29.1.15

Roads...

Portishead




Είχε δίκιο…



Δικαιώθηκε τελικά ο Θ. Φορτσάκης για την απόφασή του να εγκαταλείψει την πρυτανεία για την πρώτη θέση του επικρατείας με τη Ν.Δ.




Διότι υπουργός Παιδείας διορίστηκε ο απίθανος Τάσος Κουράκης (της βαμμένης αλογοουράς και, φυσικά, της ποίησης), ο οποίος αμέσως σάλπισε το «όπισθεν ολοταχώς» του Χριστόδουλου για το πανεπιστήμιο.

Αλέξης… το plan B των Αμερικάνων;



Από μικρός, και έχοντας μεγαλώσει σε μια πολύ κρίσιμη ηλικία στο Αμέρικα, είχα κάποιες «γνώσεις» για τους Αμερικάνους γενικά αλλά και τον τρόπο σκέψης τους, τη μεθοδικότητά τους, τον πατριωτισμό τους κλπ, που ο μέσος Έλληνας συνομήλικός μου δεν είχε. Ήμουν άλλωστε κανονικό αμερικανάκι, αφού επί 6 χρόνια είχα ξεχάσει σχεδόν τα ελληνικά.




Αργότερα είχα τη τύχη να σπουδάσω πολιτικές επιστήμες (και να πάρω και μεταπτυχιακό στις διεθνείς σχέσεις) στην Εσπερία, και πάλι πέραν του Ατλαντικού,  όπου μπόρεσα και εντρύφησα πιο ενδελεχώς στα αμερικανικά πολιτικά ζητήματα.
Και αυτό σε εποχή ψυχρού πολέμου, όπου σε διεθνές επίπεδο οι ΗΠΑ κοντράρονταν παντού με την ΕΣΣΔ, ενώ στην Ελλάδα του Ανδρέα φλερτάραμε με την Λιβύη, τον Γιασέρ Αραφάτ, και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις, όντας πούροι σοσιαλιστές και δημοκράτες...


H Ρόζα και ο Καμμένος κυβέρνηση!



Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον κυβέρνηση και ο Τσίπρας πρωθυπουργός με την στήριξη του περίεργου αντιμνημονιακού μορφώματος των ΑΝ.ΕΛ. του Καμμένου, αφού  δεν μπόρεσε να πάρει μία καθαρή νίκη έστω με 151 έδρες, ούτε θέλησε να πάρει την διερευνητική εντολή και να συζητήσει με τα άλλα κεντροαριστερά κόμματα, πράγμα που σημαίνει ότι η συμφωνία με τον Καμμένο είχε «κλειδώσει» προεκλογικά.




Τα εκατομμύρια των πολιτών που τον ψήφισαν εννοείται ότι ήξεραν τι έκαναν και εννοείται επίσης θα... λουστούν τις συνέπειες της επιλογής τους, γιατί στις Δημοκρατίες αυτό συμβαίνει: Ψηφίζεις εκείνον που ξέρεις τι θέλει ή λέει ότι θα κάνει και αν δεν το κάνει ο σωστός ψηφοφόρος οφείλει να επωμισθεί την ευθύνη της επιλογής του…


To Grexit και το καλό σενάριο...



Η νέα κυβέρνηση έχει δυο μέτωπα στα οποία μέχρι την Άνοιξη ή το πολύ το Καλοκαίρι πρέπει να επιδείξει αποτελεσματικότητα για να αποφύγει το 2015 τις περιπέτειες μιας πολιτικής αστάθειας η οποία θα μπορούσε να την καταστήσει σύντομη παρένθεση. 

 


Το ένα μέτωπο είναι στο εσωτερικό να καταφέρει τους επόμενους μήνες έσοδα επαρκή για την καταβολή μισθών και συντάξεων και το άλλο είναι να διαπραγματευτεί με τους ευρωπαίους μια συμφωνία αμοιβαία επωφελή.
Δει δη χρημάτων σύντροφοι...

Ο λαϊκισμός καλά κρατεί…



Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου στις προγραμματικές του δηλώσεις ήταν πιστός στο προεκλογικό του πρόγραμμα.
Είχε δώσει τρελές υποσχέσεις, είχε πει για έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ και τα γνωστά που έχουν γραφτεί στην ιστορία. Λίγους μήνες αργότερα βεβαίως, πήρε πολλά πίσω και λίγα χρόνια μετά, όταν οδήγησε την οικονομία στα Τάρταρα άρχισε τα προγράμματα λιτότητας.




Τα πρώτα δείγματα που έδειξε η νέα κυβέρνηση επιβεβαιώνουν ότι θα ακολουθήσουν την ίδια λαϊκίστικη πολιτική με τον Α. Παπανδρέου.
Όμως, η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα…

Ο Μ. Αλέξανδρος θαμμένος στην Αμφίπολη;



Παλαιότερα είχε επισημανθεί σε άρθρο μας (Εδώ και ένα μήνα έχει ολοκληρωθεί η τομογραφία του Τύμβου Καστά - Πληροφορίες αναφέρουν για δύο ακόμη εισόδους!) η πιθανή ύπαρξη μιας δεύτερης πύλης στα βορειοδυτικά του Τύμβου. 



Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο ενδεχόμενο της ύπαρξης και δεύτερης εισόδου βορειοδυτικά του μνημείου είχε καταλήξει παλαιότερα και το Πανεπιστήμιο Πατρών σύμφωνα με μελέτη την οποία διεξήγαγε το 1998. 
Για όσους έχουν επισκεφτεί τον Τύμβο, είναι το σημείο πίσω ακριβώς από το πύλη του εργοταξίου, εκεί που είναι και το φυλάκιο εισόδου.