8.3.15

Πρώτη φορά αριστερά και τόσο θρασύδειλα και άνανδρα.



Μετά την αναντιστοιχία λόγων και έργων στον κρίσιμο τομέα της οικονομίας, όπου η κυβέρνηση, σε αντίθεση με τα όσα διεκήρυσσε επί χρόνια και προεκλογικά, υπέγραψε δια του αρμόδιου υπουργού την παράταση της δανειακής σύμβασης και άρα του αγγλικού δικαίου και της παραίτησης ασυλίας του ελληνικού κράτους στις απαιτήσεις των δανειστών, ακριβώς τα ίδια παρατηρούμε να διαδραματίζονται με έναν κωμικοτραγικό τρόπο στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής.



Η αρμόδια υπουργός, η οποία δεν έχει ακόμα ορκιστεί, συμμετέχει σε υπηρεσιακές συσκέψεις με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για να καθοριστεί η νέα μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης…



Σε μια τέτοια σύσκεψη (18/2) συμμετέχουν και οι σύμβουλοι της υπουργού που τυπικά δεν υπάρχει, όπως επίσης και στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ των οποίων και ο υποστράτηγος Γεώργιος Νίτσας, προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.
Με βάση τα αποφασισθέντα στην εν λόγω σύσκεψη, η σύμβουλος της τυπικά ανύπαρκτης υπουργού, ζητεί με υπηρεσιακό σημείωμα από τον αρμόδιο κλαδάρχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εκδώσει εφαρμοστική διαταγή, την οποία ο υποστράτηγος Νίτσας εκδίδει υπό τον γενικό τίτλο «Νέα πολιτική σχετικάμε τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών» και κοινοποιεί στον κ. Πανούση αλλά και σε όλους τους αρμοδίους.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες και συγκεκριμένα οι συνοριοφύλακες, μόλις λαμβάνουν τη διαταγή, η οποία λέει ότι δεν θα συλαμβάνονται πλέον οι ξένοι που εισέρχονται λαθραία στην πατρίδα μας, κοινοποιούν το θέμα, το οποίο άλλωστε δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει μυστικό. Στη συνέχεια το έγγραφο πέφτει στα χέρια δημοσιογράφου του Σκάι, ο οποίος και το κάνει πρώτο θέμα.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κάνει σκληρή δήλωση για την εφαρμογή της διακηρυγμένης πολιτικής της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και ακολουθεί μια αλληλουχία ανανδρίας, δειλίας, υποκρισίας και νεοσταλινισμού από στελέχη της κυβέρνησης, από το επίσημο προπαγανδιστικό της έντυπο και από μερίδα δημοσιογράφων που αντί να υπηρετούν την αλήθεια, έχουν αναλάβει εργολαβικά το έργο της λασπολογίας και της σπίλωσης προσώπων και συνειδήσεων.
Φαίνεται ότι ορισμένοι στο Μαξίμου, στην κυβέρνηση και στα προπαγανδιστικά της μέσα δεν έχουν απαλλαγεί από τα σταλινικά τους σύνδρομα και προσπαθούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα ένα καθεστώς μετασοβιετίας.
Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι το ίδιο βράδυ οι… εγκέφαλοι του Μαξίμου μιλούσαν για σκευωρία και προβοκάτσια Σαμαρά, τίτλο που υιοθέτησε την επομένη το πρωί το επίσημο όργανο προπαγάνδας του κυβερνητικού κόμματος, ενώ άλλη στρατευμένη εφημερίδα τη μεθεπόμενη άνοιγε τον αριστεροασφαλίτικο φάκελο φρονημάτων του υποστρατήγου, χαρακτηρίζοντάς τον ακροδεξιό!
Μπορεί ορισμένοι να έκαναν ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής της μετασοβιετίας, με διαρροές και στημένα δημοσιεύματα, όμως η πιο τραγική φιγούρα της υπόθεσης ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος έκανε συνέντευξη τύπου για να εκτεθεί ανεπανόρθωτα, αφού δεν γνώριζε ότι τα λεωφορεία ξεφορτώνουν τους μετανάστες που βγαίνουν από την Αμυγδαλέζα στην πλατεία Ομονοίας, οι οποίοι μάλιστα δηλώνουν στις κάμερες ότι θα μείνουν στο δρόμο, ενώ υποτίθεται ότι απελευθερώθηκαν υπό τον όρο ότι θα δηλώσουν διεύθυνση κατοικίας και κάθε μήνα θα παρουσιάζονται στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα!!!
Η κατάσταση του κ. Πανούση επιδεινώθηκε από το γεγονός ότι ενώ ήταν ο ίδιος αποδέκτης και το γραφείο του ήταν από τους πρώτους που πήρε το έγγραφο, δήλωνε άγνοια γι’ αυτό και σπίλωνε δημοσίως την τιμή και την υπόληψη ενός υφισταμένου του, ο οποίος δεν είχε τη δυνατότητα να απολογηθεί.
Την ίδια στιγμή, μοίραζε στους δημοσιογράφους ένα ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο φερόταν σύμβουλος της τυπικά ανύπαρκτης υπουργού να δίνει εντολή στον υποστράτηγο να εκδόσει το εν λόγω έγγραφο.
Με άλλα λόγια, κάρφωνε την κ. Χριστουδουλοπούλου, ενώ σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κυβέρνηση που λειτουργεί εύρυθμα, θα έπρεπε οκ. Πανούσης να δώσει συνέντευξη τύπου μαζί με την ως άνω κυρία, για να πειστεί ο κόσμος ότι έχουμε κυβέρνηση και πολιτική για το μεταναστευτικό.
Τουναντίον, η κ. Χριστοδουλοπούλου, την ίδια μέρα που ο κ. Πανούσης έδωσε τη συνέντευξη, μιλούσε με δημοσιογράφους «ατύπως» και κάρφωνε τον συνάδελφό της ως υπεύθυνο για την τραγελαφική κατάσταση που προέκυψε για το θέμα.
Και να μην το γνωρίζει η ίδια η κυβέρνηση, φρόντισε να της το θυμίσει ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ* ότι το μεταναστευτικό είναι αν όχι πιο σοβαρό ίσως εξ ίσου σοβαρό πρόβλημα με την οικονομία.
Και η εικόνα που έδειξαν οι δυο υπουργοί είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και σε μια κανονική χώρα δεν θα είχαν θέση στην κυβέρνηση.
Αυτοαναιρέθηκαν.

Σάββας Καλεντερίδης


*Ο κ. Ζεϋμπέκ δήλωσε στο ημιεπίσημο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή ότι στην Αθήνα κατοικούν 700 χιλιάδες μουσουλμάνοι, για τους οποίους πρέπει να κατασκευαστούν όχι ένα αλλά πολλά τζαμιά! Με την πολιτική της νέας κυβέρνησης ο αριθμός αυτός σύντομα θα ξεπεράσει το εκατομμύριο!

1 σχόλιο: