7.5.18

Η Δύση του διαβόλου…


Το tweet του Γιώργου Κυρίτση είχε γραφτεί σε απάντηση άλλου. Ένας χρήστης του twitter που είχε αναφερθεί στην πρακτική των ισλαμιστών να χρησιμοποιούν παιδιά σαν εμπροσθοφυλακή στις συγκρούσεις.

 
Δημοκράτες Μουσουλμάνοι διαβάζοντας την παράνομη ΑΥΓΗ

Ο Γιώργος Κυρίτσης, πρώην δημοσιογράφος της Αυγής και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «Ο δυτικός πολιτισμός έστειλε εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους αερίων κ οι δυτικές κοινωνίες ψηφίζουν τους πολιτικούς απογόνους αυτών που το έκαναν. Για τους ισλαμιστές δεν υπάρχει κάτι ανάλογο καταγεγραμμένο». Ένα tweet με ενδιαφέρον. Για αυτά που λέει αλλά κυρίως αυτά που δεν λέει…


Ο Μαρξ και η σκληρή πραγματικότητα…


Αυτές τις μέρες ο κόσμος (ειδικά στην μπανανία μας) γιόρτασε τα 200 χρόνια από την γέννηση του Καρλ Μαρξ. Ενός φιλοσόφου που πραγματικά άλλαξε τον κόσμο. Εξάλλου, ο ίδιος είχε ζητήσει από την κόρη του να γράψει στο μνήμα του ότι «οι φιλόσοφοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τον κόσμο… εγώ προσπάθησα να τον αλλάξω», ή κάπως έτσι αν θυμάμαι καλά.





Εκατομμύρια ανθρώπων λοιπόν συνεχίζουν και σήμερα να πίνουν νερό στο όνομά του, ενώ άλλα τόσα (και περισσότερα) εκατομμύρια τον θεωρούν ως μια βλαβερή περσόνα που ζημίωσε την ανθρωπότητα.
Το ζήτημα όμως είναι ότι όσοι τον κρίνουν σήμερα, εκ του ασφαλούς, ξέροντας την πλήρη αποτυχία όλων των προσπαθειών που έγιναν για να υλοποιηθούν στην πράξη οι ιδέες του, ξεχνούν ένα πράγμα, ότι όταν ο Μαρξ έγραψε αυτά που έγραψε ο κόσμος ήταν διαφορετικός…