14.2.19

Πώς κόβεται η μαγκιά από τα θρασίμια...


Το θράσος είναι περίεργο πράγμα…
·       --Πρώτον, δεν είναι «αρετή». Ούτε πολιτική αρετή ούτε γενικότερα ανθρώπινη αρετή.
·       --Δεύτερον είναι κουσούρι.
Αρετή είναι το θάρρος!
Το θάρρος από το θράσος ένας αναγραμματισμός τα χωρίζει, αλλά είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Πολλές φορές είναι και αντίθετα…
--Όσοι διαθέτουν αληθινό θάρρος και γενναιότητα είναι συχνά ταπεινοί και ευπροσήγοροι στην καθημερινή τους ζωή.
Δείχνουν το θάρρος τους τη δύσκολη στιγμή μόνο. Δεν κάνουν «μαγκιές» στους γύρω τους, σε καθημερινή βάση...

--Αντίθετα, οι θρασείς, το παίζουν «μάγκες» όπου τους παίρνει, αλλά όταν πρέπει να σταθούν όρθιοι στα δύσκολα, συνήθως... «κιοτεύουν».
Συνηθέστατα, οι θρασείς αποδεικνύονται θρασύδειλοι.
Οι θαρραλέοι δείχνουν το θάρρος τους στην «κόντρα» και στα «δύσκολα», ακόμα κι όταν μένουν μόνοι τους. Αλλά παραμένουν πάντα όρθιοι.
Οι θρασείς πάνε με το μπούγιο, ζητάνε τις «πλάτες» άλλων, αλλά όταν μένουν μόνοι τους κονταίνουν κι εξαφανίζονται…Πρόστιμο μαμούθ σε επιτήδειο φοροφυγά…


Πρόστιμο πάνω από 20.000 ευρώ θα πληρώσει Έλληνας κάτοχος πολυτελούς αυτοκινήτου το οποίο διατηρούσε σε κυκλοφορία στην Ελλάδα με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. 

Ειδικότερα η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ απέρριψε το αίτημα ακύρωσης των προστίμων για παράνομη κυκλοφορία στην Ελλάδα μιας Mercedes-ML 400 Cdi με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας από Έλληνα ο οποίος είναι φορολογικός κάτοικος της χώρας μας αλλά διαθέτει και βουλγάρικη εταιρεία στο όνομά του η οποία όπως αποδείχθηκε όμως δεν είχε καμία απολύτως εμπορική δραστηριότητα!


Σχολεία στο έλεος συμμοριών…


Με αφορμή το περιστατικό του βιασμού του 12χρονου σε Γυμνάσιο και τα καταγγελτικά κείμενα που ακολούθησαν για τους αδιάφορους, κακούς, τεμπέληδες, ανεύθυνους εκπαιδευτικούς έχω να πω τα εξής.
Σύμφωνα με τα σημερινά νέα το 12χρονο παιδί είχε νοητική στέρηση. Συγχρόνως μία συμμορία κυκλοφορούσε στο σχολείο. Σύνηθες φαινόμενο, υπάρχουν παντού.
Πάμε στο πρώτο στοιχείο…
Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια παιδιά με νοητική στέρηση να εγγράφονται σε κανονικά σχολεία, θεωρώντας ότι το κανονικό περιβάλλον βοηθάει την κοινωνικοποίηση τους. Σε ελαφριές μορφές αυτό πιθανόν να συμβαίνει. Σε πιο βαριές μορφές αυτό δεν συμβαίνει και το να στρουθοκαμηλίζουν γονείς, εκπαιδευτικοί και επιστήμονες ότι όλα βαίνουν καλώς δεν βοηθά κανέναν, ειδικά το παιδί…


Αεροπορικά κόλπα για «ψαγμένους» επιβάτες…


Πριν από κάποιες δεκαετίες είχα διαπιστώσει κάτι που με έβγαζε απ’ τα ρούχα μου.
Έκλεινες π.χ. ένα διήμερο σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής, και σου κόστιζε περίπου 3.000 δρχ τη βραδιά με πρωινό.
Εκεί, γνώριζες Σουηδούς, Γερμανούς, κ.ά. τουρίστες (δεν υπήρχαν ακόμη οι Ρώσοι και γενικά οι ανατολικοί), οι οποίοι απολάμβαναν 7-10 μέρες διακοπές στο ίδιο ξενοδοχείο με μια συνολική τιμή 10.000- 15.000 δρχ. φουλ πανσιόν! Και με τα αεροπορικά εισιτήρια από Ευρώπη να συμπεριλαμβάνονται στην τιμή!

Τι συνέβαινε ρε παιδιά;
Ήταν τα περίφημα charter, τα all inclusive πακέτα, ή ελληνιστί: κλειστού κύκλου περιηγήσεις.
Πακέτα διακοπών δηλαδή, που τα έκλειναν οι ξένοι από τον προηγούμενο Φεβρουάριο ή τον Ιανουάριο.
Με αποτέλεσμα να περνούν μπέικα 10 μέρες με όσα χρήματα έδινες εσύ για 2-3 μέρες, και μόνο για την διαμονή…