5.4.14

Thunder on the Mountain...

Wanda Jackson



Τώρα πέρασεν η ώρα, φεύγουμε κι εμείς παιδιά….



Την Κυριακή, γίναμε μάρτυρες, ενός αθλίου θεάτρου του παραλόγου, όπου μια παράταξη στο κοινοβούλιο, που ονομάζεται και αξιωματική αντιπολίτευση, προσπάθησε με χίλιους τρόπους, να ματαιώσει την όποια, περί το νομοσχέδιο, απόφαση, ούτως ώστε να μην παρθεί η δόση, από το γιούρογκρουπ….




Και εμπνευστής, της όλης αυτής γελοιότητας και εξευτελισμού, κάθε έννοιας θεσμού της δημοκρατίας, ήτανε λέει, βαρύς κι ασήκωτος, καθηγητής του συνταγματικού…


Τι γνώριζε ο γέροντας; Part II



Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει σε διάφορους κύκλους η πρόσφατη δημοσίευση των χαμένων τετραδίων του όσιου παππούλη Στρέιντζ, του αποκαλούμενου και ποταπού, ο οποίος  έζησε και δίδαξε στη Μακεδονία, στα τέλη του 18ου αιώνα, και το έργο του οποίου παρουσιάσαμε εδώ.





Φήμες θέλουν ακόμη και τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας να εξετάζουν ενδελεχώς τις «προφητείες» που έκανε ο γέροντας σε ανύποπτο χρόνο, και που σήμερα δείχνουν πιο επίκαιρες από ποτέ, άσχετα αν στο ενδιάμεσο διάστημα, ή ακόμη και στην εποχή που έζησε ο γέροντας, κανένας δεν τις έδινε ιδιαίτερη σημασία…

Δημήτρης Ζερβουδάκης εναντίον… Ηλία Βρεττού!



Την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Ζερβουδάκη προκάλεσε η διασκευή του τραγουδιού του "Τα Ανείπωτα" με ερμηνευτή τον Ηλία Βρεττό, η οποία πραγματοποιήθηκε παρά την αντίρρηση του δημιουργού. 




Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την πρόσφατη κυκλοφορία του τραγουδιού του από τον Ηλία Βρεττό και την Cobalt Music, η οποία αγνόησε την επιθυμία του να μην διασκευάσουν το τραγούδι του, ενώ τόνισε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον της δισκογραφικής εταιρείας.

Επικίνδυνες μετατοπίσεις σε μαύρο φόντο



     
Όσο η ΧΑ αλώνιζε ανενόχλητη σε συνεργασία με ακροδεξιούς θύλακες μέσα  στα Σώματα Ασφαλείας, οι δημοκρατικοί πολίτες ήταν και δικαίως στα κάγκελα.
Η ΧΑ έδερνε, μαχαίρωνε, διοργάνωνε στρατιωτικά καμπ, πουλούσε προστασία, έπαιρνε το νόμο στα χέρια της, σκότωνε μετανάστες, ενώ η δικαιοσύνη και πολιτική εξουσία σφύριζαν αδιάφορα.



Τι ζητούσαν τότε οι δημοκράτες;
Να πάρει η κυβέρνηση την πρωτοβουλία, να της επιτεθεί.
Και μάλιστα να φτιάξει ένα νέο και πιο δραστικό αντιρατσιστικό νόμο ώστε να μπορεί η δικαιοσύνη να δράσει κατά αυτών που απειλούσαν τη δημοκρατία. Ζητούσαν πολιτική παρέμβαση και εγκαλούσαν την κυβέρνηση επειδή δεν το έκανε.
Σύμφωνα με τη ρητορική τους ο λόγος ήταν η συμπάθεια προς τη ΧΑ.
Διότι, η ακροδεξιά ομάδα που συμβουλεύει το Σαμαρά δεν ήθελε να συγκρουστεί ούτε με το φασισταριό ούτε και με τους ψηφοφόρους που είναι και δικοί της φίλοι.
Η κατασκευή ήταν μια χαρά, ορθολογική.
Kαι έτσι πηγαίναμε. 
Η ΧΑ ανέβαινε συνεχώς, αποκτούσε πολιτικά ερείσματα και αποθρασύνονταν.


Αεροδρόμιο Καστελίου… άντε να δούμε.



Όταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πήγε στην Κίνα, οι Κινέζοι επίσημοι τον εξέπληξαν δείχνοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο της Κρήτης στο Ηράκλειο, παρά για το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας.



Η εξήγηση απλή: από το Ηράκλειο είσαι πιο κοντά στους προορισμούς κινέζικου ενδιαφέροντος, που για την περιοχή μας δεν είναι τόσο η ευρωπαική ενδοχώρα, όσο η Αφρική και η Μέση Ανατολή.