8.3.15

Τσίπρας: CEO για ένα μήνα!



Το πρωί έπεσε το μάτι μου σε ένα junk email που περιείχε αγγελίες εργασίας.
Ένας τίτλος μου έκανε εντύπωση:” CEO for one month“! Από περιέργεια, διάβασα και το υπόλοιπο της αγγελίας.
Σας παραθέτω την ακριβή μετάφραση στα ελληνικά:




Η τάδε εταιρεία ψάχνει για ένα νεαρό ταλαντούχο , με ωριμότητα , διεθνή νοοτροπία και ικανότητα προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και διαφορετικές κουλτούρες για να του αναθέσει το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ * .
Ο “Διευθύνων Σύμβουλος για ένα μήνα” αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ομίλου τάδε , που έχει ως στόχο να δώσει σε νέους μια μοναδική ευκαιρία …”



Αμέσως αντελήφθην ότι πρόκειται περί γελοίας ιδέας , παρόμοια με αυτήν της Βουλής των νέων, αλλά λίγες στιγμές αργότερα συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια αγγελία στην οποία θα είχε απαντήσει θετικά ( και επιτυχώς) ο Αλέξης Τσίπρας.
Παρατηρώντας και το πατιρντί ασυνεννοησίας που πλήττει την κυβέρνηση από την μέρα που ανέλαβε καθήκοντα, αντιλαμβάνομαι ότι συνέβη το ατύχημα που όλοι οι λογικοί άνθρωποι διέβλεπαν.
Είναι σαφές πλέον ότι το θλιβερό αλαλούμ των τελευταίων ημερών είναι αποτέλεσμα κυρίως της άγνοιας και της απειρίας του… CEO.
H κατάσταση όμως πάει απ’ το κακό στο χειρότερο με ταχείς ρυθμούς.
Πριν από λίγο εισπράξαμε αρνήσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πρώτον, ενώ ζητήσαμε 2 δις από τον ELA το ΔΣ της ΕΚΤ ενέκρινε μόνο 500 εκατ. Δεύτερον, απερρίφθη η αίτησή μας για αύξηση του ορίου των εντόκων γραμματίων κατά 8 δις , ενώ αποκλείστηκαν και τα ελληνικά ομόλογα από τη διαδικασία ποσοτικής χαλάρωσης.
Η χώρα οδεύει προς ολοκληρωτική καταστροφή κι ο νεαρός CEO ( μτφ. Διευθύνων Σύμβουλος) ασχολείται με την … ολοκληρωτική μεταμόρφωση του γραφείου του, την αλλαγή της θέσης των επίπλων και των έργων τέχνης.
Την ίδια ώρα ο Βαρουφάκης αγνοεί την αύξηση μισθών στη ΔΕΗ, συνεχίζει να βολτάρει με μωβ πουκάμισα σε επίσημες εκδηλώσεις και συναντήσεις, ενώ η αναπληρώτριά του Νάντια Βαλαβάνη τον “αδειάζει” σωρηδόν, λέγοντας 1) ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, 2) ότι ετοιμάζεται να καταθέσει το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις και 3) ότι δεν γνωρίζει τίποτα για αύξηση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προιόντα.
Έξι λαλούν κι οκτώ χορεύουν δηλαδή…
Ταυτόχρονα, ξεκίνησε η “σταδιακή αποσυμφόρηση” του κέντρου κράτησης της Αμυγδαλέζας, και η ισοδύναμη επιβάρυνση της Ομόνοιας με παράνομους μετανάστες!
Χωρίς σχέδιο και με μοναδικό μπούσουλα κάποιες παράλογες “ευαισθησίες”, η νέα κυβέρνηση , χωρίς καν την προαπαιτούμενη συνεννόηση μεταξύ υπουργών, αραδιάζει πεινασμένους και δυστυχείς ανθρώπους στο κέντρο της πρωτεύουσας, με τη σιγουριά ότι αυτοί οι άμοιροι σύντομα θα εγκλιματιστούν, θα βρουν εργασία, τροφή και κατοικία…
Τα πράγματα δεν πάνε καλά.
Δεν επιθυμώ να επαναλαμβάνομαι, αλλά είμαι βέβαιος ότι με τον Βαρουφάκη να αριστεύει σαν γελωτοποιός της Ευρώπης και μ’ έναν Σακελλαρίδη να προσπαθεί απεγνωσμένα να μας καθησυχάσει, η Ελλάς δεν θα προχωρήσει.
Το απεύχομαι, αλλά φοβάμαι ότι ο νεαρός CEO θα κάτσει στο τιμόνι της χώρας για κάνα μήνα ακόμη ( πάνω -κάτω) και μετά , κάποιο ανοιξιάτικο βράδυ , θα είναι αυτός που θα αναγκαστεί να φύγει με το … ελικόπτερο…

Πάτροκλος Κουδούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου