εθνική ιδεολογία…



Οπως όλοι γνωρίζουμε, η επιστολή-αίτηση Μπαρουφάκη προς το Eurogroup ήταν συμφωνημένη.
Την είχε συντάξει υπό την εποπτεία του Ντεϊσελμπλούμ και του Γιούνκερ, οι οποίοι είχαν συνεχείς τηλεφωνικές συνεργασίες και με τον Τσίπρα, για να ρυθμίσουν και την τελευταία λεπτομέρεια, την κάθε λέξη.
Και όμως, το τελικό ανακοινωθέν-απόφαση του Eurogroup ήταν πολύ χειρότερο από την επιστολή-αίτηση Μπαρουφάκη.




Η Γερμανία κατέστησε σαφές σε όλους ποιος είναι το αφεντικό στην Ευρωζώνη, ποιος είναι πάνω και από τα θεσμικά όργανα, όπως οι πρόεδροι της Κομισιόν και του Eurogroup Γιούνκερ και Ντεϊσελμπλούμ…
 

Η «αποστολή» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…



Υποτίθεται ό,τι από την επαύριον των Ευρωεκλογών του 2014 που ο ΣΥΡΙΖΑ έθετε, μετ’ επιτάσεως, θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, γνώριζαν τα προβλήματα. Είχαν μάλιστα ετοιμάσει και πρόγραμμα το οποίο λίγους μήνες αργότερα ανακοίνωσαν, εν χορδαίς και οργάνοις, από τη Θεσσαλονίκη.




Όσοι εξ ημών….τολμούσαμε να διαμαρτυρηθούμε ότι το «πρόγραμμα» ήταν για λαϊκή κατανάλωση και δεν άντεχε σε στοιχειώδη κριτική (καθ’ ό,τι όπως είχε πει και ο μέγας ρήτωρ «δεί δη χρημάτων…» ) μας απαντούσαν πως ήταν κοστολογημένο και εκείνοι ήξεραν να διαπραγματευτούν.
Μάλιστα, …προφητικά είχε πει ο σημερινός πρωθυπουργός πως δεν υπήρχε ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να μην συμφωνήσει η Μέρκελ με το πρόγραμμά του!
Από τόση βεβαιότητα διακατέχονταν!


Πρώτη φορά αριστερά και τόσο θρασύδειλα και άνανδρα.



Μετά την αναντιστοιχία λόγων και έργων στον κρίσιμο τομέα της οικονομίας, όπου η κυβέρνηση, σε αντίθεση με τα όσα διεκήρυσσε επί χρόνια και προεκλογικά, υπέγραψε δια του αρμόδιου υπουργού την παράταση της δανειακής σύμβασης και άρα του αγγλικού δικαίου και της παραίτησης ασυλίας του ελληνικού κράτους στις απαιτήσεις των δανειστών, ακριβώς τα ίδια παρατηρούμε να διαδραματίζονται με έναν κωμικοτραγικό τρόπο στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής.



Η αρμόδια υπουργός, η οποία δεν έχει ακόμα ορκιστεί, συμμετέχει σε υπηρεσιακές συσκέψεις με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για να καθοριστεί η νέα μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης…


Τσίπρας: CEO για ένα μήνα!



Το πρωί έπεσε το μάτι μου σε ένα junk email που περιείχε αγγελίες εργασίας.
Ένας τίτλος μου έκανε εντύπωση:” CEO for one month“! Από περιέργεια, διάβασα και το υπόλοιπο της αγγελίας.
Σας παραθέτω την ακριβή μετάφραση στα ελληνικά:




Η τάδε εταιρεία ψάχνει για ένα νεαρό ταλαντούχο , με ωριμότητα , διεθνή νοοτροπία και ικανότητα προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και διαφορετικές κουλτούρες για να του αναθέσει το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ * .
Ο “Διευθύνων Σύμβουλος για ένα μήνα” αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ομίλου τάδε , που έχει ως στόχο να δώσει σε νέους μια μοναδική ευκαιρία …”