15.5.16

A Day in The Life...

The Beatles




Ο Μαδούρο τα έκανε όλα μπάχαλο…



Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο κήρυξε το βράδυ της Παρασκευής κατάσταση έκτακτης  ανάγκης, λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση Αμερικανών αξιωματούχων ότι η χώρα του κινδυνεύει με πλήρη διάλυση. Τώρα, υπό αυτές τις συνθήκες, οι αυξημένες εξουσίες του προέδρου τον επιτρέπουν «να σταθεροποιήσει την πατρίδα μας, και να αντιμετωπίσει όλες τις εσωτερικές και διεθνείς απειλές εναντίον της», όπως είπε, αποφεύγοντας  όμως να μπει σε λεπτομέρειες.




Η Βενεζουέλα παλεύει με έναν απίθανο πληθωρισμό, μια διαρκώς όλο και πιο συρρικνωμένη οικονομία, χρόνιες ελλείψεις στα τρόφιμα, και διακοπές ρεύματος τόσο συχνές που οι δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται μόνο δυο ημέρες την εβδομάδα, με τον Μαδούρο να καλεί τις γυναίκες να σταματήσουν την χρήση των σεσουάρ προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια...


Έρμαια των προδοτών…



Ω του θαύματος. Δεν ασχολούμαστε με τα μνημόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας ενδιαφέρει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι που από χθες καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης θα πάρουν έως και 30% μικρότερη σύνταξη απ’ ότι πριν μερικές ημέρες.




Κανείς δε νοιάζεται για τη φοροκαταιγίδα που έρχεται ή για τις υψηλές εισφορές που επιβάλλονται χωρίς αντίκρισμα. Ούτε για τον δημοσιονομικό κόφτη, την μεγαλύτερη ντροπή στη σύγχρονη ελληνική οικονομική ιστορία…


Κυριάκο, πάρτο αλλιώς, θα βρείς!



Είναι μερικές φορές που η εισαγωγή ή ο πρόλογος ενός κειμένου γνώμης καταλαβαίνεις ότι είναι περιττός και το θέμα σου απαιτεί να μπεις κατευθείαν στο ψητό χωρίς πολλές φιοριτούρες και μισόλογα. Κοντολογίς, Κυριάκο, πάρτο αλλιώς!




Εξαρχής και προσωπικά και ως «Παρατηρητήριο» συνολικά, ήδη από τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, είδαμε με αρκετά μεγάλη συμπάθεια, για να μην πω στηρίξαμε ανοιχτά, τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος. Φυσικά, ο οποιοσδήποτε από τους συνυποψηφίους του, κι αυτός ακόμη ο Πανίκας Ψωμιάδης αν κατέβαινε και εκλεγόταν, θα ήταν προτιμότερος για πρωθυπουργός απ’ ότι ο Αλέξης Τσίπρας, και νομίζω μετά και τον προχθεσινό λογαριασμό που μας έφερε στη Βουλή, αυτό γίνεται σαφές σε όλο και περισσότερους «ελπιδοφόρους» που «αυταπατήθηκαν».


Τα παράσιτα της Μεταπολίτευσης…



Τα παράσιτα του ΣΥΡΙΖΑ το έκαναν και πάλι το θαύμα τους! Κολλημένα σαν βδέλλες στην εξουσία, απομυζούν την τελευταία ικμάδα του ελληνικού λαού, υπογράφοντας το πιο καταστροφικό μνημόνιο που μεταβάλλει τη χώρα, οριστικά, τελεσίδικα, σε προτεκτοράτο.



Δεσμεύουν τις μελλοντικές κυβερνήσεις και τον ελληνικό λαό μέχρι τρίτης γενεάς τουλάχιστον. Παράλληλα, μέσα από την προσφυγική κρίση, επιταχύνουν την υποταγή της χώρας στην Τουρκία και το ΝΑΤΟ, ενώ ανοίγουν τον δρόμο για την ισλαμοποίηση που ακολουθεί…


Είπε ψέματα, ή απλά πίστεψε μία ουτοπία;



Έχουμε κι εκείνους, τους ψηφοφόρους των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που, θέλοντας να διώξουν από επάνω τους την ευθύνη που τους αναλογεί για αυτά που έπεσαν στο κεφάλι μας, προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δήθεν περισπούδαστο επιχείρημα: “και οι άλλοι τα ίδια θα έκαναν”.




Ώστε έτσι λοιπόν. Και οι άλλοι τα ίδια θα έκαναν.
Κι εσείς που το ξέρατε, γιατί μας βάλατε σε τέτοια ταλαιπωρία ως κοινωνία, αφού όλοι τα ίδια θα έκαναν;
Γιατί διαλύσατε τη χώρα με συνεχείς διαδηλώσεις κι απεργίες;
Γιατί προπηλακίζατε τους πολιτικούς σας αντιπάλους μιλώντας για τσολιάδες, για κρεμάλες και… πσόφους;
Γιατί χορεύατε με ενθουσιασμό για το ΟΧΙ, γιατί, γιατί, γιατί…